Afbeelding
Online Minormarkt / Online Minor Market

Meer met je Minor!

Wat is een minor?

Een minor is een verplicht half jaar onderwijs naar keuze van in totaal 30 EC’s. Met een minor geef je je eigen en unieke draai aan jouw studie en krijg je nieuwe inzichten. Kies voor verdieping door een minor van je eigen academie te volgen. Of voor verbreding door te kiezen voor een minor buiten je academie. Met jouw minorkeuze laat je zien waar jouw interesses liggen, haal je meer uit jezelf en onderscheid je je van anderen.

Bij NHL Stenden kun je kiezen voor:

 • één minor binnen NHL Stenden van 30 EC’s; 
 • twee minoren binnen NHL Stenden van 15 EC’s;
 • Grand Tour: een minor volgen bij één van onze wereldwijde Grand Tour Partners;
 • Exchange: een minor of modules volgen bij een partnerschool in het buitenland;
 • Kies op Maat: een minor volgen bij een andere hogeschool in Nederland;

Studeer je bij een andere hogeschool en wil je een minor volgen bij NHL Stenden? Kijk dan hier voor ons volledige aanbod. 

Bekijk alle minoren

Wanneer kan ik een minor volgen? 

Een minor volg je in je derde of vierde studiejaar. Een minor start altijd aan het begin van een periode. Een groot deel van de minoren duurt een half jaar en begint in semester 1 (september) of semester 2 (februari).

Binnen NHL Stenden kun je kiezen voor één minor van 30 EC’s of twee minoren van 15 EC’s. Bij de aangeboden minor staat vermeld uit hoeveel EC’s deze bestaat. Als er specifieke toelatingseisen zijn voor de minor die je wilt volgen, moet je vooraf aantonen dat je hieraan voldoet.

Een minor kiezen 

 • NHL Stenden organiseert ieder jaar twee voorlichtingsmomenten, één in het voorjaar en één in het najaar. Dit is de ideale manier om je te verdiepen in de verschillende minoren die de hogeschool aanbiedt. Studenten en docenten vertellen je alles over de inhoud van de minoren. Zo kun jij beslissen of de minor bij jou past. De volgende minormarkt zal plaatsvinden op 31 oktober, 1 en 2 november 2023. Dan zijn er fysieke en online voorlichtingen of inloopspreekuren. Informatie over de voorlichtingen kun je vinden via de infopagina's van de minor die je interesse hebben. Een overzicht van de verschillende voorlichtingen staat twee weken voor de markt op deze pagina.
 • Je kunt ook de minorenkiezer op deze website gebruiken om je te oriënteren.
 • Heb je na het bezoeken van de minormarkt en/of de minorenkiezer een idee over welke minor je wilt volgen? Bespreek je voorkeur dan met je studieloopbaanbegeleider. Daarbij gaat het om de vraag of het zinvol en verstandig is om die minor te volgen.
 • Heb je inhoudelijke vragen over een specifieke NHL Stenden-minor? Neem dan contact op met de contactpersoon. Dit kan door op de informatieknop bij de betreffende minor in de minorenkiezer te klikken.
 • Maak je definitieve keuze en meld je aan. Ook dit doe je via de minorenkiezer.

Minormarkt 2023-2024 | NHL Stenden

Hoe en wanneer meld ik mij aan?

De inschrijfperiode voor minoren in studiejaar 2023-2024 is op dit moment gesloten. In november is er nog een inschrijfmoment voor minoren in semester 2 van 2023-2024. De inschrijving hiervoor is open van 3 tot en met 15 november 2023.

Algemeen

NHL Stenden minoren in Nederland
Elk studiejaar zijn er voor NHL Stenden studenten twee momenten om zich in te schrijven voor NHL Stenden minoren op de Nederlandse vestigingen. Dit is jaarlijks:

 • Maart: Voor studenten die zich willen inschrijven voor minoren in semester 1 of 2 van het volgende studiejaar.
 • Oktober: Voor studenten die zich nog willen inschrijven voor minoren in semester 2 van het huidige studiejaar (voor minoren die nog plek hebben).

De exacte data worden tijdig op deze website vermeld. 

Aanmelden minor als NHL Stenden student | NHL Stenden

Study Abroad

Elk studiejaar zijn twee momenten om je in te schrijven voor een Study Abroad-programma. Dit is jaarlijks van:

 • November tot en met maart : Voor alle studenten (zowel Grand Tour als Exchange) die zich graag inschrijven voor een Study Abroad programma in semester 1 en semester 2 van het volgende studiejaar.
 • september/oktober: Voor Grand Tour studenten die zich willen inschrijven voor semester 2 of binnen het lopende studiejaar (voor minoren die nog plek hebben).

Voor meer informatie en de exacte inschrijfdata, kijk op de Study Abroad intranetpagina.

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog een vraag over minoren?

Voor inhoudelijke vragen over een minor kun je terecht bij de contactpersoon van de desbetreffende minor. Bij elke minor op de minorenkiezer vind je een informatieknop.

Organisatorische vragen (zoals over aan- of afmeldingen), neem dan contact op via minoren@nhlstenden.com.

Alle minoren

Ben je op zoek naar een overzicht van alle minoren? Er zijn meer dan 200!