Afbeelding
Zwemmen topsport

Studeren en topsport

Ben je topsporter en wil je naast je sportcarrière een opleiding volgen? Geen gemakkelijke combinatie, maar NHL Stenden Hogeschool helpt je graag bij het combineren van je sportambities en een studie. NHL Stenden kan je op verschillende manieren ondersteunen tijdens je opleiding

Topsport

Wanneer jij sport op een hoog niveau en je hebt een status bij NOC*NSF óf kun je aantonen hoeveel je traint, informeer dan eens naar de mogelijkheid om als topsporter aangemerkt te worden bij NHL Stenden. Als topsporter kun je gebruik maken van diverse mogelijkheden.

Oriëntatie op je studie

Ben je nog niet met een opleiding begonnen, dan maak je een afspraak met de topsportcoördinator om (on)mogelijkheden te bespreken in de opleiding die jij wilt gaan volgen. Wanneer je nog niet weet welke opleiding het beste bij jouw wensen en sport aansluit dan kun je hierop meer zicht krijgen. We geven je graag studiekeuzeadvies. Bekijk ook eens het filmpje van NOC*NSF.

Ben je al begonnen met je opleiding, dan kun je ook terecht bij de topsportcoördinator en bespreek je de mogelijke aanpassingen om sport en studie te combineren.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Sport en studie combineren is een enorme uitdaging! Wanneer jij bij NHL Stenden studeert als topsporter heb je regelmatig een gesprek over je studievoortgang met de topsportcoördinator. Zo proberen we jou waar nodig te ondersteunen. Het kan zomaar zo zijn dat je aanpassingen in je studieprogramma nodig hebt om je sport te kunnen beoefenen of het verminderen van de participatieplicht. Maar er zijn meer oplossingen denkbaar. Hierover maken we afspraken met jou en de opleiding en deze afspraken worden vastgelegd en jaarlijks geëvalueerd. Daarnaast beoordelen we jaarlijks of je status als topsporter nog wel klopt.

Profileringsfonds

Wanneer je door de combinatie studie en sport studievertraging oploopt, kom je onder voorwaarden in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming uit het Profileringsfonds. De belangrijkste voorwaarde is dat je studiefinanciering ontvangt van de DUO. De topsportcoördinator vertelt je hier graag meer over.

Contactgegevens

Voor informatie over aanmelden en ondersteuning tijdens je studie kun je terecht bij de topsportcoördinator van NHL Stenden via Student Info.

Een afspraak met de topsportcoördinator voor het bespreken van de mogelijkheden en/of vastleggen van de voorzieningen maak je telefonisch:

  • via Student info Leeuwarden: 058-2441155
  • via Student info Emmen: 0591-853192

FAQ

In ons topsportbeleid streven we naar het zo goed mogelijk faciliteren van topsporters in het combineren van studie en sport. Hierbij staat de kwaliteit van het onderwijs voorop; er wordt gezocht naar flexibiliteit in het onderwijs zonder dat dit ten koste gaat van het onderwijsprogramma. Hieronder is veel informatie te vinden over het topsportbeleid bij NHL Stenden.

We vinden het belangrijk dat je de juiste studie kiest. Laat je hierbij vooral leiden door je interesse, ambitie en competenties en pas in de laatste plaats of het te combineren is met je sportcarrière. Het is raadzaam om met de topsportcoördinator in gesprek te gaan over de haalbaarheid van het combineren van je gewenste studie met je sportprogramma.

Kan jij geen antwoord vinden op jouw vraag? Neem dan gerust contact op met de topsportcoördinator via Student Info.

Afbeelding
telefoon-icon-blauw
Telefoon

(058) 244 1155

Afbeelding
WhatsApp
Whatsapp

06 13 57 99 31

Afbeelding
mail-icon-blauw