Afbeelding
ba-logistics-management-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-logistics-management-vt-emmen.jpg

Logistics Management

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Bachelor

Jij bent gedreven, ondernemend en begrijpt dat er heel wat werk komt kijken binnen organisaties in de logistiek. Hoe zorgt de leverancier ervoor dat hij aan grondstoffen voor zijn producten komt, hoe maakt hij zijn producten en hoe kan hij dat zo optimaal mogelijk organiseren? Hoe zorgt bol.com er bijvoorbeeld voor jouw pakketje de volgende dag bezorgd wordt? Hoe komt jouw jeans in de winkel en wat maakt thuisbezorgd.nl zo succesvol? Alle processen die hierachter zitten noem je Supply Chain Management. Tijdens de opleiding Logistics Management leer je hier alles over zodat jij straks degene bent die al deze logistieke processen optimaal kan laten verlopen in de organisatie waar jij werkt.

In de praktijk
Kies jij voor de opleiding Logistics Management, dan word je ondergedompeld in de wereld van supply chain management en de zogeheten supply chains (ook wel keten genoemd), de verschillende onderdelen die daarbinnen vallen. Al vanaf jaar één ga je aan de slag met die supply chains: van inkoop tot opslag en van planning tot distributie. Ter illustratie: zodra jij op internet je bestelling plaatst, wordt de hele keten in werking gesteld. Het bedrijf waar jij je product hebt gekocht, heeft het product eerder al ingekocht. Gelukkig voor jou, met de voorraad zit het goed. Vervolgens moet het product ingepakt worden en klaar worden gemaakt voor verzending. Jij wilt je bestelling natuurlijk snel hebben dus het bedrijf moet zorgen dat jij het pakketje morgen al in huis hebt. Daarvoor geeft het bedrijf de opdracht aan de koerier die bij jou komt aanbellen. Je leert tijdens de opleiding hoe je de hele keten, dus van grondstof tot bezorging, met elkaar verbindt zodat het logistieke proces soepel verloopt. Je krijgt hierbij les in vakken als warehousing (magazijn), logistiek en voorraadbeheer. Daarnaast heb je binnen de opleiding Logistics Management volop mogelijkheden om te leren en te werken binnen een internationale context. Je werkt samen met studenten van over de hele wereld die in Emmen de opleiding volgen. Ook kun je ervoor kiezen om je minor of stage in het buitenland te doen, waarmee je veel buitenlandse ervaring opdoet.

Circulaire economie
Tegenwoordig zijn veel supply chains voor het grootste gedeelte gebaseerd op het ontwikkelen van producten die na gebruik gelijk worden vernietigd. Hierdoor worden natuurlijke grondstoffen zoals materialen, water, energie en land uitgeput. Maar we willen als mens en als land wel economisch blijven groeien. Daarom stappen veel bedrijven over naar een circulaire economie, waarbij voor de producten en distributie van producten minder grondstoffen nodig zijn. Er worden nu producten ontwikkeld met een langere levensduur die eenvoudig hergebruikt kunnen worden. Duurzaamheid is daarmee de rode draad door de opleiding. Je kunt je hierin tijdens het derde jaar van de opleiding in specialiseren door de minor Circular Start-up te volgen.

Als je je opleiding hebt afgerond, krijg je naast je bachelordiploma ook een specialisatie in Green Logistics. Met de specialisatie toon jij aan dat je kennis hebt van supply chain management in de circulaire economie. Ook werk je in jaar 2 aan het behalen van je Green Belt, waarmee je specialisme aantoont op het gebied van verandering in processen. Beide specialisaties geven je gegarandeerd een streepje voor op de arbeidsmarkt!

Kies voor de opleiding Logistics Management om de volgende redenen:

  • Je leert alles over supply chain management en hoe je alle ketens verbindt;
  • Loop stage bij toonaangevende bedrijven als Nike, Oldenburger Fritom, bol.com, Scania en PepsiCo;
  • Je specialiseert je in Green Logistics waarmee jij kan aantonen kennis te hebben van circulair economie;
  • Je studeert in Emmen: een regio met veel internationale bedrijven;
  • Er is speciale aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen;
  • Je volgt de opleiding in het Engels zodat je wordt klaargestoomd voor het werken in een internationale omgeving.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Logistics Management

De opleiding Logistics Management volg je in Emmen, een regio waar veel internationale logistieke organisaties hun thuisbasis hebben. Je studeert in het Engels zodat je goed voorbereid bent op het werken in een internationale context. Je gaat individueel maar ook in groepen met Nederlandse en internationale medestudenten aan de slag met diverse opdrachten.

 

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Logistics Management?

Tijdens de opleiding Logistics Management ontwikkel jij je in vier jaar tot professional op het gebied van Supply Chain Management. Je verdiept je in het eerste jaar in onder andere operationeel management: hoe werken logistieke processen binnen een organisatie en welke supply chains zijn er? Je leert hoe je het de supply chains duurzaam maakt en inzet zodat de organisatie waar je voor werkt past in de circulaire economie.

Maar ook buiten de opleiding doe je kennis op. Al vanaf jaar één werk je voor opdrachtgevers uit de praktijk zodat je al snel een beeld krijgt van hoe het is om te werken in een organisatie. Vanaf jaar drie volg je een minor die past binnen de richting die je op wilt. Je kunt binnen de opleiding kiezen voor de minor Circular Start-Up. Weten uit welke andere minoren je kunt kiezen? Je vindt ze in het overzicht op onze website. Ook mag je op stage. Je kunt je stage tijdens de hbo opleiding Logistics Management ook in het buitenland doen, op één van onze campussen in Thailand, Zuid-Afrika of op Bali. Als je daarvoor kiest, maak je kennis met het werken in een internationale context. Na vier jaar heb jij een bachelor degree diploma waarmee jij als professional de arbeidsmarkt op kunt.

Andere varianten Logistics Management

Je volgt de opleiding Logistics Management op onze locatie in Emmen. Hieronder vind je een overzicht van gerelateerde opleidingen: 

Afbeelding
ervaringsverhaal-floor-veuger.jpg
“Logistiek gaat om meer dan vrachtwagens en goederen”
Afbeelding
ervaringsverhaal-floor-veuger.jpg
Floor Veuger
Student Logistics Management

De wereld ligt aan je voeten

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Logistics Management?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding Logistics Management? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Logistics Management? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de opleiding Logistics Management?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding Logistics Management vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!