Informatie voor ouders

Studeren in het HBO, dat werkt zo.

Wil jouw kind binnenkort studeren en wil je meer weten over wat hem of haar te wachten staat? Ben je benieuwd hoe een ‘normale’ schoolweek er uit ziet of op zoek naar informatie over financiële mogelijkheden?

Veel gestelde vragen rondom studiekeuze en de ontwikkelingen rond het coronavirus, vind je op de pagina Studiekeuze Q&A.

Uniek onderwijsconcept: Design Based Education

Studeren is bij NHL Stenden niet alleen iets voor in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren onze studenten om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Dat doen we met het unieke concept Design Based Education. Sinds 2018 werkt een groot deel van onze opleiding volgens dit concept. Hoe dit er in de praktijk uit kan zien? Je kind gaat in ateliers aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld, en werkt intensief samen met docenten, medestudenten, organisaties en bedrijven.

 

Ouderavond

Nieuwsgierig geworden naar wat studeren allemaal inhoudt voor je kind?
Meld je aan voor de Online Ouderavond.

Volop internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden verleggen we grenzen. Letterlijk én figuurlijk. Dat doen we als multi-campus op al onze locaties. (video is in het Engels).

Studeren, wat kost dat?

Meer informatie over studiefinanciering, studentenreisproduct en bijvoorbeeld het collegegeld vind je op de pagina: Studeren, wat kost dat.

Studeren volgens onze studenten

Leuk en aardig natuurlijk al deze informatie, maar hoe ziet studeren bij ons er nu echt uit? Is het bijvoorbeeld te combineren met een bijbaan? En hoe zorg je er als student, als je op kamers gaat, voor dat je goed contact met thuis blijft houden? Onze studenten Hanneke en Teade geven daarvan graag een indruk.

hanneke

”Een bijbaan naast je studie levert meer op dan alleen geld”

Pabostudente Hanneke verhuisde op haar zeventiende naar Leeuwarden en laat in haar Ervaringsverhaal zien hoe zij zorgt dat ze ook financieel het hoofd boven water houdt. Lees meer
teade

”Studeren én een hobby, dankzij mijn ouders kan het!”

Ook Teade Kuipers besloot een aantal jaar geleden bij ons te gaan studeren. De HBO-rechtstudent combineert het studeren met zijn grote hobby badminton. Lees meer

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar wat studeren allemaal inhoudt voor je kind? Kijk dan op de pagina Studiekeuze Q&A voor meer informatie of meld je vast aan voor de Ouderavond.