Afbeelding
ba-werktuigbouwkunde-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-werktuigbouwkunde-vt-emmen.jpg

Werktuigbouwkunde - locatie Emmen

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Bachelor of Science

Werk je graag in groepsverband? Ben je een creatief ontwerper en een echte doe-het-zelfer? Tijdens de opleiding Werktuigbouwkunde in Emmen leer je alles over werktuigbouwkundige toepassingen. Het is een uitdaging om nieuwe producten of productiesystemen te ontwerpen. Daarbij doet de hbo Werktuigbouwkunde Emmen een beroep op je creativiteit en je technische en organisatorische vermogen.

Projecten en workshops

Alles wat je kunt aanraken is mechanisch. Werktuigbouwkunde, of ook wel mechanical engineering, is het vakgebied wat zich daarmee bezighoudt en is een enorm breed vakgebied. Bij Werktuigbouwkunde in Emmen leer je in projecten het ontwerpen van producten, machines en apparatuur. De projecten van de hbo Werktuigbouwkunde (locatie Emmen) worden ondersteund met vakken en workshops, zodat je de kennis meteen in de praktijk leert toepassen. In de labs en werkplaats werken we dan o.a. met high-end CAD, echte industriële robots, spuitgietmachines, mechatronica en Hightech systems. Door onze nauwe samenwerking met onderzoeksgroepen en het bedrijfsleven, ga je steeds aan de slag met interessante projecten om je optimaal voor te bereiden op je latere werk.

Persoonlijke studiecoach

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van je opleiding Werktuigbouwkunde Emmen. Daarom krijg jij vanaf de eerste dag een eigen studiecoach. Hij of zij kent je en weet bovendien als geen ander wat er in het werkveld speelt. Je coach begeleidt je bij jouw studie, stages en praktijkopdrachten. Jullie bespreken ook regelmatig je studievoortgang en hoe jij jouw talenten gaat ontwikkelen.

  • 95% van de studenten heeft na de studie direct een baan.
  • Je leert snel door te werken aan projecten voor innovatieve (internationale) bedrijven.
  • Je krijgt les door een docententeam met brede ervaring in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs.
  • Je werkt met de meest innovatieve en slimme apparaten, zoals robots, lasersnijders, 3D-printers en spuitgietmachines.
  • Je werkt veel in echte projecten waardoor je nieuwe kennis meteen echt leert toepassen.
  • We zijn een praktijkgerichte opleiding met veel persoonlijke aandacht voor jou!
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Werktuigbouwkunde in Emmen

De vierjarige opleiding Werktuigbouwkunde in Emmen leidt je op tot technisch specialist. Het is een praktijkgerichte opleiding en er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van jouw professionele vaardigheden.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Werktuigbouwkunde Emmen?

De studie Werktuigbouwkunde Emmen bestaat uit twee fasen: de propedeuse en de hoofdfase. In de propedeusefase maak je kennis met je toekomstige beroep. Je volgt vakken om kennis en vaardigheden op te doen, zoals statica, sterkteleer, wiskunde, materiaalkunde en CAD-ontwerpen. Tijdens de bachelor Werktuigbouwkunde in Emmen werk je elke periode aan een project, in groepen van maximaal acht studenten. De vakken die je volgt zijn gekoppeld aan dit project. Hierdoor leer je de theorie direct toe te passen in de praktijk. In het tweede jaar Werktuigbouwkunde krijg je een verdieping op de vakken die je in het eerste jaar hebt gevolgd. Je voert reallife opdrachten uit die zijn ingebracht door bedrijven en de onderzoeksgroepen die verbonden zijn aan NHL Stenden. In het derde jaar doe je een oriënterende stage en een minor en je sluit de opleiding Werktuigbouwkunde in Emmen af met een afstudeeropdracht.

Andere varianten

Je kunt de opleiding Werktuigbouwkunde ook in Leeuwarden volgen. In Leeuwarden en Emmen zijn jaar 1 en jaar 2 gelijk. Ook kun je ervoor kiezen om in jaar 3 of 4 op de andere locatie een specifieke minor of afstudeerrichting te volgen als deze beter past bij jouw ambities.

Afbeelding
ervaringsverhaal-julian-plas-2
“Om het verschil tussen mbo en hbo te overbruggen, kon ik alvast aan de slag op NHL Stenden”
Afbeelding
ervaringsverhaal-julian-plas-2
Julian Plas
Student Werktuigbouwkunde

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!