Afbeelding
train-student-welcome-netherlands

Studentenhuisvesting Leeuwarden

Leeuwarden is in verhouding met grote steden zoals Utrecht en Amsterdam relatief goedkoop. Er zijn verschillende type woonruimtes beschikbaar in Leeuwarden en de prijzen variëren, afhankelijk van het type kamer en de locatie. Maar, begin op tijd met zoeken want er is veel concurrentie op de leukste plekjes. Wij raden je aan om ten minste 3-4 maanden voor aanvang van je studie te beginnen met het zoeken naar woonruimte.

Welke wijk?

Over het algemeen zijn woonruimtes in de binnenstad iets duurder dan de diverse woonwijken van Leeuwarden. De dichtstbijzijnde woonwijk bij de campus is Bilgaard. Hier vind je relatief goedkope woonruimtes. Andere populaire wijken voor goedkope woonruimtes zijn: Vrijheidswijk, Huizum en 't Vliet. Vanuit deze wijken ben je over het algemeen maar 10 minuten fietsen verwijderd van de campus.

Studentenhuis

Wil je gaan wonen in een studentenhuis? Goede keuze! Op deze manier kan gezamenlijk de stad ontdekken. Een studentenhuis heeft als voordeel dat je regelmatig gezamenlijke activiteiten doet zoals feestjes, kroegentocht of gezamenlijk eten.

Student Home beheert en verhuurt kamers in verbouwde appartementencomplexen. Naar verwachting komt er binnenkort nieuwe woonruimte beschikbaar in West Leeuwarden. Meer informatie volgt binnenkort en je kunt contact opnemen met Student Home door te mailen naar studenthome058@icloud.com of te bellen naar +31 6 1605 7663.

Hoe vind ik een woonruimte?

Tip: controleer of de huurprijs inclusief elektrisch, gas en wifi is.