Afbeelding
ba-informatica-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-informatica-vt-emmen.jpg

Informatica

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Bachelor

IT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en er worden iedere dag nieuwe programma’s en toepassingen ontwikkeld. Tijdens de opleiding Informatica ontwikkel jij je tot de deskundige software engineer die hiermee aan de slag gaat! Je doet ervaring op met verschillende programmeertalen en leert alles wat je moet weten over databases, software quality, app development, web technology en meer.  Ben je geïnteresseerd in computers, software en cyber security? Houd je van puzzelen, ben je onderzoekend en werk je graag in groepsverband? Dan is de opleiding Informatica echt iets voor jou!

Daarom kies je voor de hbo-opleiding Informatica:

  • Je wordt opgeleid tot deskundig software engineer en werkt veel aan praktijkopdrachten, zowel voor regionale MKB bedrijven als grote internationale organisaties.
  • 95% van de studenten heeft na de studie direct een baan, ook internationaal.
  • Specialiseer je in je vakgebied met een minor als Certified Ethical Hacking en Hack@Sea, twee unieke minoren in Europa.
  • Je krijgt les in de nieuwste technieken op het gebied van softwareontwikkeling
  • Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk; docenten kennen je bij naam en begeleiden je graag tijdens het dagelijkse spreekuur.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00 - 16:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken hbo Informatica

Tijdens de vierjarige hbo-opleiding Informatie krijg je een brede basiskennis IT. Naast vaste vakken en leeruitkomsten bepaal je voor een deel je eigen leerroute.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Informatica?

In het eerste jaar hbo Informatica doe je veel basiskennis op, je leert bijvoorbeeld over softwareontwikkeling, programmeren en het maken van apps. Gedurende de opleiding ontwikkel je je tot een professionele software engineer. Tijdens de studie ontwikkel je niet alleen technische kennis en vaardigheden, maar leggen we ook de nadruk op creativiteit, samenwerken, communiceren en onderzoeken.

Je doet uitgebreide kennis op over software quality, data processing, app-ontwikkeling en object georiënteerd ontwerpen. Bedrijven staan te springen om jouw kennis en vaardigheden, waardoor je tijdens jouw studie al contacten legt met interessante bedrijven en organisaties. Tijdens de opleiding werk je actief aan leuke en interessante projecten, daarbij pas je jouw expertise toe in real-life situaties. De opleiding bereidt je voor op een succesvolle carrière in de dynamische wereld van software engineering.

Andere varianten

Hieronder vind je een overzicht van varianten op de opleiding Informatica

  • Information Technology

    Volg de Engelstalige variant op de opleiding Informatica: Information Technology
    Meer informatie

Afbeelding
ervaringsverhaal-vincent-meijering.jpg
“Het moment dat we gevoelige informatie in handen kregen, was heel onwerkelijk.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-vincent-meijering.jpg
Vincent Meijering
Student Informatica

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!