Afbeelding
ba-informatica-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-informatica-vt-emmen.jpg

Informatica

Ben je geïnteresseerd in security en Internet of Things? Houd je van puzzelen, ben je onderzoekend en werk je graag in groepsverband? Dan is de opleiding Informatica in Emmen iets voor jou

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Bachelor

IT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en er worden iedere dag nieuwe programma’s en toepassingen ontwikkeld. Met een diploma Informatica kun je hieraan bijdragen. Misschien sta je in de toekomst wel aan de basis van een nieuw online betalingssysteem of ontwikkel je een mobiele app die door miljoenen in gebruik zal worden genomen! Ben je geïnteresseerd in computers, software en cyber security? Werk je graag in groepsverband en wil je je kennis in de praktijk brengen? Dan is de opleiding Informatica echt iets voor jou!

Internationale variant

De Informatica opleiding kent ook een internationale variant. In deze Engelstalige opleiding Information Technology volgen studenten van over de hele wereld grotendeels hetzelfde programma. Ook Nederlandse studenten kunnen zich hiervoor inschrijven.

Daarom kies je voor de hbo-opleiding Informatica:

  • 95% van de studenten heeft na de studie direct een baan, ook internationaal.
  • Je bewandelt je eigen pad door de opleiding:  keuze uit specialisaties, zoals Software Engineering en Front-End Development
  • Je werkt veel aan praktijkopdrachten voor zowel regionale MKB bedrijven als grote internationale organisaties.
  • Je krijgt les in de nieuwste technieken op het gebied van software en hardware ontwikkeling
  • Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk; docenten kennen je bij naam en begeleiden je graag tijdens het dagelijkse spreekuur.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

9 maart 2024, 10.00 - eindtijd: zie programma

Open Dag

Studiekenmerken hbo Informatica

Tijdens de vierjarige hbo-opleiding Informatie krijg je een brede basiskennis IT. Naast vaste vakken en leeruitkomsten bepaal je voor een deel je eigen leerroute.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Informatica?

In het eerste jaar hbo Informatica doe je veel basiskennis op, je leert bijvoorbeeld over softwareontwikkeling, programmeren en het maken van apps. In het tweede jaar geef je vorm aan je eigen leerroute. Je hebt bijvoorbeeld een vacature gezien bij The Ocean Cleanup waarvan je zegt; dat is mijn droombaan. Samen kijken we welk profiel het beste aansluit bij jouw talent of interesse. Jij bepaalt de bestemming en de route ernaartoe. Je ontwikkelt je tijdens de opleiding Informatica tot een professional op het gebied van ICT. Dat betekent dat niet alleen technische kennis en vaardigheden belangrijk zijn, maar ook creativiteit, samenwerken, communiceren en onderzoeken.

Andere varianten

Hieronder vind je een overzicht van varianten op de opleiding Informatica

  • Information Technology

    Volg de Engelstalige variant op de opleiding Informatica: Information Technology
    Meer informatie

Afbeelding
ervaringsverhaal-vincent-meijering.jpg
“Het moment dat we gevoelige informatie in handen kregen, was heel onwerkelijk.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-vincent-meijering.jpg
Vincent Meijering
Student Informatica

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Gerelateerde opleidingen

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, dan is deze opleiding wellicht ook interessant. Is iets anders dan varianten.