Afbeelding
ba-commerciele-economie-vt-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ba-commerciele-economie-vt-lwd-emmen.jpg

Commerciële Economie

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Science

Wanneer jij kiest voor de opleiding Commerciële Economie dan kies je voor een bacheloropleiding waarmee jij straks na je afstuderen op veel verschillende plekken terecht kan, in verschillende functies. Misschien start je zelfs wel je eigen onderneming!

In de praktijk

Wil jij leren hoe jij een bijdrage levert aan het commerciële succes van een webwinkel zoals Wehkamp? Dit kan op verschillende manieren, daarom doe jij direct in de eerste jaren van de opleiding commerciële economie al veel kennis op. Jij leert van alles op het gebied van online marketing, sales, growth hacking en inkoop. Jij leert het beste door te doen! Daarom werk je binnen de bachelor commerciële economie alleen maar aan praktijkvraagstukken van echte werkgevers. Samen met je klasgenoten zoek je naar een commerciële oplossing of werk jij een social media strategie uit voor een nieuwe productlijn. 

Waarom de opleiding Commerciële Economie een perfecte match is voor jou?

  • Jij leert het beste door te doen en vind het fijn om te werken aan echte vraagstukken. De hbo Commerciële Economie is daarom goed afgestemd op het werkveld.
  • Jij bent commercieel ingesteld en kan goed met mensen.
  • De bachelor Commerciële Economie leert jou alles op het gebied van online marketing en data driven werken.
  • Na het afronden van de hbo opleiding Commerciële Economie kan je een eigen bedrijf starten.
  • Top 5-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024 (locatie Emmen).

Studiekenmerken

Handig voor jou op een rijtje: hoe lang duurt de opleiding commerciële economie? En op welke locaties kan ik deze volgen? Als je de bachelor Commerciële Economie in Emmen wilt volgen, kun je in september en februari beginnen. In Leeuwarden start de opleiding Commerciële Economie alleen in september.

 

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten?

Als commercieel econoom moet je van veel zaken verstand hebben. Hoe kan je bijvoorbeeld influencer marketing effectief inzetten voor een bedrijf? En welke ontwikkelingen spelen er binnen Growth Hacking of Neuromarketing? Binnen de opleiding Commerciële Economie leer jij om te gaan met een wereld die steeds sneller verandert. Jij ontwikkelt binnen de bachelor Commerciële Economie een stevige dosis aan kennis en ervaring. Je werkt namelijk al direct vanaf het eerste jaar aan opdrachten uit de praktijk. Zo kom je er al snel achter hoe het er straks aan toe gaat en welke skills jij nodig bent. Deze opdrachten kunnen bijvoorbeeld gaan over de inzet van sociale media, maar ook over het uitvoeren van onderzoek. Jij wilt weten wat je klant wil en daarom is regelmatig onderzoek doen belangrijk binnen de opleiding Commerciële Economie. Jij leert binnen de hbo Commerciële Economie hoe je de juiste doelgroep bereikt mét het juiste product. Bedrijven staan straks te springen om jouw inzichten en commerciële mindset na het volgen van de bachelor commerciële economie.  

Andere varianten Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen maar tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige deeltijd of duale associate degree (Ad) opleiding Commerciële Economie waarbij jij werk en studie kan combineren.

De wereld ligt aan je voeten

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Commerciële Economie?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo bedrijfseconomie? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding hbo Commerciële Economie?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Commerciële Economie? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de bachelor commercieel economie vind je op de pagina praktische zaken.