In het derde jaar van veel van onze opleidingen kun je minors of modulen volgen op één van onze Grand Tour partnerlocaties. Je gaat op Grand Tour naar Zuid-Afrika, Thailand of Bali. Daarmee verbreed of verdiep je niet alleen je kennis, je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling.

 • Je ontdekt de wereld terwijl je studeert.
 • Je duikt onder in andere culturen en tradities.
 • Je leert zoals je gewend bent in Nederland.
 • Je verblijf wordt geregeld door NHL Stenden.
 • Je bent na je studie extra gewild bij werkgevers met een internationale focus.

Wat je kunt doen

 1. Minors
  Waar kun je beter de minor Wildlife Management studeren dan in Zuid-Afrika? Wat is een betere plek voor de minor Spa & Health Business Concepts dan Thailand? En wat dacht je van de minor Entrepreneurship in Action op Bali? De wereld is jouw speelveld.
   
 2. Stage
  Ben jij student aan de Pabo of studeer je Vaktherapie of Social Work? Dan kun je via de Grand Tour stage lopen in het buitenland!

Aanmelden voor de Grand Tour

De Grand Tour is beschikbaar voor diverse opleidingen van NHL Stenden. Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een Grand Tour of andere manieren om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen? Je vindt meer informatie op de pagina met de minor van jouw keuze.

Je voorbereiden op een Grand Tour

Bij de voorbereiding op een Grand Tour komt veel kijken. Daarom organiseren we een aantal bijeenkomsten voor je vertrekt. Tijdens de bijeenkomst geven we je praktische tips, zoals het afsluiten van verzekeringen en het regelen van visa en vaccinaties. Ook bereid je je alvast voor op de cultuur waar jij deel van gaat uitmaken. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over normen en waarden, gebruiken, tradities en veiligheid. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Wat kost een Grand Tour?

Bij zo’n grote reis komen natuurlijk ook verschillende kosten kijken. Denk hierbij aan vervoer, huisvesting, visa, verzekeringen en vaccinaties. Kijk op Study Abroad voor uitgebreide kostenoverzichten.

Afbeelding
Vliegtuig

Meer informatie

NHL Stenden Hogeschool
International Mobility
Ruimte 0.43 en B0.016
+31 6 153 196 96