Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

B Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Bachelor, voltijd

Waren biologie en scheikunde jouw favoriete vakken? Gaat je hart sneller kloppen van organismen, bacteriën en virussen? Vond je proefjes doen ontzettend interessant? Dan is de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) iets voor jou!

NHL Stenden biedt de opleiding BML op twee verschillende locaties aan. Bij beide opleidingen word je opgeleid tot een professional die het onmogelijke mogelijk maakt. Kies hieronder een variant voor meer details over de opleiding.

Emmen

Kies je voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek in Emmen, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding met een eigen laboratorium waar bedrijven opdrachten inbrengen. Je studeert in een stad die de basis heeft gelegd voor veel duurzame innovaties met een focus op duurzame kunststoffen!

Start: Februari en september

Meer over deze variant

Leeuwarden (in samenwerking met VHL)

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek wordt in Leeuwarden aangeboden in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein. Door deze unieke samenwerking ben jij straks klaar voor de wereld van morgen!

Start: September

Meer over deze variant

Studiekenmerken

Diploma

  • Bachelor of Science

Start studie

  • Februari
  • September

Locatie

  • Emmen
  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

Kosten

  • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
  • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten
b_biologie_en_laboratoriumsonderzoek_sfeer

Start in februari

Wil je deze opleiding in februari starten? Lees hier alles over inschrijven.

Opbouw studie

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.