Volg jij op dit moment een mbo-opleiding en twijfel je of je gaat doorstuderen? Wij zeggen: doen! Je wilt later toch niet denken: oh had ik maar... In welke situatie je nu ook zit. Er is altijd een studievorm die bij jou past als je kiest om van het mbo naar hbo te gaan. Wist je dat 40% van de studenten bij NHL Stenden van het mbo komt? Jij kan dit!

Waarom van mbo naar hbo?

  • Je krijgt een beter vooruitzicht op een goed betaalde functie;
  • Je verbreedt je kennis en vaardigheden;
  • Je wilt een totaal andere studierichting op;
  • Je bent er nog niet aan toe om fulltime te werken;
  • Ben je al aan het werk? Check onze Werken & Studeren pagina.
Afbeelding
amber
“Ik vraag me nog steeds wel eens af of ik het hbo aankan, maar mijn cijfers liegen er niet om.”
Amber Kramer
Student Civiele Techniek

Welke studierichting past bij jou? 

Kies jij na je mbo-opleiding voor een vervolg op je huidige studie? Of wil je graag iets heel anders doen? Bekijk de opleidingen per interessegebied.

Meestgestelde vragen

Inschrijven, geldzaken en tips

Heb je een praktische vraag over studeren aan het hbo? Of het nu over geldzaken gaat of het inschrijven. Je kunt met al je praktische vragen en voor handige tips terecht bij Student Info. 

Student Info

Jij kan dit!

Heb vertrouwen in jezelf en kies wat het beste bij jou past. Of dat voor nu een tussenjaar is of aan het werk gaan, dat is helemaal aan jou. Maar als er ergens toch een zacht stemmetje in je hoofd zich afvraagt: Zal ik dan toch doorstuderen? Doe het dan! Er zullen namelijk altijd redenen en twijfels zijn om iets niet te doen. Dus ga de uitdaging aan. Zo heb je binnen 2 of 4 jaar een opleiding die (beter) bij je past! Hulp of coaching nodig bij je keuze? Neem contact op met een Studiekeuzeadviseur. Heb je al een keuze gemaakt?

Schrijf je in 

Afbeelding
Student

Studiekeuzetest

Weet jij nog niet wat je wilt gaan doen? Doe dan de gratis studiekeuzetest van NHL Stenden.

Vragen of hulp nodig? Neem contact met ons op.

Tijd voor wat extra advies voor het kiezen van een vervolgstudie van mbo naar hbo? Onze studieadviseurs staan voor je klaar.