Afbeelding
ba-technische-informatica-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-technische-informatica-vt-emmen.jpg

Technische Informatica

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technologieën? Heb je oog voor detail? Wil je alles leren over hoe een tablet en smartphone in elkaar zitten volgens het principe Internet of Things? Volg Technische Informatica!

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Bachelor

Lijkt het je geweldig om veilige software te ontwikkelen voor innovatieve apparaten zoals robots, Internet of Things toepassingen of zelfrijdende auto’s? Dan is hbo Technische Informatica in Emmen echt iets voor jou!

Internet of Things Lab

De Technische Informatica-opleiding in Emmen heeft een state-of-the art atelier: het Internet of Things Lab (IoT Lab). Een studieomgeving voorzien van de nieuwste innovatieve technologie, zoals een Microsoft Surface Hub, Virtual Reality apparaten en robots. Naast dit atelier beschikt de opleiding Technische Informatie ook over MyConcept, een Fabrication Lab. Daar kunnen studenten hun ideeën verwezenlijken door ze te printen op een van de vele 3D-printers, of middels lasersnijden.

Daarom kies je voor de hbo Technische Informatica:

  • 95% van de studenten heeft na de studie direct een baan, ook internationaal.
  • Je volgt de propedeuse van Informatica en legt zo een brede basis voor een carrière in de ICT.
  • Je doet veel praktijkopdrachten voor regionale MKB bedrijven en grote internationale organisaties.
  • Je krijgt les in de nieuwste technieken op het gebied van software en hardware ontwikkeling
  • Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk; docenten kennen je bij naam en begeleiden je graag tijdens het dagelijkse spreekuur.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

9 maart 2024, 10.00 - eindtijd: zie programma

Open Dag

Studiekenmerken Technische Informatica

De hbo Technische Informatica is een vierjarige bacheloropleiding die je volgt in Emmen.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Technische Informatica?

In het eerste jaar van de opleiding Technische Informatica, de propedeuse, volg je dezelfde modules als studenten van de opleiding Informatica. Je leert beide opleidingen goed kennen, zodat je aan het einde van het eerste jaar kunt kiezen met welke opleiding je verder wilt. In het eerste jaar ga je onder andere aan de slag met programmeertalen, netwerken, databases, webtechnologie en communicatie. Tijdens de studie Technische Informatica werk je elke periode aan een project in groepen van circa 8 studenten. Dit zijn real-life cases die zijn ingebracht door bedrijven. Als student heb je daarnaast veel informeel contact met docenten; ze kennen je bij naam en begeleiden je graag tijdens het dagelijkse spreekuur.

Vanaf het tweede tot en met het vierde jaar Technische Informatica, de hoofdfase, ga je je specialiseren in de door jou gekozen richting. Je volgt lessen op het gebied van Embedded Systems, informatiesystemen, programmeerbare logica zoals FPGA’s en programmeertalen. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of organisatie, waarna je een minor kiest, bijvoorbeeld op het gebied van security. Je rondt de opleiding Technische Informatica af met een afstudeeropdracht.

Certified Ethical Hacking: unieke minor in Europa!

NHL Stenden biedt als enige hogeschool in Europa de minor Certified Ethical Hacking aan. Incidenten op het gebied van cybersecurity zijn de laatste jaren steeds vaker in het nieuws. Wil jij in staat zijn om bedrijven te helpen zich te wapenen tegen bijvoorbeeld ransomware aanvallen? Dan kun je tijdens je opleiding Technische Informatica de minor Certified Ethical Hacking (CEH) volgen. In deze minor leer je hoe je een (bedrijfs)netwerk kunt hacken, met als doel om te leren hoe je het veilig kunt maken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Gerelateerde opleidingen

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, dan is deze opleiding wellicht ook interessant. Is iets anders dan varianten.