Afbeelding
Headerafbeelding Technische Bedrijfskunde voltijd 2024
Afbeelding
Headerafbeelding Technische Bedrijfskunde voltijd 2024

Technische Bedrijfskunde

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Tijdens de bachelor Technische Bedrijskunde leer je wat er bij de verschillende processen komt kijken en hoe je de prestaties van een organisatie kunt verbeteren. Daarbij heb je collega's uit verschillende vakgebieden nodig, die jij met elkaar verbindt. Je leert verantwoorde en innovatieve keuzes te maken en hierover te adviseren met behulp van bedrijfskundige en technologische kennis. Als technisch bedrijfskundige ben je breed opgeleid en veelzijdig inzetbaar. Wil je bedrijfsprocessen slimmer en efficiënter maken en wil je werken in een technische omgeving? Dan is de opleiding Technische Bedrijfskunde echt iets voor jou!

In de prakijk

De opleiding Technische Bedrijfskunde geeft je een stevige theoretische basis. Daarnaast krijg je les van professionals uit de praktijk en werk je aan concrete opdrachten voor échte bedrijven. Je stage- en afstudeeropdracht voer je uit bij een bedrijf in Nederland of, als je dat wilt, in het buitenland.

  • Bij Technische Bedrijfskunde is de interactie tussen de theorie en de praktijk van groot belang. Daarom ga je met je studiegenoten op excursie naar toonaangevende bedrijven zoals JDE Peet’s, Friesland Campina, Philips en Scania.
  • Je gaat ook op bezoek bij enkele toonaangevende bedrijven in het buitenland, denk aan Audi, BMW en Mercedes. Hierdoor krijg je inzicht in hoe de meest geavanceerde internationale bedrijven hun bedrijfsprocessen organiseren en managen.
  • Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Technische Bedrijfskunde

De vierjarige opleiding Technische Bedrijfskunde leidt je op om kritisch naar bedrijfsprocessen te kijken. Tijdens de opleiding breng je theorie meteen in de praktijk.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Technische Bedrijfskunde?

Bij de opleiding Technische Bedrijfskunde wordt je opgeleid tot een allround bedrijfskundige. Bedrijven zijn continu op zoek naar manieren om door middel van innovatie sneller, goedkoper en beter te produceren en daardoor de concurrentie een slag voor te blijven. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. Als technisch bedrijfskundige speel jij hierbij een belangrijke rol. Daarvoor volg je maatschappelijke ontwikkelingen, managementtrends en technische innovaties. Je spreekt de taal van techneuten, houdt je bezig met strategie en uitvoering en bent gesprekspartner voor management én medewerkers. Door de kennis en ervaring die je tijdens de hbo Technische Bedrijfskunde opdoet, voel je je hierbij als een vis in het water.

Trends en ontwikkelingen

Als technisch bedrijfskundige speel je in op trends en ontwikkelingen. Denk aan ‘Smart Connected Industry’, de toenemende invloed van de consument, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het belang van interdisciplinaire samenwerking en internationalisering. Veranderingen hebben echter alleen kans van slagen als mensen écht in jou en je plannen geloven. Daarom investeer je tijdens je opleiding Technische Bedrijfskunde in vakkennis, het praktisch toepassen en verfijnen hiervan, en ook in je persoonlijke ontwikkeling en je sociale vaardigheden. Zo haal je het beste uit jezelf én uit je collega’s.

Andere varianten

 

  • Technische Bedrijfskunde (deeltijd)

    Wilj je werk en studie combineren? Volg de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde.

     

Afbeelding
ervaringsverhaal-anouk-de-jong-2.jpg
“Ik wil dé expert worden in de procesverbetering”
Afbeelding
ervaringsverhaal-anouk-de-jong-1.jpg
Anouk de Jong

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!