Mario Andres Daza Bonilla

Afbeelding
ervaringsverhaal-mario-andres-daza-bonilla.jpg
“Het gaat om begrijpen hoe klanten keuzes maken”
Mario Andres Daza Bonilla
Student Marketing Management (Emmen)

Mario Andres Daza Bonilla (19) is een Spaanse student met Colombiaanse roots, die net is begonnen aan Marketing Management in Emmen. Hij heeft het gevoel veel te leren en de opleiding voldoet tot nu toe aan zijn verwachtingen. Hij wil zijn studietijd volledig benutten om te leren en om erachter te komen waar hij zich later precies in wil specialiseren

Het zit in de familie

“Marketing heeft me al aangesproken sinds ik mijn oom aan het werk zag. Hij heeft een marketingbureau en een paar jaar geleden mocht ik bij een van zijn vergaderingen zijn. Het was een brainstormsessie en ik was echt verwonderd over hoe dat ging. Mensen zeiden wat er in hen opkwam en bedachten allemaal creatieve ideeën. Toen wist ik dat ik dit soort werk heel erg leuk zou vinden. Ik had altijd als doel om in het buitenland te studeren en NHL Stenden was eigenlijk de eerste school die ik online tegenkwam. Alle beoordelingen over de school en de opleiding waren heel positief, dus ik was er al snel uit. Ik meldde me aan en ik werd gelukkig toegelaten!”

Nederlands onderwijs

“Ze geven in Nederland heel anders les dan in Spanje. Het is zo interactief, heel leuk! Docenten zijn niet alleen maar de hele tijd aan het woord of uit een boek aan het voorlezen. De hele studieomgeving is ook anders dan hoe het in Spanje is. De studenten zijn hier relaxter, ze drinken koffie tussen lessen door en het voelt allemaal heel vriendelijk aan. Zelfs met de docenten. Dat vind ik fantastisch. Een betere relatie met je docenten betekent dat ze weten hoe ze je moeten helpen. In projecten werken, was ook grotendeels nieuw voor me, maar het is precies hoe het later in je werk ook gaat. En over het algemeen moet je het zelf allemaal uitzoeken. Het is je eigen verantwoordelijkheid om bij te blijven en ik vind dat een geweldige manier van leren. Ook al is het soms moeilijk.”

“Ze geven hier heel anders les dan in Spanje!”

Je talent gebruiken

“De gesprekken met mijn studiecoach vind ik ook heel leuk, zo nuttig. Zo kan ik meer leren over wat ik goed en minder goed kan, zodat ik weet waar ik me op moet richten. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om met sociale media zoals Instagram en Facebook te werken én ik ben er goed in. Sterker nog, als student ambassadeur ben ik verantwoordelijk voor het Instagram-account van de ambassadeurs. Het is voor mij heel bevredigend om na te denken over de beste manier om de doelgroep te bereiken.

Het beste marketingvak

“Sales vind ik een van de meest nuttige vakken. Eerst dacht ik dat het alleen over het verkopen van producten zou gaan, maar het is meer. Je kijkt naar hoe klanten keuzes maken, dat is heel interessant. De docent is geweldig en ik leer onder andere hoe ik me moet gedragen in een marketingoverleg. Lichaamstaal is bijvoorbeeld heel belangrijk in je relatie met klanten. Het is allemaal heel praktisch en ik weet zeker dat ik dit in mijn toekomstige baan kan gebruiken.”

"Het is precies zoals je later in je werk gaat doet"

Leren door werken

“Eerst wil ik alle kennis tijdens mijn studie in me opnemen en op basis daarvan besluit ik wat ik wil gaan doen. Waarschijnlijk doe ik mijn derdejaars stage in een grote stad als Amsterdam; ik hou ervan om veel mensen om me heen te hebben. En daarna wil ik op een marketingafdeling de fijne kneepjes van het vak leren en precies begrijpen waar het in dit vakgebied om draait, voordat ik toewerk naar een managementfunctie. Wie weet, misschien heb ik ooit wel mijn eigen marketingbureau, net als mijn oom.”