Design Based Education

Ga jij studeren aan NHL Stenden? Dan kies je voor een uitdagend nieuw onderwijsconcept: Design Based Education (DBE). Een groot aantal opleidingen van onze hogeschool is vanaf september 2018 gestart met deze nieuwe manier van leren. Op deze pagina geven we je graag een indruk van DBE.

Studeren doe je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren je juist om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Jij gaat in ateliers aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werk je intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven.

Leren door te doen

Samen onderzoek je een praktijkvraag en kom je met vernieuwende ideeën. Om zeker te weten dat jouw idee werkt, test je jouw plan in de praktijk. Je leert dus door te proberen en te doen. Aan de hand van feedback van medestudenten, opdrachtgevers of docenten scherp je jouw idee steeds verder aan tot het dé oplossing biedt voor een vraagstuk.

Persoonlijke leerroute

Geen student is gelijk. Daarom geven we jou de mogelijkheid om een deel van je opleiding zelf in te vullen. Door bijvoorbeeld zelf te kiezen uit opdrachten, minors en stageplekken ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen. Daarbij krijg je begeleiding van je coach.

Over je grenzen kijken

Wil jij aan de slag voor een multinational in Dubai? Altijd al stage willen lopen in Zuid-Afrika? Of benieuwd hoe het is om te studeren in Thailand? Het kan allemaal op NHL Stenden. Wij bieden je de kans om jouw grenzen te verleggen op onze bij een van onze wereldwijde netwerkpartners/ at our international partner campusses. Maar ook in Nederland werk je samen met internationale studenten. Bij NHL Stenden gaat er een wereld voor je open.

Dit is DBE

Ons onderwijsconcept rust op de volgende vijf pijlers:

1. Design Thinking
Jij gaat aan de slag met: real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie.

2. Internationaal & intercultureel
Jij wordt opgeleid tot wereldwijze burger en voelt je thuis in een internationale context.

3. Multidisciplinair
Jij gaat aan de slag met co-creatie in ateliers en werkt samen met docenten, het werkveld en onderzoekers. Je werkt opleidingsoverstijgend.

4. Duurzaam
Je ontwikkelt leervaardigheden en je eigen professionele identiteit, waarmee je betekenisvolle oplossingen aandraagt voor de samenleving.

5. Persoonlijk leiderschap
De student is proactief en blijft zich ook na de studie ontwikkelen en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden op basis van een sterk ontwikkelde professionele identiteit en een eigen (moreel) kompas.

Daarom kies je voor DBE

  • Ga aan de slag met vraagstukken uit de praktijk.
  • Werk samen in ateliers met opdrachtgevers uit het werkveld.
  • Ontdek waar jouw talenten en ambities liggen.
  • Verleg je grenzen op onze campussen in het buitenland.

Werkt jouw opleiding met DBE?

Sinds september 2018 is een groot aantal opleidingen van NHL Stenden gestart met Design Based Education.