Minoren

Minoren

Een minor is een verplicht half jaar onderwijs naar keuze van in totaal 30 EC’s. Met een minor geef je je eigen draai aan je studie en krijg je nieuwe inzichten. Kies voor verdieping door een minor van je eigen academie te volgen. Of voor verbreding door te kiezen voor een minor buiten je academie. Met jouw minorkeuze laat je zien waar jouw interesses liggen. En onderscheid je je van anderen.

Bij NHL Stenden kun je kiezen voor:

 • één minor binnen NHL Stenden van 30 EC’s; 
 • twee minoren binnen NHL Stenden van 15 EC’s; 
 • Kies op Maat: een minor volgen bij een andere hogeschool in Nederland;
 • Grand Tour: een minor volgen bij één van onze buitenlandse locaties;
 • Exchange: een minor of modules volgen bij een partnerschool in het buitenland;

Bekijk alle minoren

Wanneer kan ik een minor volgen? 

Een minor volg je in je derde of vierde studiejaar. Een minor start altijd aan het begin van een periode. Een groot deel van de minoren duurt een half jaar en begint in semester 1 (september) of semester 2 (februari).

Binnen NHL Stenden kun je kiezen voor één minor van 30 EC’s of twee minoren van 15 EC’s. Bij de aangeboden minor staat vermeld uit hoeveel EC’s deze bestaat. Als er specifieke toelatingseisen zijn voor de minor die je wilt volgen, moet je vooraf aantonen dat je hieraan voldoet.

Een minor kiezen 

 • NHL Stenden organiseert ieder jaar twee minorenmarkten. De ideale manier om je te verdiepen in de verschillende minoren die de hogeschool aanbiedt. Studenten en docenten vertellen je alles over de inhoud van de minoren. Zo kun jij beslissen of de minor bij jou past.
 • De minorenmarkt wordt dit jaar online georganiseerd in oktober en maart.
 • Je kunt ook de minorenkiezer op deze website gebruiken om je te oriënteren.
 • Heb je na het bezoeken van de minormarkt en/of de minorenkiezer een idee over welke minor je wilt volgen? Bespreek je voorkeur dan met je studieloopbaanbegeleider. Daarbij gaat het om de vraag of het zinvol en verstandig is om die minor te volgen.
 • Heb je inhoudelijke vragen over een specifieke NHL Stenden-minor? Neem dan contact op met de contactpersoon. Dit kan door op de informatieknop bij de betreffende minor in de minorenkiezer te klikken.
 • Maak je definitieve keuze en meld je aan. Ook dit doe je via de minorenkiezer.

Hoe en wanneer meld ik mij aan?

Wil je een minor volgen in het tweede deel van studiejaar 2020-2021? Dan kun je je van 9 tot en met 26 oktober nog aanmelden. Houd er wel rekening mee dat een aantal minoren een maximum aantal deelnemers heeft. Het kan dus zijn dat je minor al vol zit. 

Niet NHL Stenden student

Studeer je niet bij NHL Stenden, dan kun je je aanmelden via de website van Kies op Maat.

Naar Kies op Maat

NHL Stenden student

Ben je NHL Stenden student, meld je dan aan voor een minor van NHL Stenden via Progress.

Meer over aanmelden via Progress

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog een vraag over minoren?

Voor inhoudelijke vragen over een minor kun je terecht bij de contactpersoon van de desbetreffende minor. Bij elke minor op de minorenkiezer vind je een informatieknop.

Organisatorische vragen (zoals over aan- of afmeldingen), neem dan contact op via minoren@nhlstenden.com.