Afbeelding
Header-Center-for-Entrepreneurship

Center for Entrepreneurship

Het Center for Entrepreneurship is dé community voor en door ondernemende studenten die het lef hebben om voor zichzelf te beginnen.

Een dik geldbedrag winnen?

Maak je klaar voor jouw ondernemersavontuur en ga mee op pad met de kick-start trail! 

Je eigen Yoghurt-Bar, een tech start-up of uitzendbureau? Of je nu al een eigen onderneming hebt of met een geniaal idee rondloopt; wij helpen je verder én maken het mogelijk om te werken aan je eigen bedrijf terwijl je studeert. De voordelen van het Center for Entrepreneurship:

  • Kom in aanmerking voor de top ondernemingsregeling. Want ondernemen is natuurlijk best een beetje topsport. Zo wordt werken aan je eigen bedrijf en studeren nog beter en meer haalbaar.
  • Door te zorgen dat je studieopdrachten aansluiten bij je onderneming én andersom, zorgen we ervoor dat je studie en onderneming elkaar versterken.
  • Werk aan je ondernemersdroom door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk met organisaties als Innofest, Founded in Friesland, Friese Zaken en Ik ben Drents Ondernemer.
  • Wij bundelen onze krachten met jouw opleiding zodat je je stage of afstudeeropdracht binnen je eigen bedrijf kunt doen. 
  •  Je maakt deel uit van een leuke club mensen en geniet van workshops, inspirerende gastsprekers en legendarische borrels.

Ervaringsverhalen

Ondernemerschap binnen NHL Stenden in de spotlights? Lees hieronder de verhalen van 4 student-ondernemers van NHL Stenden.

Wat kan je van het CfE verwachten?

Vraag jij je af hoe je je inschrijving voor de KVK regelt of wat je aan moet met de belastingdienst? Hoe je aan een investeerder komt of een kick-ass bedrijfsnaam verzint? In onze gezellige en ondernemende community word je niet alleen geholpen en krijg je antwoord op al je vragen, we inspireren je ook met workshops en gastprekers. Én, we noemden hem net al even, we hebben een beroemde borrel. Waar de beste plannen gesmeed worden en contacten worden gelegd. Of je nu je eigen horecazaak wil beginnen, een artiestenmanagementbureau hebt of nadenkt over freelancen in de zorg. Samen met ons kom je verder.

Journeys

In de community ga je met gelijkgestemden in een programma van 10 weken aan de slag met jouw persoonlijke ondernemerschapsambitie. Wellicht wil je ontdekken wat ondernemerschap is en of dit iets voor jou is óf ben jij al een stapje verder en wil je aan de slag met het opzetten van je eigen bedrijf. Hiervoor heeft het CfE diverse journeys waarmee jij naast je studie aan de slag kan.  

Het CfE heeft drie journeys waaruit je kan kiezen: 

  1. Oriëntatie Journey - In deze journey ontdek je wat ondernemerschap inhoudt en of dit iets is voor jou is. Je gaat bezig met het vormen van een potentieel ondernemingsidee.  
  2. Pre-startup Journey - Heb je al een tof ondernemerschaps idee, maar heb je nog geen bedrijf staan? Dan is deze journey wellicht wat voor jou! Je gaat aan de slag met het ontdekken wie je doelgroep is en of deze doelgroep je product of dienst gaat kopen.  
  3. Startup Journey - In de startup journey ga je aan de slag met het professionaliseren van je business. Je draait dus al omzet en hebt klanten. In deze journey gaan we het o.a. hebben over financieringsmogelijkheden en over salesstrategieën.  

In de journeys hebben we vooral geen colleges, maar juist actieve workshops en sessies waarin ondernemers en experts aan het woord zijn en je motiveren om stappen te zetten. Uiteraard is een journey uitstekend te volgen naast je reguliere studie.  

Wil jij een journey volgen? Meld je hier aan bij het CfE!

Tijdens je studie ondernemer worden?

Wil je meer weten over de ervaringen van onze studenten bij het Center for Entrepreneurship? In de onderstaande video kom je meer te weten.

Welke faciliteiten bieden wij?

Heb jij een kick-start nodig voor jouw bedrijf of idee?

Dan is het ‘Hayo Apotheker Stimuleringsfonds’ van NHL Stenden iets voor jou! Een financieel steuntje in de rug voor jouw bedrijf is natuurlijk mooi meegenomen. Het Center for Entrepreneurship organiseert halfjaarlijks de ‘kick-start trail’. Je kunt namelijk in aanmerking komen voor een lekker startbudget. Maar die krijg je natuurlijk niet zomaar. Doormiddel van een aantal toffe en leerzame events gaan we gezamenlijk aan de slag om jouw onderneming naar the next level te brengen.

Lees meer

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met het team Center for Entrepreneurship.

Afbeelding
ondernemen-magazine-cover

Magazine: Ondernemen op NHL Stenden Hogeschool

In het magazine ‘Ondernemen op NHL Stenden Hogeschool’ zijn nog meer verhalen te lezen. De verhalen van 50 student-ondernemers. Meer lezen, via de button kun je het magazine downloaden.

Download

Afbeelding
mail-icon-blauw
Afbeelding
telefoon-icon-blauw
Telefoon

+31 6 57 07 20 58

Afbeelding
Locatie
Locaties

Volg ons op Social Media

Afbeelding
LinkedIn
‏‎LinkedIn
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Facebook