HBO-ICT

Design Based Education

Ga jij studeren aan NHL Stenden? Dan kies je voor een uitdagend nieuw onderwijsconcept: Design Based Education (DBE). Een groot aantal opleidingen van onze hogeschool start vanaf september 2018 met deze nieuwe manier van leren. Op deze pagina geven we je graag een indruk van DBE.

Studeren doe je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren je juist om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Jij gaat in ateliers aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werk je intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven.

Leren door te doen

Samen onderzoek je een praktijkvraag en kom je met vernieuwende ideeën. Om zeker te weten dat jouw idee werkt, test je jouw plan in de praktijk. Je leert dus door te proberen en te doen. Aan de hand van feedback van medestudenten, opdrachtgevers of docenten scherp je jouw idee steeds verder aan tot het dé oplossing biedt voor een vraagstuk.

Persoonlijke leerroute

Geen student is gelijk. Daarom geven we jou de mogelijkheid om een deel van je opleiding zelf in te vullen. Door bijvoorbeeld zelf te kiezen uit opdrachten, minors en stageplekken ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen. Daarbij krijg je begeleiding van je coach.

Over je grenzen kijken

Wil jij aan de slag voor een multinational in Dubai? Altijd al stage willen lopen in Zuid-Afrika? Of benieuwd hoe het is om te studeren in Thailand? Het kan allemaal op NHL Stenden. Wij bieden je de kans om jouw grenzen te verleggen op onze internationale campussen en bij onze buitenlandse partners. Maar ook in Nederland werk je samen met internationale studenten. Bij NHL Stenden gaat er een wereld voor je open.

Dit is DBE

Ons onderwijsconcept rust op de volgende vier pijlers:

1. Design Thinking
Jij gaat aan de slag met: real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie.

2. Internationaal & intercultureel
Jij wordt opgeleid tot wereldwijze burger en voelt je thuis in een internationale context.

3. Multidisciplinair
Jij gaat aan de slag met co-creatie in ateliers en werkt samen met docenten, het werkveld en onderzoekers. Je werkt opleidingsoverstijgend.

4. Duurzaam
Je ontwikkelt leervaardigheden en je eigen professionele identiteit, waarmee je betekenisvolle oplossingen aandraagt voor de samenleving.

Daarom kies je voor DBE

  • Ga aan de slag met vraagstukken uit de praktijk.
  • Werk samen in ateliers met opdrachtgevers uit het werkveld.
  • Ontdek waar jouw talenten en ambities liggen.
  • Verleg je grenzen op onze campussen in het buitenland.

Start jouw opleiding met DBE?

Vanaf september 2018 start een groot aantal opleidingen van NHL Stenden met Design Based Education. Benieuwd of jouw opleiding daar bij zit? Hier vind je de opleidingen die als eerste starten.