Techneuten werken aan milieuvriendelijke innovaties. Restauranthouders willen minder voedselverspilling. En docenten spelen een belangrijke rol in het creëren van bewustzijn bij de toekomstige generaties. Kortom, duurzaamheid is een belangrijk thema voor elk vakgebied. Je komt duurzaamheid daarom tegen in ons onderwijsbeleid, het Onderwijsakkoord Fryslân waar wij als belangrijke partner een actieve bijdrage leveren aan de provincie en elke opleiding van onze hogeschool. Met als doel zelflerende en verantwoordelijke professionals op te leiden die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, gericht op de toekomst.

Afbeelding
Duurzaam onderwijs

Design Based Education

NHL Stenden heeft een uniek onderwijsconcept dat daarbij helpt: Design Based Education (DBE). Duurzaam onderwijs is een van de vijf facetten van dit onderwijsconcept. Welke opleiding je ook volgt, je krijgt altijd te maken met duurzame aspecten van jouw toekomstige vakgebied. Het is zelfs een verplicht ontwerpprincipe dat het onderwijs binnen NHL Stenden bijdraagt aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Je merkt dit bijvoorbeeld door:

  • betekenisvolle oplossingen voor de samenleving te realiseren;
  • maatschappelijke vraagstukken van real-life opdrachtgevers aan te pakken;
  • in ateliers samen te werken met studenten, docenten, onderzoekers én het werkveld.

Lees hier meer over het onderwijsconcept van NHL Stenden.
 

Duurzame opleidingen

Door ons interdisciplinaire onderwijs, de samenwerking in ateliers en de verplichte bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen van de VN, komt duurzaamheid ruimschoots aan bod in al onze opleidingen. Daarnaast vind je bij ons een aantal opleidingen met een uniek of specialistisch aanbod op het gebied van duurzaamheid. Ontdek ze hieronder.