Afbeelding
ba-marketing-management-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ba-marketing-management-vt-emmen.jpg

Marketing Management

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Science

De Engelstalige marketing opleiding leert jou hoe je online én offline marketingcampagnes effectief kunt inzetten. Daarbij focus jij je vooral op wat mensen vanuit verschillende culturen en achtergronden beweegt om een product of dienst te kopen. Doordat grenzen vervagen is er steeds meer behoefte aan professionals die met een creatieve blik de marketing van een bedrijf kunnen inrichten.

In de praktijk

Tijdens de marketing hbo opleiding kom jij erachter wat de nieuwste trends en ontwikkeling op het gebied van online marketing zijn. Hierbij draait het steeds meer om de vraag: hoe krijg je de spaarzame aandacht van jouw consument? En wat is ervoor nodig om deze vervolgens vast te houden? Ook leer je tijdens je studie marketing management hbo hoe je een krachtig merk opbouwt en hoe jij klantanalyses uitvoert. Dit doe jij niet alleen, maar juist samen met je internationale medestudenten. Jullie werken aan marketing vraagstukken direct uit het bedrijfsleven waardoor je meteen belangrijke vaardigheden ontwikkelt, zoals samenwerken met verschillende mensen vanuit verschillende achtergronden.

De facetten van Marketing Management

Tijdens de marketing hbo opleiding ga je aan de slag met vier belangrijke facetten: klanten bereiken, klanten verbinden, klanten benaderen en klanten kennen.

Om je klanten te bereiken leren wij jou kennismaken met de verschillende media en hoe je deze inzet om elkaar te versterken. Denk aan online marketing kanalen zoals social media, waaronder Instagram en Youtube maar ook offline media die jouw boodschap extra kracht bij kunnen zetten zoals een event.

Veel merken zoals Coolblue en Wehkamp gebruiken social media om met jou in contact te komen en je te verbinden aan hun merk. Op basis van algoritmes en data-analyses sturen ze jou relevante content.

Tijdens de hbo online marketing leer je hoe jij de klant leert kennen om te zorgen dat jij ze op de juiste manier weet te benaderen. Dit is de allereerste en belangrijkste stap als online marketeer. Research, data-analyses en trendwatching zijn daarom ook een belangrijk onderdeel van je marketing hbo opleiding.  

Daarom kies jij voor een hbo opleiding in online marketing bij NHL Stenden:

  • De opleiding Marketing Management staat in de top 3 beste opleidingen van de Keuzegids hbo 2023
  • Je werkt veel samen met internationale medestudenten aan praktijkvraagstukken
  • Je leert alles over de nieuwste trends op het gebied van online marketing
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken hbo Marketing Management

Handig voor jou op een rijtje: hoe lang duurt de marketing management opleiding? En op welke locatie kan ik deze volgen? Deze hbo opleiding focust zich op online marketing in een interculturele context en is daarom volledig Engelstalig.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de hbo Marketing Management?

Tijdens de marketing hbo opleiding leer jij wat de nieuwste trends zijn op het gebied van online marketing doordat jij werkt aan vraagstukken uit het bedrijfsleven. Jij ontdekt hoe online middelen ervoor kunnen zorgen dat meer klanten zich binden aan een merk. En nog belangrijker: hoe breng je jouw merkconcept onder de aandacht bij een internationaal publiek? Krachtige merken bouw je door goed te luisteren naar klanten en de juiste informatie te verzamelen en te analyseren. Research en data-analyses zijn daarom een belangrijk onderdeel van jouw marketing opleiding.

In het eerste en tweede jaar van de opleiding marketing management maak je kennis met marketing en communicatie. Je doet kennis op over onder andere interculturele communicatie maar werkt ook aan vaardigheden zoals creatief denken, samenwerken en effectief communiceren. Deze vaardigheden komen goed van pas als je in het derde jaar een stage gaat lopen bij een internationaal bedrijf. Tijdens de marketing hbo opleiding is het mogelijk om je verder te specialiseren door minoren te kiezen vanuit jouw interesse. Jij volgt deze minoren in het binnen- of buitenland, bijvoorbeeld op één van onze internationale campus locaties in Thailand, Zuid-Afrika of op Bali.

Aan het einde van je hbo marketing management beschik jij over belangrijke vaardigheden om internationale klanten te bereiken, te verbinden en te leren kennen.

Andere varianten Marketing Management

De hbo marketing management is een Engelstalige opleiding. Wil je liever in het Nederlands studeren? Kijk dan eens naar vergelijkbare hbo opleiding in (online) marketing.  

De wereld ligt aan je voeten met de marketing hbo opleiding

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de hbo Marketing Management?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de Engelstalige marketing hbo opleiding? Bekijk de studieopbouw op deze pagina. 

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding Marketing Management?
Wat kun je worden na afronding van de marketing hbo opleiding? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding 
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de marketing opleiding vind je op de pagina praktische zaken.

Het onderwijsconcept van de opleiding Marketing Management

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!