Afbeelding
Ba_FTA_fotografie
Afbeelding
Ba_FTA_fotografie

Finance, Tax and Advice (FTA) duaal

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Jij bent commercieel, resultaatgericht en praktisch ingesteld en vindt de dynamiek van de financiële wereld interessant. Je wordt blij van cijfers maar gelukkig als jij mensen als adviseur kunt helpen met hun financiële en juridische vraagstukken. Kies dan voor de duale opleiding Finance, Tax & Advice waar je leren combineert met werken, zodat je na afloop direct aan de slag kunt in de financiële dienstverlening.

In de praktijk
Kies jij voor deze opleiding Finance, Tax & Advice duaal, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding waarbij je veel opdrachten doet voor echte opdrachtgevers. Je legt basisvaardigheden op het gebied van communicatie en het opbouwen van klantrelaties. Daarnaast leer je hoe je adviesgesprekken voert, welke financiële risico’s er kunnen zijn en hoe jij de klant kunt helpen haar financiële doelen te behalen.

Wft-erkenning
Om bij financiële dienstverleners aan de slag te kunnen, heb je verschillende Wft-­diploma’s nodig. Wft staat voor Wet op het financieel toezicht en beschrijft het toezicht op bijna de hele financiële sector in Nederland. De meest belangrijke ga je halen tijdens de eerste twee jaren van de opleiding Finance, Tax & Advice duaal. Nadat je deze hebt behaald, beschik je over alle relevante financiële kennis en voldoe je ook nog eens aan de wettelijke eisen.

Kies je voor de bachelor Finance, Tax & Advice duaal, dan:

  • Kun je vanaf jaar 2 jouw studie combineren met een betaalde baan;
  • Ben je door je Wft-diploma’s gelijk klaar voor de arbeidsmarkt;
  • Kun jij bedrijven als financieel adviseur helpen met hun financiële vraagstukken;
  • Door de Keuzegids Hbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken Finance, Tax & Advice duaal

De opleiding duaal Finance, Tax & Advice richt zich op de financiële dienstverlening waarbij jij groeit in je rol als financieel adviseur. De inhoud van de opleiding sluit nauw aan bij de financiële wereld van vandaag.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten tijdens de opleiding Finance, Tax & Advice duaal?

Met de bachelor Finance, Tax & Advice duaal wordt je in vier jaar tijd opgeleid tot financieel adviseur die organisaties helpt met al hun financiële en juridische vraagstukken. Je onderscheidt je door je sterke, adviserende rol richting de klant en je specialisme op deze thema’s. Je gaat direct vanaf jaar één aan de slag met opdrachten uit de praktijk. Start je in september met je studie, dan ga je vanaf dit semester met je medestudenten twee dagen in de week aan het werk bij de belastingdienst!

Tijdens de duale opleiding Finance, Tax & Advice, heb je de kans om naast je studie te werken. Dit doe je vanaf jaar twee waarbij je een half jaar betaald gaat werken, vier dagen per week. Eén dag per week kom je op school en verdiep je je in verschillende thema’s die als rode draad door de opleiding lopen. Je leert je te verplaatsen in klanten en op een heldere manier kwalitatieve adviezen te geven. Zo word jij klaargestoomd om straks de vertrouwenspartner voor organisaties te worden die hen met al hun financiële vraagstukken helpt.

Afbeelding
marrit-wijnia
“Deze opleiding is maatwerk in het kwadraat”
Afbeelding
ervaringsverhaal-marrit-wijnia
Marrit Wijnia
Student Finance, Tax & Advice

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding Finance, Tax & Advice duaal

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de duale opleiding Finance, Tax & Advice?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding Finance, Tax & Advice? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding Finance, Tax & Advice duaal?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Finance, Tax & Advice? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de opleiding Finance, Tax & Advice?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding bedrijfskunde vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!