Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Chemie - locatie Leeuwarden

Tijdens de hbo-opleiding Chemie houd je je bezig met toegepaste chemie. Chemie vind je overal. Bijvoorbeeld in de kleding die je draagt, daar zitten vaak hypermoderne vezels verwerkt.

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Geïnteresseerd in de studie Chemie?

En hoe denk je dat Shell aan zijn V-power brandstof komt? Juist, door de noeste arbeid van chemici in laboratoria all over the world. Als chemicus deal je met maatschappelijke vraagstukken van alledag. Zoals milieuvraagstukken: wat is bijvoorbeeld een goed alternatief voor die eeuwige plastic tas? Chemie... iets voor jou?

Past de opleiding Chemie bij jou?

De hbo-opleiding Chemie richt zich op onderzoek dat een bijdrage levert aan het werk en het leven van anderen. Ook werk je vaak samen met anderen aan de ontwikkeling en verbetering van stoffen en producten.

De ideale student Chemie beschikt over de volgende kenmerken:

  • Je bent analytisch en oplossingsgericht
  • Je voelt maatschappelijk betrokken
  • Je kunt goed samenwerken

Samenwerking

De studie Chemie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: NHL Stenden en Hogeschool Van Hall Larenstein. Je volgt de studie op de locatie van VHL in Leeuwarden.

Daarom kies je voor de studie Chemie

De opleiding Chemie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding in Leeuwarden zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

Veel aandacht voor duurzame oplossingen

Tijdens de opleiding is veel aandacht voor ‘groene’ oplossingen. Hoe maak je de wereld beter, die vraag speelt steeds mee. Je leert om te zoeken naar maatschappelijk verantwoorde mogelijkheden. Die manier van denken neem je mee als jij straks als professioneel chemicus aan de slag gaat.

Leeuwarden is een leuke studiestad

Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Studieprogramma

De studie Chemie is een samenwerking tussen NHL Stenden en Hogeschool Van Hall Larenstein. Voor meer informatie over de opleiding en het studieprogramma linken we je door naar de site van Hogeschool VHL.

Afbeelding
Topzegel 2022

Topopleiding

De opleiding Chemie in Leeuwarden is in de Keuzegids Hbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Dat ik hier zo op m’n plek zou zijn, had ik nooit durven dromen.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Valerie van der Veen
Bijna afgestudeerd aan de opleiding Chemie in Leeuwarden

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!