Afbeelding
ba-technische-informatica-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-technische-informatica-vt-emmen.jpg

Technische Informatica

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Bachelor

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technologieën? Heb je oog voor detail? Wil je alles leren over hoe AI ontwikkelingen werken en hoe je robotica, zelfrijdende voertuigen of embedded systems kunt programmeren? Technische informatica maakt innovaties mogelijk in onder andere de gezondheidszorg, financiën, transport, kunstmatige intelligentie en smart technologies. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met verschillende programmeertalen en hardwareplatforms zodat jij straks een bijdrage kan leveren aan deze innovaties. Heb jij passie voor technologie en zet je graag je analytische vaardigheden in voor praktische probleemoplossing? Dan is hbo Technische Informatica in Emmen echt iets voor jou!
 

Daarom kies je voor de hbo Technische Informatica:

 • Leer door te doen en werk tijdens je studie aan vraagstukken uit de praktijk.
 • Gebruik de meest recente innovaties, zoals industriële robots en embedded systemen.
 • Experimenteer met verschillende hardwareplatforms en  programmeertalen die veel worden gebruikt bij de ontwikkeling van hardware, zoals C/C++, C# en Python.
 • Specialiseer je in je vakgebied met een minor als Certified Ethical Hacking en Hack@Sea, twee unieke minoren in Europa.
 • Profiteer van de persoonlijke aandacht die onze campus in Emmen je biedt; docenten kennen je bij naam en begeleiden je graag.
 • Wil je na je bachelor een master volgen? We bieden een master-route aan waarmee je je in de minor-fase kunt voorbereiden op bijvoorbeeld onze eigen master Computer Vision & Data Science of één van de masters van Universiteit Twente.
 • 90% van de studenten heeft na de studie direct een baan op niveau, ook internationaal.

Studiekenmerken Technische Informatica

De hbo Technische Informatica is een vierjarige bacheloropleiding die je volgt in Emmen.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Technische Informatica?

Tijdens de opleiding Technische Informatica ontwikkel je vaardigheden op het gebied van digitalisatie, datawetenschap en andere smart technologies. Je ontdekt je sterke punten en specifieke interessegebieden als het gaat om het programmeren van hardware en maakt kennis met verschillende programmeertalen en hardwareplatforms op het gebied van computer vision, robotica en AI. Je leert ook samenwerken en communiceren: vaardigheden die je in elke werkomgeving nodig hebt. De campus in Emmen beschikt over de meest geavanceerde technologieën, zodat je met de nieuwste tools aan de slag kunt. Bovendien krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider en veel persoonlijke begeleiding. 

In het eerste jaar leg je een stevige basis op het gebied van Technische Informatica en ontwikkel je een diepgaand begrip van programmeren en de werking van hardware. Je werkt in kleine teams aan projecten en doet vanaf dag één praktijkervaring op. Vanaf het tweede tot en met het vierde jaar specialiseer je je verder tijdens praktijkprojecten met onderwerpen als dataverzameling, computer vision en industriële automatisering en robotica. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of organisatie. In het vierde jaar kies je een minor en rond je de opleiding Technische Informatica af met een afstudeerstage.

Andere varianten

Hieronder vind je een overzicht van varianten op de opleiding Technische Informatica

 • Computer Science

  Volg de Engelstalige variant op de opleiding Technische Informatica: Computer Science
  Meer informatie
   

Technische Informatica in de praktijk

Tijdens de opleiding ben je actief betrokken bij praktijkprojecten van bestaande bedrijven. Je werkt samen in kleine groepen en profiteert van de expertise van docenten en professionals. De opleiding draait om leren door te doen, waarbij je niet alleen theoretische concepten bestudeert, maar ook daadwerkelijk betrokken bent bij praktijkprojecten van bestaande bedrijven.