Marketing Management

B Commerciële Economie, Bachelor, voltijd

Ben je ondernemend, commercieel ingesteld en leg jij eenvoudig contact met mensen? Vind jij het interessant om te begrijpen wat mensen beweegt om een product wel of niet te kopen? Wil jij leren hoe je met behulp van on- én offline marketing meer klanten aan kunt trekken? Strategisch, analytisch maar ook out of the box? Dan is de opleiding Marketing Management echt iets voor jou! 

 • Je leert alles over de nieuwste trends en (digitale) ontwikkelingen op het gebied van marketing.
 • Je onderzoekt consumentengedrag en leert hoe je producten en diensten hierop ontwikkelt.
 • Je leert werken zoals marketeers dat doen: in campagne- en projectteams.
 • Je past wat je geleerd hebt direct toe in interessante projecten voor het (internationale) bedrijfsleven.
 • Je kunt een deel van je studie in het buitenland doen.

Wat staat je te wachten?

Marketing is een brede opleiding waarin je alles leert alles over trends en ontwikkelingen op het gebied van (digitale) marketing en marktonderzoek. Je leert hoe jij je klanten met de juiste middelen benadert en met jouw merk verbindt. Als marketeer heb je veelzijdig werk met de hele wereld als je werkgebied.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor

Start studie

 • September

Locatie

 • Emmen

Taal

 • Engels

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Marketing Management

Met een diploma Marketing Management ben je de nieuwe digital marketeer met een internationale mindset die het verschil gaat maken voor commerciële of non-profit organisaties. Je beschikt over de meest actuele kennis op marketinggebied en kunt daarmee bijvoorbeeld aan de slag als (online) marketeer, marketing manager, productmanager of marktonderzoeker. 

Veelzijdig werk

Marketing is overal om ons heen. Als marketeer heb je veelzijdig werk met de hele wereld als je werkgebied. Je weet hoe belangrijk onderzoeksgegevens uit marktonderzoek en big data zijn voor de strategie van je product of bedrijf. Je hebt een onderzoekende en analytische geest en je bent in staat om in het hoofd van consumenten te kruipen. Je denkt net zo makkelijk online als offline. Je weet mensen te verbinden. Zowel klanten, leveranciers en andere bedrijven, als collega’s in de eigen organisatie. 

Beroepen

De opgedane theoretische kennis en praktijkervaring geven je goede kansen op een baan na de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Productmanager
 • marktonderzoeker
 • (digital) marketeer
 • marketing manager
b_marketing_management_sfeer

Toelatingseisen Marketing Management

Voor de opleiding Marketing Management heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + (econ/m&o) + (wisA/wisB)
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + econ/m&o

Voor de mbo-domeinen ‘Techniek en Procesindustrie’, ‘Voedsel, Natuur en Leefomgeving’ en ‘Zorg en Welzijn’ gelden aanvullende toelatingseisen.  Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

Studieopbouw Marketing Management

Marketing Management is een brede opleiding waarin je alles leert alles over trends en ontwikkelingen op het gebied van (digitale) marketing en marktonderzoek. Je leert hoe jij je klanten met de juiste middelen benadert en met jouw merk verbindt. Kortom: hoe zorg je ervoor dat de klant zijn tijd en geld aan jouw product besteedt?

Jaar 1

Kennismaking met Marketing Management

Je maakt kennis met marketing en communicatie. De wereld wordt je werkgebied en dus leer je zaken te doen in verschillende culturen. Belangrijke vakken van het eerste jaar zijn onder andere (Online) Marketing en Verkoop. Kennis van je (potentiële) klanten is de sleutel tot succes. Bij het vak Research leer je wat daar bij komt kijken. Je gaat aan de slag met vaardigheden als vergaderen, onderhandelen en presenteren (uiteraard in het Engels). Je werkt in kleine groepen aan opdrachten uit het bedrijfsleven en pas je theorie toe in de praktijk. Persoonlijke begeleiding staat voorop.

Verdieping

Je gaat in projectteams werken aan opdrachten uit het bedrijfsleven en doet bijvoorbeeld internationaal marktonderzoek of ontwikkelt strategische marketing(-communicatie) strategieën. De resultaten presenteer je aan de opdrachtgever. De projecten worden ondersteund met lessen.

Stage, verbreding en buitenlandse kansen

In het derde en vierde jaar van de studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van je vaardigheden op management en strategisch gebied. Je kan kiezen om je te verdiepen in bijvoorbeeld International Travel trade & Event Marketing of een andere minor bij een andere hogeschool. Daarnaast kan je ook nog besluiten om je internationale horizon te verbreden. Dit kan door een deel van je studie te volgen in het buitenland bij onze internationale campussen of bij een van onze partner universiteiten. In dit jaar loop je ook stage bij een internationaal georiënteerd commerciële of non-profit organisatie.

Verdieping en afstuderen

Nu wordt het tijd om je nog verder te verdiepen in marketing management en andere specialistische onderwerpen. Je rondt je studie af met een afstudeerproject bij een internationaal opererende organisatie die je zelf hebt gekozen. Je brengt alle kennis en vaardigheden die je in de voorgaande jaren hebt opgedaan in de praktijk. Je doet onderzoek voor de organisatie en geeft advies. Een mooie opstap naar jouw eerste baan.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Minoren

In het derde jaar kun je je specialiseren door minors te volgen: keuzevakken waarmee je je verdiept in een bepaald onderwerp of je verbreedt door een nieuw onderwerp toe te voegen. Zo geef je je eigen studie vorm.

Je kunt minors volgen in Emmen maar ook op een Stenden-campus in Qatar, Zuid-Afrika, Thailand of Bali (Grand Tour). Je kunt ook minors van andere opleidingen kiezen zodat je je academische vaardigheden kunt verbreden. De huidige minor van Marketing Marketing is op dit moment Tourism, Event & Experience Marketing. De opleiding is constant in ontwikkeling en gaan het aanbod vergroten.

Minor Tourism, Event & Experience Marketing

Veranderingen in consumentengedrag en steeds weer nieuwe trends, zorgen ervoor dat de reis-, toerisme- en evenementenindustrie zich snel moeten aanpassen. Evenementen zijn tegenwoordig live communicatieplatformen dankzij de digitalisering. Hoe kan een evenement in een met prikkels overladen wereld nog onderscheidend zijn? Je hebt hiervoor een flinke dosis creativiteit nodig en zakelijke en organisatorische vaardigheden. In deze Engelstalige minor leer jij deze vaardigheden door zelf inspirerende tours te ontwikkelen, een bestemming te (re)branden en een uniek evenement en een excursie te organiseren.

Ook leer je hoe je de nationale en internationale reis-, toerisme- en evenementensector kan analyseren. Je ontwikkelt strategische inzichten in hoe je deze sectoren het beste kunt ontwikkelen, promoten en verkopen in de markt. Je gaat tijdens deze minor op internationale excursie; dit is een verplicht onderdeel, dus houd daarom rekening met extra kosten. Verder ga je aan de slag met businesscases, je organiseert een evenement, gaat op bedrijfsbezoek en je krijgt gastcolleges van experts uit het werkveld.

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Studie in Cijfers Commerciele Economie