Deeltijd opleiding

Heb jij al een baan, en wil je graag een volgende stap in je carrière te zetten? Of wil je misschien wel iets heel nieuws leren? Dan past een deeltijd opleiding perfect bij jou.

Met een deeltijd studie ben je gemiddeld één dag per week op NHL Stenden. Je volgt die dag colleges, klassikale lessen of voert opdrachten uit met je medestudenten. Daarnaast kun je thuis studeren op het moment dat het jou uitkomt. Zo kun je de deeltijd hbo opleiding goed combineren met je werk en privéleven.

Deeltijd studeren doe je voor een groot deel in je eigen tijd en op je eigen tempo. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten en leert van docenten, coaches, experts uit het werkveld en studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk.

In sommige gevallen moet je voor een deeltijd opleiding een relevante werkplek hebben om opdrachten uit te kunnen voeren. Een deeltijd hbo opleiding duurt meestal vier jaar, maar een aantal kun je ook verkort doen. Dat hangt af van jouw eerder behaalde diploma’s en de kennis en ervaring die je al hebt.