Computer Vision & Data Science (Master)
Afbeelding
tijdelijk-header-cvds
Afbeelding
tijdelijk-header-cvds

Computer Vision & Data Science (Master)

Studieduur
1 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master of Science

Specialiseer jezelf! Start met de verdiepende master Computer Vision & Data Science en haal in één jaar je mastergraad. Tijdens je studie specialiseer je jezelf door middel van toegepast onderzoek op het gebied van deep learning en computer vision.

  • Behaal je masterdiploma in één jaar
  • Werk met opdrachtgevers, domeinexperts en onderzoekers aan innovatieve en optimale oplossingen
  • Draag bij aan de wetenschap
  • Word een image data science professional  
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken

Diploma
Master of Science
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
1 jaar

Wat staat je te wachten

De overgrote meerderheid van de data die dagelijks wordt gegenereerd is image data. Big Image Data vormt daarmee één van de belangrijkste aandachtsgebieden binnen de Data Science en Artificial Intelligence. Het vakgebied ontwikkelt zich in een dusdanig snel tempo, dat de vraag naar image data science professionals extreem groot is. In de toekomst kan elke visuele inspectietaak mogelijk worden geautomatiseerd. Daarom is het belangrijk dat een nieuwe generatie van toegepaste onderzoekers en ingenieurs opstaat om de talloze mogelijkheden die de moderne data science biedt te benutten.

Binnen deze éénjarige master word je opgeleid tot image data professional die met een wetenschappelijke insteek praktische problemen oplost. De vaardigheden die nodig zijn om in dit veld te werken leer je door het uitvoeren van real-life projecten uit de praktijk. Het verkrijgen van de benodigde kennis en vaardigheden is geïntegreerd met toegepast onderzoek, zodat je jezelf schoolt en ervaring opdoet terwijl je nieuwe
image data toepassingen ontwikkelt. Voorbeelden van projecten die je tijdens jouw studie tegen kunt komen zijn: het met behulp van hyperspectrale camera's en deep learning onderzoek doen naar de classificatie van kunststoffen of het detecteren van smokkelwaar in röntgenbeelden met behulp van convolutionele neurale netwerken.

Afbeelding
Ervaringsverhaald-CVDS-Maikel-Boonstra
“Deze master sprak me aan omdat computer vision & data science in korte tijd zo groot zijn geworden”
Maikel Boonstra
Student Master Computer Vision & Data Science

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!