Werktuigbouwkunde - locatie Leeuwarden
Afbeelding
ba-werktuigbouwkunde-vt-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ba-werktuigbouwkunde-vt-lwd-emmen.jpg

Werktuigbouwkunde - locatie Leeuwarden

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Ben jij onderzoekend, creatief en heb je passie voor techniek? Werk je graag samen met anderen om producten te ontwerpen, te verbeteren en te vernieuwen? Wil je weten hoe machines in elkaar zitten? Dan is de opleiding Werktuigbouwkunde in Leeuwarden echt iets voor jou. Je krijgt bij ons een brede technische opleiding, waarbij je zelf de ruimte krijgt om je te verdiepen in je eigen technische interesses.

De studie Werktuigbouwkunde Leeuwarden is een technische studie gericht op het ontwerpen en construeren van machines, gereedschappen en producten. Die machines, gereedschappen en producten kunnen van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een medicijnrobot, een heftruck, een scheerapparaat, een verpakkingsmachine of een hijsinstallatie voor een schip. Deze werktuigen worden aan de hand van een ontwerpproces ontworpen, berekend, getekend en gemaakt.

In de praktijk

Bij hbo Werktuigbouwkunde in Leeuwarden doe je veel praktijkervaring op door je stage en praktijkopdrachten. Daarnaast neem je tijdens verschillende excursies regelmatig een kijkje in de keuken van je toekomstige collega’s. Een goede voorbereiding op het echte werk.

Twee locaties

Je kunt de opleiding Werktuigbouwkunde ook in Emmen volgen. In Leeuwarden en Emmen zijn jaar 1 en jaar 2 gelijk. Ook kun je ervoor kiezen om in jaar 3 of 4 op de andere locatie een specifieke minor of afstudeerrichting te volgen als deze beter past bij jouw ambities.

Daarom kies je voor de Werktuigbouwkunde opleiding in Leeuwarden:

  • Goede combinatie tussen theorie en praktijk.
  • Enthousiaste vakdocenten.
  • Hightech werkplaats en laboratoria.
  • Opleiding met veel persoonlijke aandacht voor jou als student.
  • Internationale contacten en stageplekken
  • Volop baankansen, 99% van de studenten heeft binnen anderhalf jaar na afstuderen een baan gevonden.
  • Top 5-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2023.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00 - 16:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Werktuigbouwkunde Leeuwarden

De vierjarige opleiding Werktuigbouwkunde Leeuwarden leidt je op tot technisch specialist. Het is een praktijkgerichte opleiding en er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van jouw professionele vaardigheden.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de bachelor Werktuigbouwkunde Leeuwarden?

De inzet van mechatronica, de toepassing van hightech materialen en de ontwikkeling van innovatieve technieken zijn in de werktuigbouwkunde van groot belang. De Werktuigbouwkunde opleiding in Leeuwarden heeft een moderne, goed uitgeruste werkplaats met hoogwaardige apparatuur waarmee we je leren werken. Zoals computer gestuurde (CNC) machines voor draaien en frezen, een computergestuurde waterstraalsnijmachine en 3D-printers. Ook kun je tijdens je studie Werktuigbouwkunde terecht in ons prima uitgerust materiaalkundelab en composietenlab, waar je experimenten kunt uitvoeren. Er is ook een werkplaats waar je robots en cobots leert programmeren en technische processen in een fabriek leert inrichten. Overal kom je andere techniek studenten tegen en in meerdere projecten werk je ook samen met studenten van andere opleidingen zoals Elektrotechniek, ICT en Technische Bedrijfskunde, waardoor je interdisciplinair leert samenwerken. Tijdens de bachelor Werktuigbouwkunde Leeuwarden doe je dus veel praktijkervaring op.

Andere varianten

Hieronder vind je een overzicht van andere varianten op de Werktuigbouwkunde opleiding.

Afbeelding
ervaringsverhaal-rick-tulen.jpg
“Het allerleukst aan de opleiding zijn de projecten: elke periode ga je iets maken”
Afbeelding
ervaringsverhaal-rick-tulen.jpg
Rick Tulen
Student Werktuigbouwkunde Leeuwarden

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!