Afbeelding
sfeerfoto coffeecorner

Heb jij te maken met bijzondere persoonlijke omstandigheden? Heb je bijvoorbeeld een functiebeperking zoals dyslexie/dyscalculie, AD(H)D, ASS, lichamelijke of psychische klachten? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor topsport? Onze studentendecaan zoekt graag samen naar een persoonlijke oplossing om zo goed mogelijk een studie te kunnen volgen.

Wat is een functiebeperking?

Functiebeperking is een verzamelbegrip voor chronische ziekten, psychische en lichamelijke klachten, dyslexie en dyscalculie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan suikerziekte, reuma, slechtziendheid, depressie, ad(h)d, zware migraine en autisme. Beperkingen leiden niet altijd tot studiebelemmeringen. Wanneer dit wel het geval is, zoekt een studentendecaan van NHL Stenden samen met jou naar oplossingen.

Bespreek de mogelijkheden met een studentendecaan

Heb je een functiebeperking en wil je studeren aan NHL Stenden? Neem dan contact op met een studentendecaan via (058) 244 1155, WhatsApp: 06 13 57 99 31 of studentinfo@nhlstenden.com. Ook als je nog twijfelt over je studiekeuze en wilt onderzoeken wat er wél en niet mogelijk is binnen een opleiding, raden we je aan om tijdig een afspraak te maken met een studentendecaan. Krijg je in de loop van je opleiding te maken met een functiebeperking of heb je in de loop van je studie andere voorzieningen nodig, dan zoeken onze studentendecanen samen met je naar oplossingen.

Begeleiding op maat

Wij kunnen verschillende oplossingen inzetten om jouw studie mogelijk te maken. Misschien heb je behoefte aan extra tijd voor toetsen, aan minder aanwezigheidsplicht of aan fysieke aanpassingen in school. Of misschien heb je persoonlijke voorzieningen nodig, zoals aangepaste stoelen. Samen bespreken we wat jij nodig hebt en proberen we te komen tot afspraken op maat, vanzelfsprekend binnen de ruimte die het onderwijs- en toetsprogramma daarvoor bieden.

Aanpassingen en voorzieningen

Naast persoonlijke begeleiding kunnen ook aanpassingen en voorzieningen uitkomst bieden. De studentendecaan zoekt samen met jou een oplossing op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk voorbeelden van aanpassingen en voorzieningen.

Meer weten over topsport combineren met je studie?

NHL Stenden helpt je graag, kijk hier voor de mogelijkheden en ondersteuning.

Meer weten over studeren met een functiebeperking?

Meer weten over studeren met een functiebeperking bij NHL Stenden? Download dan de brochure ‘Studeren met een functiebeperking’. Daarnaast vind je op de website van het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs je veel nuttige informatie over studeren met een functiebeperking.

Informatie voor zorgcoördinatoren en decanen

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met het studentendecanaat van NHL Stenden:

Afbeelding
telefoon-icon-blauw
Telefoon

(058) 244 1155

Afbeelding
WhatsApp
Whatsapp

06 13 57 99 31

Afbeelding
mail-icon-blauw