Afbeelding
HAF header

Doe mee met HAF

Maak je klaar voor jouw ondernemersavontuur en ga mee op pad met de kick-start trail!

English

Kan jij wel een kick-start gebruiken voor jouw onderneming? Of loop je rond met een idee maar mis je nog financiële middelen, kennis of het netwerk? Doe mee met de kick-start trail van het ‘Hayo Apotheker Stimuleringsfonds van NHL Stenden’. Het fonds wat jou als student een extra financieel steuntje in de rug kan geven bij jouw (toekomstige) onderneming. Maar het wordt nog leuker, we nemen je mee op reis langs een tal van leuke events waar je samenwerkt om jouw onderneming nog scherper neer te zetten. En iedereen die meedoet: WINT! Onder de beste ideeën/ondernemingen worden drie eindprijzen verdeeld waarvan één hoofdprijs van € 2.500,- en een tweede en derde prijs van respectievelijk € 1.000,- en € 500,- euro.

De kick-start trail is een initiatief van het Center for Entrepreneurship.

Hoe maak ik kans?

Er zijn slechts 35 plekken beschikbaar om mee te doen aan deze te gekke kick-start trail. Om één van de plekken te veroveren stuur jij per video een pitch waarin jij laat zien waarom jij wil mee doen aan deze trail én waarin je wat vertelt over jouw toekomstige ondernemerschap. Word jij geselecteerd? Dan maak jij kans op een fijn steuntje in de goede richting in de vorm van geld, cheque en/of kennis.

Waar bestaat de kick-start trail uit?

De trail bestaat uit meerdere events waarin we jouw idee of onderneming gezamenlijk onder handen nemen. Zo gaan we o.a. aan de gang met Problem-solution fit, Business Modelling, Pitchen en Branding. Daarnaast word je geïnspireerd door andere ondernemers en coaches en krijg je direct advies vanuit het werkveld. Tijdens deze events is er natuurlijk voldoende kans om te netwerken en gaan we gezellig samen eten of borrelen.  

Bekijk hier de events

Afbeelding
studenten

Inschrijven voor de volgende editie?

Wat kan ik winnen?

Onder de beste ideeën/ondernemingen worden de volgende prijzen verdeeld:

  • Één eerste prijs van € 2.500,-
  • Één tweede prijs van € 1.000,-
  • Één derde prijs van € 500,-

Dit bedrag mag jij vrij inzetten voor jouw onderneming. Dus wil jij investeren in de beste software? Of eindelijk het kantoor huren wat je al een tijdje op het oog hebt? Alles kan en mag. Het is aan jou hoe jij het investeert in jouw onderneming.

Ook zijn er 32 cheques van maximaal € 125,- euro te verdienen. Dit bedrag verdien je bij elkaar door coins op te halen door deel te nemen aan het programma. Elke coin vertegenwoordigt € 12,50 en per event verdien je coins. Een cheque zet je in om iets aan te kopen voor je onderneming. Dit doe je door jouw ondernemers gerelateerde factuur in te sturen bij CfE. In totaal zijn er dus 35 prijzen te winnen! Iedereen maakt dus kans op een prijs. Maar er is maar één die er met de hoofdprijs, het geldbedrag van € 2.500,- euro, er vandoor gaat.

Extra winst

Naast dat je een fijn bedrag en eeuwige roem wint, kan je ook nog een hoop leren. Tijdens de events zorgen we dat jouw idee of onderneming zorgvuldig naar het volgende niveau wordt gebracht. Alle voordelen op een rijtje:

  • Mocht het je zijn ontgaan: jij maakt kans op een financiële impuls voor jouw onderneming.
  • Er sluiten diverse coaches aan uit het werkveld waar jij al jouw vragen aan kan stellen.
  • Het is de perfecte manier om je netwerk te vergroten. Tijdens het doorlopen van de HAF-trails ontmoet je like-minded people en ontstaat als vanzelfsprekend ook een community.
  • Je wordt automatisch lid van de CfE community. Een win – win situatie dachten wij zo!
studenten

Voor wie?

Hebben we je overtuigd en wil jij meedoen aan het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds? Tof! Elke student van NHL Stenden welke een boost wil geven aan zijn of haar onderneming of idee is welkom! Of je nu verpleegkunde studeert of accountancy studeert. Heb jij al een (startende) onderneming of loop je enkel nog rond met een idee? Ook dat is beide geen probleem.

Bekijk hier de finalisten 

Hoe doe ik mee?

Je kan je hier inschrijven om mee te doen aan de volgende editie voor in het najaar van 2024. Om één van de plekken te veroveren stuur jij een pitch in waarin jij laat zien waarom jij wil mee doen aan deze trail én waarin je wat vertelt over jouw toekomstige ondernemerschap. Na de inschrijfperiode, laten wij jou weten of je je klaar mag gaan maken voor je ondernemersavontuur.  

Kick-start team

De kick-start trail wordt georganiseerd vanuit het Center for Entrepreneurship. Maar het kick-start team beslist uiteindelijk wie er vandoor gaat met de winst. Wie zitten er in het kick-start team? Natuurlijk onze voorzitter Hayo Apotheker, voormalig burgermeester van Leeuwarden en ex-bestuurslid van onze hogeschool. Vervolgens zijn er altijd leden van het Center for Entrepreneurship aanwezig. We nodigen ook elk jaar de studentadviseur van het College van Bestuur uit en een winnende studentdeelnemer. Ook is er een toonaangevende ondernemer uit de regio aanwezig.

Vragen en aanmelden

Meer weten of heb je vragen? Wij vertellen je er graag meer over. Loop gerust binnen bij het CfE in Leeuwarden óf Emmen. Een mailtje over het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds mag naar: kickstarttrail.cfe@nhlstenden.com. Wil je een herinnering krijgen wanneer de inschrijving opent? Laat dan je e-mailadres achter.

Yes, ik wil een herinnering!

FAQ