Afbeelding
Header-Center-for-Entrepreneurship

Center for Entrepreneurship

Het Center for Entrepreneurship is dé community voor en door ondernemende studenten die het lef hebben om voor zichzelf te beginnen.

Je eigen Yoghurt-Bar, een tech start-up of uitzendbureau? Of je nu al een eigen onderneming hebt of met een geniaal idee rondloopt; wij helpen je verder én maken het mogelijk om te werken aan je eigen bedrijf terwijl je studeert. 

  • Ondernemen is natuurlijk best een beetje topsport. Via ons kun je in aanmerking komen voor de top ondernemersregeling waarbij werken aan je eigen bedrijf en studeren nog leuker wordt.
  • Door te zorgen dat je studieopdrachten aansluiten bij je onderneming én andersom, zorgen we ervoor dat je studie en onderneming elkaar versterken.
  • Met organisaties als Innofest, Founded in Friesland, Friese Zaken en Ik ben Drents Ondernemer, hebben we een groot netwerk van ondernemers die jou verder helpen in je ondernemersdroom.
  • Stagelopen of afstuderen binnen je eigen bedrijf? Samen met jouw opleiding maken we het mogelijk.
  • Je wordt onderdeel van een leuke club mensen en geniet van workshops, inspirerende sprekers en legendarische vrijdagmiddagborrels.

Wat kan je van het CFE verwachten?

Vraag jij je af hoe je je inschrijving voor de KVK regelt of wat je aan moet met de belastingdienst? Hoe je aan een investeerder komt of een kick-ass bedrijfsnaam verzint? In onze gezellige en ondernemende community word je niet alleen geholpen en krijg je antwoord op al je vragen, we inspireren je ook met workshops en gastprekers. Én, we noemden hem net al even, we hebben een beroemde vrijdagmiddagborrel. Waar de beste plannen gesmeed worden en contacten worden gelegd. Of je nu je eigen horecazaak wil beginnen, een artiestenmanagementbureau hebt of nadenkt over freelancen in de zorg. Samen met ons kom je verder.

Welke faciliteiten bieden wij studenten?

Start Up ID-scan

Als je bij onze club komt dan krijg je een start up ID-scan. Dat betekent simpel gezegd dat we samen jouw bedrijf of idee doorlopen. Waar sta je? Wat wil je bereiken en waar kun je hulp bij gebruiken?

Coach

Je wordt gematcht met een van onze coaches, een ondernemer met een soortgelijke business als die van jou, waarmee je kunt sparren over je bedrijf.

Ask The Expert

Loop je tegen een juridisch probleem aan of heb je een marketingvraag? Dan kun je eenmalig sparren met een expert op dat gebied. Bijvoorbeeld een jurist of social media-goeroe.

Workshops & evenementen

Van bijzondere verhalen van ondernemers tot het bedenken van je businessmodel. Samen met onze partners organiseren we inspirerende en leerzame workshops en evenementen.

Werkplekken

In onze spot aan Rengerslaan 8, vind je werkplekken waar onze ondernemende studenten en ondernemers (samen)werken. Een plek waar je kunt brainstormen over je doelgroep, bedrijfsnaam of over de groei van je bedrijf.

Whatsapp groep

‘Vraagje: heeft iemand ervaring met domeinnamen?’, of ‘hoeveel uur besteed jij aan je bedrijf?’. In onze whatsappgroep, met daarin al onze Ceffer’s, krijg je binnen no-time antwoord op je vraag.

Voor wie?

We zijn er voor alle ondernemende studenten van iedere opleiding en leerjaar. Of je nu in de zorg of op het gebied van ICT studeert. Met 43 verschillende ondernemingen laten we zien dat je in elk vakgebied voor jezelf kunt beginnen. Én we zijn er ook voor bedrijven en organisaties die graag met onze ondernemende studenten willen samenwerken.