Logistics Management

B Logistics Management, Bachelor, voltijd

Ben jij een echt organisatietalent, kan je goed problemen oplossen en durf je knopen door te hakken? Leer je graag in de praktijk en werk je het liefst zelfstandig? Dan is de opleiding Logistics Management jouw studie!

 • Je maakt grote kans op een baan, in binnen- en buitenland.
 • Je kunt je stage en zelfs je afstudeeropdracht doen in het buitenland.
 • Je leert alles over productie, goederenstromen, planning, opslag en vervoer.
 • Je doet de enige logistieke opleiding in het noorden van het land. 

Wat staat je te wachten?

De opleiding Logistics Management gaat over marketing, productie, logistieke processen, interne organisatie en inkoop. In vier jaar word je opgeleid tot specialist in deze gebieden.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor

Start studie

 • februari
 • september

Locatie

 • Emmen

Taal

 • Engels
 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019€ 2060,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Logistics Management?

Met het hbo-diploma Logistics Management op zak maak je grote kans op een baan in de logistiek. Je kunt alle kanten op: het bedrijfsleven, de overheid en non-profitorganisaties in binnen- en buitenland. 

Afwisselend werk

Als manager in de logistiek heb je afwisselend en verantwoordelijk werk. Met jouw vakkennis zorg je ervoor dat belangrijke bedrijfsprocessen zoals opslag, vervoer, planning en goederenstroom probleemloos verlopen of ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een productieafdeling.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

 • logistiek manager
 • planner
 • inkoopmanager 
vt_logictics_management_sfeer

Toelatingseisen Logistics Management

Voor de opleiding Logistics Management heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo
 • N&T + econ of m&o;
 • N&G + econ of m&o;
 • E&M;
 • C&M + econ of m&o + wisA of wisB.

Aanvullende eisen

Heb je een havo-diploma? Dan ben je met Economie of M&O in je pakket direct toelaatbaar. Heb je deze vakken niet in je pakket, dan kun je toegelaten worden zodra je de toelatingstoetsen positief hebt afgerond.

 • N&T econ of m&o;
 • N&G econ of m&o;
 • E&M;
 • C&M econ of m&o.
 • mbo-domein niveau 4*

* Voor de mbo-domeinen Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel en Natuur en Leefomgeving gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek
.

studeren_algemeen

Studieopbouw Logistics Management

De opleiding Logistics Management gaat over marketing, productie, logistieke processen, interne organisatie en inkoop. In vier jaar word je opgeleid tot specialist in deze gebieden.

Jaar 1

Kennismaking met beroep

In de propedeusefase maak je kennis met je toekomstige beroep. Alle aspecten van het logistieke proces komen aan de orde: van marketing, productie en logistiek tot interne organisatie en inkoop. Het studieprogramma is gevarieerd zodat je met een brede basis het vervolg van je studie ingaat.

Verdieping leerstof

Je gaat dieper in op de stof waarmee je al kennismaakte. Je houdt je bezig met thema's als personeelsmanagement, inkoop, bedrijfseconomie en internationale logistiek. Ook breng je in kaart hoe het logistieke proces verloopt van grondstof tot eindproduct. Je leert je kennis te gebruiken om ingewikkelde vraagstukken aan te pakken. In kleine groepjes werk je aan opdrachten. 

Stage en praktijk

Je duikt nu echt in de praktijk: je gaat op stage in binnen- of buitenland. Daar pas jij je kennis en ervaring toe. Je krijgt een goed beeld van verschillende beroepen en functies en komt erachter wat het best bij jou past. Je kunt een deel van je studieprogramma volgen op een van onze buitenlandse campussen in Thailand, Qatar, Indonesië of Zuid-Afrika. Dit noemen we 'op Grand Tour gaan'.

Afstudeerfase

Je rondt de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht, waarin een probleem centraal staat. Deze opdracht voer je uit bij een bedrijf of organisatie, misschien wel je toekomstige werkgever!

Specialisatie

Wij leiden onze studenten op tot brede logistici. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je gedurende een half jaar te specialiseren in duurzame logistiek of ondernemerschap door het volgen van een minor. Gedurende je studie loop je stage, doe je onderzoek in opdracht van een bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame logistiek, en schrijf je een afstudeeronderzoek.

Minors

In het derde jaar kun je kiezen voor minors: een vakkenpakket dat je volgt ter verbreding en verdieping van je kennis. Zo geef je vorm aan je eigen studie. Voorbeelden van de minoren die je kunt volgen zijn de Green Minor en Entrepreneurship in action.

Vaardigheden

Met het probleemgestuurd onderwijs leer je oplossingsgericht denken. Ook ontwikkel je praktische vaardigheden zoals mondelinge en schriftelijke communicatie, conceptueel denken en Engels. 

Volgt

Nieuwsgierig hoe de opleiding Logistics Management het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.