
Creatief ervaren
Soms helpt denken en praten over problemen niet. Maar bezig zijn en ervaren wel. Bij Vaktherapie, ook wel creatieve therapie genoemd, leer je hoe je mensen kunt helpen door de inzet van drama of beeldende therapie. Zo kun je mensen bijvoorbeeld door schilderen, tekenen of boetseren helpen met hun psychische, sociale en emotionele gezondheid. Ook de inzet van rollenspel, drama, is een manier of iemand anders naar de problemen te laten kijken door bijvoorbeeld te oefenen met ander gedrag.
Wat wordt jouw studierichting?
De opleiding Vaktherapie kent twee verschillende studierichtingen:
Beeldende Therapie en Dramatherapie. Waar ligt jouw passie?
Daarom Vaktherapie:
- Word specialist in dramatherapie of beeldende therapie
- Werk in kleine groepen aan vraagstukken uit de praktijk
- Doe internationale ervaring op door uitwisseling of stage
De bachelor Vaktherapie maakt per september 2023 onderdeel uit van het domein Gezondheid.
Heb jij al een bachelor- of mastertitel behaald in een ander domein dan gezondheidszorg of onderwijs?
En wil jij nog de bachelor Vaktherapie doen? Dan is dit gunstig voor jou en betaal je het (lagere) wettelijk collegegeld.
Wat staat je te wachten?
De opleiding Vaktherapie leert je hoe je mensen met psychische problemen helpt door kunstzinnige middelen te gebruiken. De nadruk ligt hierbij op beeldende therapie - bijvoorbeeld tekenen of handenarbeid - en dramatherapie. Aan het begin van je opleiding kies je voor een van deze therapievormen.
Coaching, preventie, begeleiding, behandeling en training spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding. Ook leer je hoe je met onderzoek je hulpverlening ondersteunt. In 4 jaar word je opgeleid tot vaktherapeut en kun je cliënten doelgericht en praktisch behandelen en begeleiden.
Andere varianten
- Vaktherapie verkort (deeltijd)

Is dit de opleiding die je zoekt?
Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!