Een cursus Engels volgen of een basistraining varen door ijswateren? Of toch liever mensen in de wereld van zorg- en welzijn bijscholen? Met meer dan 80 professionele cursussen, trainingen en leergangen biedt NHL Stenden Hogeschool altijd een cursus die bij je past.

cur-krachtgericht-coachen

Een cursus of training

Op het moment dat je kiest voor een cursus of training bij NHL Stenden Hogeschool, dan kies je voor een cursus of training op hbo-niveau. Het voordeel van het volgen van een professionele cursus of training is dat je in een korte periode je kennis verrijkt. Dit kan al binnen een week! Wil je meer verdieping? Dan zijn er ook cursussen van meerdere maanden. Je hoeft dus niet jarenlang te studeren. De meeste cursussen en trainingen hebben meerdere startmomenten per jaar. Zo kun je zelf bepalen wanneer je wilt beginnen.

Naast cursussen voor jou, bieden we ook incompany cursussen of trainingen aan voor bedrijven en organisaties. Heb je interesse in een aanbod op maat? Neem dan contact op met StudentInfo.

cur-financieel-management-en-bedrijfseconomie

Een leergang

Een leergang is een scholing die over het algemeen langer duurt dan een cursus of training, zo tussen de 6 en 24 maanden. Bij NHL Stenden Hogeschool ga je met een leergang inhoudelijk de diepte in op de onderwerpen die je krijgt. Ook is de kennis die aan bod komt breder en meer afwisselend dan bij een cursus.

De voordelen van een cursus, training of leergang

> Jezelf in korte tijd professioneel ontwikkelen
> Goed te combineren met je werk en privéleven
> Breed aanbod in mogelijkheden
> Flexibel door meerdere startmomenten per jaar

cur-schoolleider-en-of-lerarenopleider

Post-hbo

Een post-hbo opleiding (ook wel post-bachelor genoemd) kun je volgen na het behalen van je hbo/bachelor-diploma. Een ideale opleiding voor professionals die al een tijdje werkzaam zijn in een vakgebied en die zichzelf willen verbreden, verdiepen of specialiseren.

Ook als je geen hbo-diploma hebt, maar wel kunt aantonen dat je hbo werk- en denkniveau hebt, kun je deelnemen aan een post-hbo opleiding. Hiervoor vraag je gemakkelijk een intakegesprek aan. Dit kan per opleiding verschillen. Check dit daarom bij de betreffende post-hbo opleiding.

De duur van een post-hbo opleiding verschilt. Bij NHL Stenden duren de meeste post-hbo’s twee jaar.

Handig om te weten