Na je mbo 4 (of havo) diploma verder studeren in het hbo? Op zoek naar een 2 jarige hbo-opleiding? Wil je een praktische hbo-opleiding in voltijd, deeltijd of duaal? Zoek dan niet verder, want NHL Stenden Hogeschool heeft een ruim aanbod aan hbo Associate degree opleidingen. Of je nu voltijd wil doorstuderen na je mbo of vo-diploma, óf als je werken en studeren wil combineren (deeltijd of duaal), ook jij kunt in 2 jaar dit erkende hbo-diploma behalen.

Alle Ad-opleidingen worden samen met het bedrijfsleven en het mbo ontwikkeld voor een optimale aansluiting met de beroepspraktijk.

Wat is een Associate degree?

Als je een 4-jarige bacheloropleiding te lang vindt duren, kies dan voor de tweejarige hbo Associate degree. Een Associate degree is een praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Na je Associate degree aansluitend of op een later moment ook doorstuderen in een bachelor-opleiding.

Bekijk de online brochure

Met een Ad heb je:

  • een volwaardig hbo diploma op zak;
  • een opleiding die compleet is afgestemd op de praktijk;
  • keuze uit drie vormen: voltijd, deeltijd en duaal;
  • een hbo diploma in 2 jaar.
  • opties om aansluitend of op een later moment in te stromen in een bachelor-opleiding.

Voltijd Ad opleidingen

Deeltijd en duale Ad opleidingen

nhlstenden_ad_infographic

Geef je ontwikkeling een boost met een Associate degree

Doorstuderen na je Associate degree

Je kunt na je Ad-opleiding (of op een later moment) ook instromen in een bacheloropleiding. Dit kan een bachelor van je eigen hogeschool zijn, of van een andere hogeschool. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Afbeelding
Student

Ad toptalenten van NHL Stenden

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van Ad-studenten die werden geselecteerd als toptalent door hun opleiding en werkgever? Kom meer te weten over de interessante praktijkcases.