Afbeelding
ba-international-business-vt-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ba-international-business-vt-lwd-emmen.jpg

International Business

Ben jij nieuwsgierig naar andere culturen en verschillende manieren van zaken doen? Zie jij jezelf een bijdrage leveren aan de internationale doelstellingen van organisaties?

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Business Administration

Dan is de opleiding International Business van NHL Stenden echt iets voor jou. 

 

  • Leer alles over de bedrijfsvoering van bedrijven en lever een bijdrage aan de internationale doelstellingen.
  • Je volgt een praktijkgerichte opleiding in het Engels, zodat je direct klaar bent voor het internationale werkveld.
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Avond

30 maart 2023, 18:00 tot 21:00

Open Avond

Wat staat je te wachten?

Grenzen vervagen en bedrijven doen steeds vaker zaken in het buitenland. Dat vraagt om professionals met bedrijfskundig inzicht en interculturele vaardigheden. In deze opleiding leer je cultuurverschillen te overbruggen, om op die manier de internationale ambities van een bedrijf te helpen realiseren. Internationale bedrijfsvoering is een vak apart, dus bedrijven staan straks om je te springen. Van multinationals tot ambitieuze regionale bedrijven: jij kunt ze straks perfect bedienen.

Met deze Engelstalige opleiding ontwikkel je een solide basis op het gebied van onder andere marketing en sales, economie, organisatiekunde en managementvaardigheden. De ontwikkeling van je interculturele vaardigheden loopt als een rode draad door je opleiding. Je leert internationale kansen te herkennen en te benutten en bent daarbij de veranderaar binnen de organisatie. Daarnaast is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt samen in kleine internationale projectgroepen aan uitdagingen uit de praktijk. Dit alles onder begeleiding van docenten die het werkveld door en door kennen, zodat jij straks klaar bent voor een bliksemstart bij een bedrijf dat internationaal het verschil wil maken.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Business Administration
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

In februari beginnen

Als je de opleiding International Business in Leeuwarden volgt, kun je in september en februari beginnen. In Emmen start de opleiding alleen in september.

Studeren in Emmen of Leeuwarden?

Je kunt International Business in Leeuwarden of Emmen volgen.

Op beide locaties werk je aan praktijkopdracht uit het internationale werkveld, bijvoorbeeld bedrijven die hun internationale markten willen uitbreiden. In Emmen is er een sterke verbinding met de Duitse markt. In Leeuwarden is er een sterkere verbinding met de drie noordelijke provincies van Nederland. Wil je in Leeuwarden én Emmen studeren? Bespreek dit dan met jouw studiebegeleider.

Afbeelding
ervaringsverhaal-eleonora.jpg
“Als je International Business wilt studeren, moet je nieuwsgierig zijn, openstaan voor de wereld en zijn verschillen in culturen”
Afbeelding
ervaringsverhaal-eleonora.jpg
Eleonora
Student International Business

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!