Afbeelding
ba-chemie-vt-lwd-emmen
Afbeelding
ba-chemie-vt-lwd-emmen

Chemie - locatie Leeuwarden

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Tijdens de hbo-opleiding Chemie (locatie Leeuwarden) houd je je bezig met toegepaste chemie. Het laboratorium wordt jouw grote ontdekkingsplek. Je doet als chemicus onderzoek naar de samenstelling van verschillende stoffen en je draagt bij aan het ontwikkelen en verduurzamen van produchten. Bij hbo Chemie ga je dieper in op de scheikunde en leer je wat moleculen nu echt zijn.

Samenwerking 

De studie Chemie (locatie Leeuwarden) is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: NHL Stenden en Hogeschool Van Hall Larenstein. Door de samenwerking tussen NHL Stenden en HVHL heb je tijdens de studie Chemie toegang tot de faciliteiten van beide onderwijsinstellingen. Je volgt de studie op de locatie van HVHL in Leeuwarden. Hier ga je aan de slag in verschillende hightech laboratoria. 

Daarom kies je voor de hbo-opleiding Chemie in Leeuwarden:

  • Door de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding
  • Door Elsevier Beste Studies al drie jaar op rij bekroond met een gouden medaille
  • Een praktijkgerichte opleiding met veel persoonlijke aandacht voor jou
  • Veel aandacht voor duurzame oplossingen
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Chemie in Leeuwarden is in de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken opleiding Chemie Leeuwarden

Hbo Chemie in Leeuwarden is een vierjarige, praktijkgerichte opleiding die je opleid tot chemicus. 

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten?

De opleiding Chemie Leeuwarden richt zich op toegepast wetenschappelijk onderzoek naar moleculen en hun eigenschappen. Zo kun je samen met anderen werken aan het maken van een echt milieuvriendelijke verf of het opsporen van een kleine hoeveelheid giftige stof in ons drinkwater. Tijdens de Chemie opleiding (locatie Leeuwarden) ontwikkel jij jezelf als wetenschapper. Je leert onderzoeken en gaat zelf experimenten opzetten voor in het laboratorium. Je krijgt een combinatie van theorie en practica om je nieuwe kennis en vaardigheden bij te brengen. Hierna kun je in groepen aan de slag met projecten om te leren hoe je onderzoek kan doen en hoe je hiervoor op het laboratorium moet gaan werken. Op deze manier ga je aan de slag met thema’s als analytische chemie, organische chemie, biologie, voeding, bio-based materialen, water, polymeren, medicijnen en duurzaamheid. 

Vaak krijg je tijdens de opleiding Chemie Leeuwarden echte projecten vanuit onze lectoraten of het werkveld. Hierdoor wordt je goed voorbereid om na je opleiding als chemicus aan de slag te gaan. De chemische sector wordt als grootvervuiler gezien, maar op het gebied van duurzaamheid en veiligheid is chemie juist de basis. De maatschappij én industrie stellen dan ook steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid; is dit een uitdaging voor jou? 

Andere varianten

Hieronder vind je een overzicht van andere varianten op hbo Chemie locatie Leeuwarden. 

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Dat ik hier zo op m’n plek zou zijn, had ik nooit durven dromen.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Valerie van der Veen
Bijna afgestudeerd aan de opleiding Chemie in Leeuwarden

Meer weten over deze opleiding?

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige hbo Chemie in Leeuwarden? Bekijk de studieopbouw op deze pagina

Wat kun je worden na afronding van deze opleiding Chemie? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. 

Wat je moet weten over de opleiding. Hoe kun je toegelaten worden tot de Chemie opleiding? Wat zijn de kosten en overige belangrijke zaken die je moet weten voordat je je aan gaat melden voor de opleiding lees je hier

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!