Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Biotechnologie

Ben jij geïnteresseerd in biologie, vind je het leuk om te experimenteren en ben je nauwkeurig resultaatgericht?

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Kies voor technologie van de toekomst! Hoe maak je een vaccin? Hoe zorgen we voor een therapie op maat voor elke kankerpatiënt? Hoe maken we onze economie CO2-neutraal? Hoe analyseren we grote hoeveelheden DNA-data? Voor al deze vraagstukken is technologie om ze op te lossen. Bij de opleidingen Biotechnologie krijg je eerst een brede basis in de levenswetenschappen om met deze vraagstukken aan de slag te gaan.

  • De enige opleiding Biotechnologie in zijn soort in Nederland
  • Werken met 'big data' in de specialisatie Biological Datascience
  • Studeer in het bruisend Leeuwarden, waar de kamers betaalbaar zijn.

Wat staat je te wachten?

De naam van deze studie klinkt technischer dan de praktijk: als biotechnoloog werk je in laboratoria in groepsverband aan onderzoeken waar de mens letterlijk en figuurlijk beter van wordt. Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen en zoek je naar de oorzaken van ziekten of ben je betrokken bij de verbetering van oogsten. Je houdt je bezig met uiteenlopende zaken: van biochemische virussen tot computervirussen, van bioreactor tot genetische modificatie en van databank-onderzoek tot nanotechnologie.

In de industrie staat men te springen om goed geschoold technisch personeel. Of het nu gaat om de land- en tuinbouwsector (planetenveredeling), farmaceutische bedrijven of de levensmiddelenindustrie: de werkgelegenheid is zeer goed. Kom studeren in Leeuwarden en draag bij aan het oplossen van de vraagstukken van nu voor een betere toekomst!

Samenwerking

De studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: NHL Stenden en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!