Afbeelding
ba-biotechnologie-vt-lwd
Afbeelding
ba-biotechnologie-vt-lwd

Biotechnologie

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Met biotechnologie helpen we om wereldwijde uitdagingen, zoals het voedseltekort, de energietransitie, de stikstofcrisis, de plasticvervuiling en een pandemie het hoofd te bieden. Tijdens de opleiding Biotechnologie leer je hoe je met biologie en engineering tot innovatieve oplossingen komt voor een duurzamere toekomst. Denk aan betere gewassen, fossielvrije brandstoffen, dierloze producten, bioplastics en effectieve vaccins. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Ben je geïnteresseerd hoe levende organismen werken en hoe je ze kunt beïnvloeden om tot nieuwe oplossingen te komen? Dan is Biotechnologie de opleiding voor jou!

De naam Biotechnologie klinkt technischer dan de praktijk: als biotechnoloog werk je in laboratoria in groepsverband aan onderzoeken waar de mens letterlijk en figuurlijk beter van wordt. Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen en zoek je naar de oorzaken van ziekten of ben je betrokken bij de verbetering van oogsten. Je houdt je bezig met uiteenlopende zaken: van biochemische virussen tot computervirussen, van bioreactor tot genetische modificatie en van databank-onderzoek tot nanotechnologie.

  • De enige opleiding Biotechnologie in zijn soort in Nederland
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2023
  • Studeer in het bruisend Leeuwarden, waar de kamers betaalbaar zijn
  • Door Elsevier Beste Studies 2022 & 2023 bekroond met een zilveren medaille

     
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding 2023

Topopleiding

De opleiding Biotechnologie is in de Keuzegids Hbo 2023 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken

De hbo-opleiding Biotechnologie in Leeuwarden is de enige opleiding Biotechnologie in zijn soort in Nederland.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten?

In het eerste deel van je studie Biotechnologie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt. Je maakt kennis met het werken in laboratoria. Je verdiept je in biologisch actieve eiwitten en krijgt onderwerpen als cellen weefselkweek, DNA-analyse, bio-informatica, de productie van vaccins en research management. In het tweede deel van je Biotechnologie opleiding krijg je de kans om je te specialiseren en je kennis te verdiepen in het vakgebied dat jou het meest aanspreekt.

Samenwerking

De studie Biotechnologie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: NHL Stenden en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!