Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Elektrotechniek

De smartwatch, elektrische auto en speed pedelec; zomaar een paar voorbeelden van elektrotechniek in de praktijk. En dan hebben we het nog niet over virtual reality of robotica.

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Heb jij net zulke slimme ideeën voor nieuwe vormen van communicatietechniek, apparatuur voor de gezondheidszorg, robots en duurzame toepassingen? Ben jij die gedreven vaktechneut die deze elektronica of software ontwerpt? Dan is de opleiding Elektrotechniek echt iets voor jou!

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2020, 2019, 2018 en 2017.
  • Vanaf het eerste jaar aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten
  • Een kleinschalige opleiding met betrokken en bevlogen docenten.
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Wij leiden je op tot technische alleskunner. Een pionier die over de grenzen van het eigen vakgebied kijkt en met gedegen kennis en creativiteit aan de wieg staat van nieuwe producten en oplossingen. Je komt met vernieuwende ideeën waarmee je een product ontwikkelt of juist verbetert.

Elektrotechniek is een studie met een grote maatschappelijke impact. Jij levert bijvoorbeeld een bijdrage aan het milieu door het toepassen van energiezuinig en milieuvriendelijk ontwerpen. Als electrical engineer bedenk en ontwerp je ook nieuwe communicatietechnieken, apparatuur voor de gezondheidszorg en robots voor allerlei toepassingen.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Elektrotechniek is vaak een kwestie van trial-and-error.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Sifra Koekoek
tweedejaars student Elektrotechniek