Afbeelding
 ba-chemische-technologie-vt-lwd
Afbeelding
 ba-chemische-technologie-vt-lwd

Chemische Technologie

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Heb je een behoorlijke dosis technisch inzicht en aandacht voor details? Is logisch nadenken een eigenschap die bij jou past? Dan is de opleiding Chemische Technologie iets voor jou. In de opleiding Chemische Technologie vragen we je creatief te zijn. We leren je complexe problemen klein te maken en op te lossen. Om dit te kunnen, leren we je ook een goede basiskennis: je leert over warmte, stoffen, chemie, reactoren, etc. We werken samen met bedrijven wat de opdrachten net zo echt maakt als de praktijk. 

Verander de wereld 

Jij verandert letterlijk de wereld, als chemisch technoloog! Je bedenkt een plastic dat na 30 dagen is afgebroken. Je lost het stikstofprobleem op. Of bedenkt een batterij op methanol. De energietransitie, de plastic soep, het tekort aan grondstoffen, allemaal thema’s waar chemische technologen een heel belangrijke rol in spelen. Chemische Technologie is breed, je kunt een echte technoloog worden, of als consultant een maatschappelijke rol spelen, en zelf sales behoort tot de opties.  

Daarom kies je voor de opleiding Chemische Technologie

  • Door de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding
  • Een praktijkgerichte opleiding met veel persoonlijke aandacht voor jou
  • Kies uit twee afstudeerrichtingen: Water Technology en Process Engineering
  • Studeer in een bruisende stad met betaalbare kamers

Samenwerking

De hbo Chemische Technologie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: NHL Stenden en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden. 

 

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Chemische Technologie is in de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken hbo Chemische Technologie

Hbo Chemische Technologie is een vierjarige opleiding die je opleidt tot breed inzetbare Chemisch Technoloog.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de Chemische Technologie opleiding?

Als chemisch-technoloog vertaal je chemisch laboratoriumonderzoek naar grootschalige productieprocessen. Je houdt je bezig met de productie van veel alledaagse producten: van handzeep tot medicatie en schoon drinkwater. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is uitgedacht door chemisch technologen!

In het eerste deel van je studie Chemische Technologie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt. Ondertussen ontdek je waar jouw specifieke interesses liggen. In het tweede deel van je studie hbo Chemische Technologie krijg je de kans om je te specialiseren en je kennis te verdiepen in het vakgebied dat jou het meest aanspreekt. Je specialisatie breng je in de praktijk met een stage en je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Omdat ik goed ben in bètavakken voel ik me hier snel thuis.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Hylke Wijnja
Derdejaars student Chemische Technologie

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens hbo-opleiding Chemische Technologie? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kun je worden na afronding van deze opleiding Chemische Technologie? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. 

Hoe kun je toegelaten worden tot de Chemische Technologie opleiding? Wat zijn de kosten en overige belangrijke zaken die je moet weten voordat je je aan gaat melden voor de opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!