Anne van der Veer

Afbeelding
Anne van der Veer
“De Open Dag heeft mij het laatste duwtje in de goede richting gegeven.”
Anne van der Veer
student Pedagogiek

Anne van der Veer (22) besloot na haar mbo-opleiding door te studeren aan het hbo.

In actie

“Ik ben iemand die graag weet waar ik aan toe ben. Dus toen ik tijdens mijn mbo-opleiding voor onderwijsassistent erachter kwam dat lesgeven niet bij mij paste, ondernam ik direct actie. Ik had namelijk in al die jaren tijdens mijn studie gedacht dat ik door zou stromen naar de Pabo. Gedurende mijn stage bleek al snel dat ik het werken met kinderen erg leuk vond, maar voor de klas staan niet. Ik haalde veel energie uit de 1-op-1-begeleiding. Ik besloot me daarom te focussen op een studie die daar beter op aansloot. En dat is uiteindelijk Pedagogiek geworden.”

Easy peasy

“Als ik terugkijk op mijn studiekeuze was het niet erg lastig voor mij. Ik ben vroeg gestart met mijn zoektocht. Daardoor had ik alle tijd en rust om een weloverwogen beslissing te maken. Ik heb gezocht naar vervolgopleidingen via de website en ik heb online een studiekeuzetest gedaan. Daarnaast ben ik in gesprek gegaan met de mensen om mij heen. Een vriendin van mij vertelde mij toen over Pedagogiek. En op die manier kwam ik deze opleiding op het spoor. Maar doordat ik echt zeker wilde zijn van mijn keuze besloot ik ook naar de Open Dag te gaan.”

Professioneel speeddaten

“Tijdens de Open Dag sprak ik met leeftijdsgenoten die al studeerden aan NHL Stenden. Zij vertelden mij hun eerlijke mening en deelden ook de leuke én minder leuke kanten van de opleiding. Op deze manier kon ik het goed tegen elkaar afwegen. Daarnaast heb ik op de Open Dag ook een studiekeuzetest gedaan. Dat was veel uitgebreider in vergelijking met de online test die ik eerder had gedaan. Je kan het een beetje vergelijken met speeddaten. Ik sprak kort met verschillende mensen en sloot de test af met een vragenlijst. De uitslag kwam mij niet onbekend voor. Er kwam wederom Pedagogiek uit. Dat was voor mij een extra bevestiging.”

De knoop doorhakken

“Ik heb diezelfde week nog mijn definitieve keuze gemaakt. Dus je kunt wel stellen dat de Open Dag de doorslaggevende factor was voor mij. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van Pedagogiek en ik heb het naar mijn zin. Voordat ik aan mijn studie begon, had ik het gevoel alsof het gebouw heel groot zou zijn. Maar dat voelt nu helemaal niet zo. Ik weet alle leuke plekjes te vinden. Van de lekkerste ijskoffies bij de espressobar tot aan de fijnste werkplekken. Daarnaast is de sfeer onder de studenten en docenten heel chill. Ik heb bijvoorbeeld ook een studiebegeleider waarbij ik terecht kan met al mijn vragen.”

“Mijn tip voor mensen die nog op zoek zijn naar een studie: ga zeker naar een Open Dag. De eerlijke meningen van studenten zijn echt waardevol als je het aan mij vraagt. Daarom ben ik er dit jaar ook bij tijdens de Open dag. Zodat iedereen mij nu het hemd van het lijf kan vragen.”