Werktuigbouwkunde - locatie Leeuwarden
Afbeelding
ba-werktuigbouwkunde-vt-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ba-werktuigbouwkunde-vt-lwd-emmen.jpg

Werktuigbouwkunde - locatie Leeuwarden

De studie Werktuigbouwkunde is een technische studie gericht op het ontwerpen en construeren van machines, gereedschappen en producten.

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Die machines, gereedschappen en producten kunnen van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een medicijnrobot, een heftruck, een scheerapparaat, een verpakkingsmachine of een hijsinstallatie voor een schip. Deze werktuigen worden aan de hand van een ontwerpproces ontworpen, berekend, getekend en gemaakt. Ben jij onderzoekend, creatief en heb je passie voor techniek? Werk je graag samen met anderen om producten te ontwerpen, te verbeteren en te vernieuwen? Wil je weten hoe machines in elkaar zitten? Dan is de opleiding Werktuigbouwkunde echt iets voor jou. Je krijgt bij ons een brede technische opleiding, waarbij je zelf de ruimte krijgt om je te verdiepen in je eigen technische interesses!

  • Goede combinatie tussen theorie en praktijk.
  • Enthousiaste vakdocenten.
  • Hightech werkplaats en laboratoria.
  • Opleiding met veel persoonlijke aandacht voor jou als student.
  • Internationale contacten en stageplekken
  • Volop baankansen, 99% van de studenten heeft binnen anderhalf jaar na afstuderen een baan gevonden.
  • Top 5-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2023.

Wat staat je te wachten?

De inzet van mechatronica, de toepassing van hightech materialen en de ontwikkeling van innovatieve technieken zijn in de werktuigbouwkunde van groot belang. De opleiding heeft een moderne, goed uitgeruste werkplaats met hoogwaardige apparatuur waarmee we je leren werken. Zoals computer gestuurde (CNC) machines voor draaien en frezen, een computergestuurde waterstraalsnijmachine en 3D-printers. Ook kun je terecht in ons prima uitgerust materiaalkundelab en composietenlab, waar je experimenten kunt uitvoeren. Er is ook een werkplaats waar je robots en cobots leert programmeren en technische processen in een fabriek leert inrichten. Overal kom je andere techniek studenten tegen en in meerdere projecten werk je ook samen met studenten van andere opleidingen zoals Elektrotechniek, ICT en Technische Bedrijfskunde, waardoor je interdisciplinair leert samenwerken.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Science
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
ervaringsverhaal-rick-tulen.jpg
“Het allerleukst aan de opleiding zijn de projecten: elke periode ga je iets maken”
Afbeelding
ervaringsverhaal-rick-tulen.jpg
Rick Tulen
Student Werktuigbouwkunde Leeuwarden

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!