Studeren in het hbo, dat werkt zo.

Gaat jouw kind binnenkort studeren en wil je meer weten over wat hem of haar te wachten staat? Ben je benieuwd hoe een ‘normale’ schoolweek er uit ziet of op zoek naar informatie over financiële mogelijkheden?  Als ouder krijg je ook een andere rol dan op het voortgezet of middelbaar onderwijs. Zo worden ouders niet betrokken bij de studievoortgang van hun kind. Dat betekent dus geen inzage meer in roosters en cijfers, geen mentorgesprekken. Dat is voor sommige ouders best even wennen en we kunnen ons voorstellen dat je wilt weten hoe dat op het hbo geregeld is. Op deze pagina vind je allerlei handige informatie. 

Ouderavond

Heb je kinderen die gaan studeren en wil je meer weten over wat hen te wachten staat op het hbo? Bezoek dan de Ouderavond!
Afbeelding
Gebouw NHL Stenden Hogeschool

Praktische informatie

Hoe gaat het als je kind gaat studeren? Hieronder vind je vier praktische links over kosten, inschrijven en meer.

Studiesteden NHL Stenden

Waar kun je allemaal studeren? Bekijk al onze locaties.
 

Welke opleiding past bij je kind?

Wist je dat ouders de belangrijkste hulpbron zijn bij studiekeuze? Ja, echt waar! Maar hoe doe je dat, je kind begeleiden bij het kiezen van een opleiding? 

Hulp bij studiekeuze
 

Afbeelding
Susan-Odink
“Mijn ouders hebben mij altijd gesteund in mijn keuzes en vinden het vooral belangrijk dat ik iets doe waar ik blij van word.”
Susan Odink
Student

Contact

Zijn er nog vragen? Stel ze gerust of schrijf je in voor het online spreekuur met onze studiekeuzeadviseur.