Na je mbo 4 (of havo) diploma verder studeren? Op zoek naar een 2 jarige hbo-opleiding? Wil je een praktische opleiding in voltijd, deeltijd of duaal? Zoek dan niet verder, NHL Stenden Hogeschool heeft een ruim aanbod aan Associate degree opleidingen. Of je nu voltijd wilt studeren na je mbo of vo-diploma, of als je werk en studie wilt combineren (deeltijd of duaal), ook jij kunt dan in 2 jaar een hbo-diploma halen.

Alle Ad-opleidingen worden samen met het bedrijfsleven en het mbo ontwikkeld voor een optimale aansluiting met de beroepspraktijk.

Wat is een Ad (Associate degree)?

Vind je een 4-jarige bacheloropleiding te lang duren? Kies dan voor de tweejarige Associate degree. De Associate degree is een praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Na de Associate degree kan je aansluitend of op een later moment ook doorstuderen naar een bachelor-opleiding. 

Bekijk de online brochure

Met een Ad heb je:

  • een volwaardig hbo diploma op zak;
  • een opleiding die compleet is afgestemd op de praktijk;
  • keuze uit drie vormen: voltijd, deeltijd en duaal;
  • een hbo diploma in 2 jaar;
  • opties om aansluitend of op een later moment in te stromen in een bachelor-opleiding.

Voltijd Ad opleidingen

Deeltijd en duale Ad opleidingen

Doorstuderen na je Associate degree

Je kunt na je Ad-opleiding (of op een later moment) ook instromen in een bacheloropleiding. Dit kan een bachelor van je eigen hogeschool zijn, of van een andere hogeschool. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

 

Mbo, Associate degree of bachelor. Wat zijn de verschillen?

Het maakt niet uit op welk niveau je studeert. Als je maar een niveau kiest wat bij je past. Laat je goed informeren en bekijk waar jij je het prettigst bij voelt. Start goed voorbereid en bekijk hieronder de belangrijkste verschillen.

Afbeelding
Verschil tussen Ad, bachelor en master niveau