Marketing Management

B Commerciële Economie, Bachelor, voltijd

Vraag jij je wel eens af waarom mensen iets wel of niet kopen? En wil je leren hoe je dat proces kunt beïnvloeden? Met de opleiding Marketing Management ben je straks in staat dat op strategisch en analytisch niveau te doen. En altijd met een hele hoop creativiteit!

 • Werken zoals marketeers dat doen: in campagne- en projectteams.
 • Praktijkervaring met interessante projecten voor het bedrijfsleven.
 • Onderzoek wat consumenten willen en hoe je daarop inspeelt.

Wat staat je te wachten?

​In deze brede opleiding leer je alles op het gebied van marketing, digitale marketing en marktonderzoek. Ontdek hoe je met behulp van online en offline middelen meer klanten kunt trekken en aan jouw merk verbindt. Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing, zodat jij straks met een mooie basis aan de slag kunt in het bedrijfsleven!

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor

Start studie

 • September

Locatie

 • Emmen

Taal

 • Engels

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Marketing Management

Met een diploma Marketing Management ben je de nieuwe digital marketeer met een internationale mindset die het verschil gaat maken voor commerciële of non-profit organisaties. Je beschikt over de meest actuele kennis op marketinggebied en kunt daarmee bijvoorbeeld aan de slag als (online) marketeer, marketing manager, productmanager of marktonderzoeker. 

Veelzijdig werk

Marketing is overal om ons heen. Als marketeer heb je veelzijdig werk met de hele wereld als je werkgebied. Je weet hoe belangrijk onderzoeksgegevens uit marktonderzoek en big data zijn voor de strategie van je product of bedrijf. Je hebt een onderzoekende en analytische geest en je bent in staat om in het hoofd van consumenten te kruipen. Je denkt net zo makkelijk online als offline. Je weet mensen te verbinden. Zowel klanten, leveranciers en andere bedrijven, als collega’s in de eigen organisatie. 

Beroepen

Met de opleiding Marketing Management kun je allerlei afwisselende functies vervullen. Omdat marketing overal om ons heen is, is de hele wereld jouw werkgebied. Jij verbindt mensen, merken, producten en bedrijven. Ga bijvoorbeeld aan de slag in het bedrijfsleven of een non-profitorganisatie:

 • (Online) marketeer: voert het (online) marketingplan uit. Trekt klanten aan en behoudt ze.
 • Marketing manager: kijkt naar de wensen van potentiële klanten om zo producten aan de man te brengen. Adviseert over de directie over nieuwe producten en markten.
 • Productmanager: is verantwoordelijk voor het succes van een product en de ontwikkeling, productie en marketing daarvan.
 • Marktonderzoeker: onderzoekt alle factoren die de vraag naar een product beïnvloeden, inclusief potentiële markten en klanten.
b_marketing_management_sfeer

Toelatingseisen Marketing Management

Voor de opleiding Marketing Management heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + (econ/m&o) + (wisA/wisB)
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + econ/m&o

Voor de mbo-domeinen ‘Techniek en Procesindustrie’, ‘Voedsel, Natuur en Leefomgeving’ en ‘Zorg en Welzijn’ gelden aanvullende toelatingseisen.  Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

 

Studieopbouw

Met de opleiding Marketing Management leer je hoe jij ervoor zorgt dat de klant zijn tijd en geld aan jouw product besteedt.

Jaar 1

Kennismaking met Marketing Management

Je maakt kennis met marketing en communicatie. Vanwege het internationale karakter van je vak, leer je zaken doen in verschillende culturen. Natuurlijk volg je vakken als Online Marketing en Verkoop. Omdat kennis van je klanten van groot belang is, krijg je het vak Research. Vergaderen, onderhandelen en presenteren zijn vaardigheden die je dit jaar ontwikkelt. In kleine groepen werk je aan praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven.

Verdieping

In het 2e jaar staat werken in projecten centraal. Ook nu krijg je weer te maken met praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven, waar je in teams aan werkt. Je doet internationaal marktonderzoek of ontwikkelt marketingstrategieën. De resultaten presenteer je, in het Nederlands of Engels aan je opdrachtgever. Je volgt lessen die aansluiten bij de projecten die je doet.

Stage, verbreding en buitenlandse kansen

In het 3e jaar ontwikkel je vaardigheden op het gebied van management en strategie. Je kiest een minor die past bij jouw interessegebied. Je kunt ook in het buitenland studeren, bijvoorbeeld aan een van onze internationale campussen of een partneruniversiteit. Je loopt dit jaar ook stage bij een internationaal georiënteerd bedrijf: commerciële of non-profit. Een stage in het buitenland is niet verplicht, maar we raden het je wel aan.

Verdieping en afstuderen

Je rondt je studie af met een afstudeerproject. Dit doe je bij een internationaal opererende organisatie die je zelf hebt gekozen. Je gebruikt alle kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan in de praktijk. Je voert een onderzoek uit en adviseert aan het bedrijf waar je afstudeert. Een mooie opstap naar jouw eerste baan in de marketing!

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Minors

In het 3e jaar van deze opleiding specialiseer je je met een minor. Je kunt minors volgen in Emmen, maar ook op een NHL Stenden-campus in Qatar, Zuid-Afrika, Thailand of Bali. Of je kiest een minor van een andere opleiding. Op dit moment heeft de opleiding Marketing Management 1 minor in het aanbod. Het is natuurlijk niet verplicht om een minor in het buitenland te volgen, maar het is een unieke kans om je internationale ervaring te verrijken.

Tourism, Event & Experience Marketing

Consumentengedrag verandert continu. Ook in de reis- toerisme en evenementenindustrie is dat aan de orde van de dag. Evenementen zijn bijvoorbeeld uitgegroeid tot belangrijke digitale communicatiemiddelen. Met jouw zakelijke en organisatorische vaardigheden leer jij in deze Engelstalige minor hoe je een uniek evenement organiseert. Uiteraard komt daar een flinke portie creativiteit bij kijken.

Je leert ook hoe je de reis-, toerisme- en evenementensector kunt analyseren. Zo ontwikkel je strategische inzicht in hoe je deze sector verder kunt helpen. Je gaat tijdens deze minor op internationale excursie, dus hou rekening met wat extra kosten. Daarnaast ga je aan de slag met een businesscase, ga je op bedrijfsbezoek en krijg je gastcolleges van experts uit het werkveld.

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.