Marketing Management

B Commerciële Economie, Bachelor, voltijd

Ben je ondernemend, commercieel ingesteld en leg jij eenvoudig contact met mensen? Vind jij het interessant om te begrijpen wat mensen beweegt om een product wel of niet te kopen? Wil jij leren hoe je met behulp van on- én offline marketing meer klanten aan kunt trekken? Strategisch, analytisch maar ook out of the box? Dan is de opleiding Marketing Management echt iets voor jou! 

 • Je leert alles over de nieuwste trends en (digitale) ontwikkelingen op het gebied van marketing.
 • Je onderzoekt consumentengedrag en leert hoe je producten en diensten hierop ontwikkelt.
 • Je leert werken zoals marketeers dat doen: in campagne- en projectteams.
 • Je past wat je geleerd hebt direct toe in interessante projecten voor het (internationale) bedrijfsleven.
 • Je kunt een deel van je studie in het buitenland doen.

Wat staat je te wachten?

Marketing is een brede opleiding waarin je alles leert alles over trends en ontwikkelingen op het gebied van (digitale) marketing en marktonderzoek. Je leert hoe jij je klanten met de juiste middelen benadert en met jouw merk verbindt. Als marketeer heb je veelzijdig werk met de hele wereld als je werkgebied.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor

Start studie

 • September

Locatie

 • Emmen

Taal

 • Engels

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019€ 2060,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Marketing Management

Met een diploma Marketing Management ben je de nieuwe digital marketeer met een internationale mindset die het verschil gaat maken voor commerciële of non-profit organisaties. Je beschikt over de meest actuele kennis op marketinggebied en kunt daarmee bijvoorbeeld aan de slag als (online) marketeer, marketing manager, productmanager of marktonderzoeker. 

Veelzijdig werk

Marketing is overal om ons heen. Als marketeer heb je veelzijdig werk met de hele wereld als je werkgebied. Je weet hoe belangrijk onderzoeksgegevens uit marktonderzoek en big data zijn voor de strategie van je product of bedrijf. Je hebt een onderzoekende en analytische geest en je bent in staat om in het hoofd van consumenten te kruipen. Je denkt net zo makkelijk online als offline. Je weet mensen te verbinden. Zowel klanten, leveranciers en andere bedrijven, als collega’s in de eigen organisatie. 

Beroepen

De opgedane theoretische kennis en praktijkervaring geven je goede kansen op een baan na de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Productmanager
 • marktonderzoeker
 • (digital) marketeer
 • marketing manager

Toelatingseisen Marketing Management

Voor de opleiding Marketing Management heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo
 • E&M;
 • C&M + econ of m&o + wisA of wisB;
 • N&G + econ of m&o;
 • N&T + econ of m&o.
 • E&M;
 • C&M + econ of m&o;
 • N&G + econ of m&o;
 • N&T + econ of m&o.
 • mbo-domein niveau 4*

* Voor de mbo-domeinen Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn en Voedsel, Natuur en Leefomgeving gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

Studieopbouw Marketing Management

Marketing is een brede opleiding waarin je alles leert alles over trends en ontwikkelingen op het gebied van (digitale) marketing en marktonderzoek. Je leert hoe jij je klanten met de juiste middelen benadert en met jouw merk verbindt. Kortom: hoe zorg je ervoor dat de klant zijn tijd en geld aan jouw product besteedt?

Jaar 1

Kennismaking met beroep

In de propedeusefase doe je brede kennis op. Je krijgt les in vakken als (online) marketing, verkoop en service marketing, communicatie en internationaal zakendoen. Je gaat aan de slag met vaardigheden als vergaderen, onderhandelen en presenteren. Wat je geleerd hebt, pas je gelijk toe in praktijkopdrachten.

Verdieping leerstof

Je krijgt les in de diverse vormen van digital marketing, marktonderzoek, customer relationship management, internationaal bedrijfsrecht en strategische marketing- en communicatiestrategieën. Daarnaast werk je aan je onderzoeksvaardigheden. Je gaat ook aan de slag met Big Data, Google Analytics  maar ook met consumentengedrag. Je sluit ieder blok af met een project waarmee je kunt laten zien dat je theorie en praktijk aan elkaar weet te verbinden.

Stage en specialisatie

In het derde en vierde jaar van de studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van je vaardigheden op management en strategisch gebied. Je kan kiezen om je te verdiepen in bijvoorbeeld International Travel trade & Event Marketing of een andere minor bij een andere hogeschool. Daarnaast kan je ook nog besluiten om je internationale horizon te verbreden. Dit kan door een deel van je studie te volgen in het buitenland bij onze internationale campussen of bij een van onze partner universiteiten. In dit jaar loop je ook stage bij een internationaal georiënteerd commerciële of non-profit organisatie.

Afstuderen

Je verdiept je verder in marketing, je strategische vaardigheden en je gekozen verdieping. De nadruk ligt op management, de ontwikkeling van business-strategieën en (digitale) marketingstrategieën. Je rondt je opleiding af met een afstudeeronderzoek voor je eigen onderneming of bij een internationale commerciële of non-profit organisatie in binnen of buitenland. 

Specialisatie

In het derde jaar kun je je specialiseren door minors te volgen: keuzevakken waarmee je je verdiept in een bepaald onderwerp of je verbreedt door een nieuw onderwerp toe te voegen. Zo geef je je eigen studie vorm.

Je kunt minors volgen in Emmen maar ook op een Stenden-campus in Qatar, Zuid-Afrika, Thailand of Bali (Grand Tour). Je kunt ook minors van andere opleidingen kiezen zodat je je academische vaardigheden kunt verbreden.

De minors van Marketing

 • International Travel Trade & Event Marketing
  Kies je voor International Travel trade & Event Marketing, dan verdiep je je in de belevingseconomie in een internationale context. Je ontwikkelt en bedenkt een innovatief concept voor een reis en vertaalt dit naar een advies voor een echte opdrachtgever. 

Het centrale thema in jaar vier is de synergie tussen inspirerende evenementen, experiences en toerisme in combinatie met marketing, sales en branding. Je organiseert een evenement voor een opdrachtgever uit de praktijk en ontwikkelt een veel gebruikt sales instrument in deze branche genaamd het Bidbook. Door de colleges, praktijkopdrachten, gastlessen en excursies word je compleet opgeleid om uiteindelijk je baan te vinden in deze dynamische branche.

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Studie in Cijfers Commerciele Economie