
“Je leert chemische aannames echt onderzoeken.”
Veilig kunstgras dat beter voetbalt dan elk ander veld? Een plastic tas die vanzelf oplost? Of ‘gewoon’ een glaasje leidingwater? Zonder chemische technologie zou dit science fiction zijn.
Als chemisch-technoloog vertaal je chemisch laboratoriumonderzoek naar grootschalige productieprocessen. Je houdt je bezig met de productie van veel alledaagse producten: van handzeep tot medicatie en schoon drinkwater. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is uitgedacht door chemisch technologen!
In het eerste deel van je studie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt. Daarna kies je voor een specialisatie en een minor om je kennis te verdiepen of verbreden.
Voor de opleiding Chemische Technologie heb je één van de volgende diploma’s nodig:
Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.
“Je leert chemische aannames echt onderzoeken.”
Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!
Van de productie van een nieuwe cholesterolverlagende margarine tot de ontwikkeling van een stillere autoband: process engineering is een studierichting waar je veel kanten mee op kunt.
In de watertechnologiemarkt speelt Leeuwarden internationaal een belangrijke rol. Bij Chemische Technologie kun je je specialiseren in dit dynamische vakgebied.
De studie Chemische Technologie is een samenwerking tussen de NHL Stenden en hogeschool Van Hall Larenstein. Meer informatie over de opleiding en het studieprogramma vind je op de site van Van Hall Larenstein.
Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.