Afbeelding
sfeerfoto vier studenten op kennisplein

Door je grenzen te verleggen bereik je meer. Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? En belangrijker nog: wil je een boost geven aan jouw studie? Dan ben jij de perfecte X-Honours student!

  • Je bouwt nu al aan je professionele netwerk voor later.
  • Je werkt aan real-life vraagstukken voor en met echte werkgevers.
  • Je ontmoet nieuwe gezichten.
  • Je krijgt een dikke plus op je diploma.
  • Je maakt je studententijd nog uitdagender.

Het X-Lab

Naast de coffee bar in de Centrale Hal vind je het X-Lab. Dit is de huiskamer van X-Honours. Hier wordt hard gewerkt aan innovatieve ideeën, die je samen bedenkt met studenten van andere opleidingen. Er is aandacht, oog en ruimte voor je eigen ideeën, initiatieven en activiteiten. Studenten kunnen gebruik maken van de diversiteit aan expertisegebieden die zich in het X-lab via de studenten verzamelen. Dit geeft een unieke dynamiek en leidt tot bijzondere perspectieven!
Inspiratie nodig? Je vindt er een heerlijke hangmat voor een powernap en een boksbal om even alles eruit te rammen. Studeer je niet in Leeuwarden maar op een van de andere vestigingen? Neem dan contact met ons op om te horen wat bij jou de mogelijkheden zijn.

Echte opdrachten

Iedereen kan X-Honours student worden. Je hoeft ons niet je cijferlijst of studiepunten te laten zien. Het enige wat je nodig hebt, is een flinke portie enthousiasme en zin om samen te werken. Jij gaat namelijk werken aan innovatieve oplossingen voor real-life vraagstukken. Echte opdrachtgevers dus, die op zoek zijn naar iemand met durf en een vernieuwende frisse blik. Dat ben jij!

Zou je het X-honours traject liever individueel willen doen? Dat levert natuurlijk extra uitdagingen op, maar die gaan we zeker graag met je aan.

Aan de slag met uitdagende projecten

Benieuwd met wat voor leuke projecten jij aan de slag gaat? Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

  • Een solar taxi voor het Welcome to the Village-festival
  • Een handige guide voor nieuwe Nederlanders
  • Een interactieve game om jeugd in beweging te krijgen
  • Hackatrain: creatieve oplossingen voor mobiliteit

Streep voor

Kies jij voor het X-Honours programma, dan doe je dat naast je opleiding. Het is dus een toevoeging aan je studie. Na het afronden van je opleiding en het X-Honours programma krijg je een aantekening bij je diploma. Je krijgt een aanbevelingsbrief van het College van Bestuur en mag gebruik maken van hun netwerk. Een plus, waarmee jij je onderscheidt van andere afgestudeerde medestudenten. Hiermee laat je zien dat jouw toekomstige werkgever met jou een innovatieve en bovenal fanatieke professional in huis haalt.

Wil je het X-Honours avontuur aangaan?

Schrijf je in