Afbeelding
ba-biotechnologie-vt-lwd
Afbeelding
ba-biotechnologie-vt-lwd

Biotechnologie

Ben jij geïnteresseerd in biologie, vind je het leuk om te experimenteren en ben je nauwkeurig resultaatgericht?

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Kies voor technologie van de toekomst! Hoe maak je een test en een vaccin tegen een nieuw virus? Hoe zorgen we voor een goede energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzamere alternatieven? Hoe ontwikkelen we innovatieve gewassen die bestand zijn tegen ziektes? Hoe kunnen we de afvalberg verkleinen en onze reststromen beter benutten in de nieuwe biobased economy? Hoe kun je diëten en medicijnen ontwikkelen die geschikt zijn voor individuele patiënten? Voor al deze vraagstukken is biotechnologie nodig om ze op te lossen. Als biotechnoloog behandel je de uitdagingen van nu met innovatieve oplossingen om de wereld klaar te maken voor een duurzame toekomst.

  • De enige opleiding Biotechnologie in zijn soort in Nederland
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2023
  • Werken met 'big data' in de specialisatie Biological Datascience
  • Studeer in het bruisend Leeuwarden, waar de kamers betaalbaar zijn
  • Door Elsevier Beste Studies 2022 bekroond met een zilveren medaille
Afbeelding
Keuzegids Hbo 2023

Topopleiding

De opleiding Biotechnologie is in de Keuzegids Hbo 2023 uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten?

De naam van deze studie klinkt technischer dan de praktijk: als biotechnoloog werk je in laboratoria in groepsverband aan onderzoeken waar de mens letterlijk en figuurlijk beter van wordt. Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen en zoek je naar de oorzaken van ziekten of ben je betrokken bij de verbetering van oogsten. Je houdt je bezig met uiteenlopende zaken: van biochemische virussen tot computervirussen, van bioreactor tot genetische modificatie en van databank-onderzoek tot nanotechnologie.

In de industrie staat men te springen om goed geschoold technisch personeel. Of het nu gaat om de land- en tuinbouwsector (planetenveredeling), farmaceutische bedrijven of de levensmiddelenindustrie: de werkgelegenheid is zeer goed. Kom studeren in Leeuwarden en draag bij aan het oplossen van de vraagstukken van nu voor een betere toekomst!

Samenwerking

De studie Biotechnologie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: NHL Stenden en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!