Beroepen
Na het afronden van de opleiding, kun je aan de slag als:
- Financieel Adviseur
Je geeft advies over een breed scala aan financiële producten zoals betaal- en spaarrekeningen en middelen om financiële risico’s af te dekken. Dit doe je door de situatie van je klanten te analyseren en daarop een passend advies te baseren. Je bent in dienst van een financiële instelling zoals een bank maar je kunt natuurlijk ook als zelfstandige aan de slag. - beleggingsadviseur: je adviseert particuliere klanten of instellingen over de manier waarop ze hun geld het best kunnen beleggen. Met beleggen kan je klant veel winst maken, maar ook veel geld verliezen. Een passend en deskundig advies is dan ook zeer welkom. Je werkt voor een bank, pensioenfonds, andere financiële instelling of als zelfstandige.
- Hypotheekadviseur
Je treedt op als bemiddelaar bij het afsluiten van een hypotheek. Voor veel mensen is een huis kopen een spannende aangelegenheid en de hypotheek die daarbij hoort, is daarom erg belangrijk. Je bent als tussenpersoon de vertrouweling van de klant en degene die de contacten legt met de hypotheekverstrekker. - Belastingadviseur of fiscalist
Je bent specialist op het gebied van belastingen en je adviseert bedrijven en particulieren over fiscale wet- en regelgeving. Belastingadviseurs werken doorgaans in opdracht van cliënten voor wie zij de voordeligste oplossing of het voordeligste resultaat proberen te bereiken. - Financieel rechercheur bij de Belastingdienst
Je speelt een cruciale rol in het traceren van bijvoorbeeld witwassen en fraude. Met slim financieel speurwerk kunnen financiële netwerken in kaart worden gebracht en kan crimineel bezit worden afgenomen.
Hoeveel kans heb je op een baan?
De financiële wereld is volop in beweging. Nieuwe technologieën bieden veel kansen voor banken en verzekeraars zich verder te ontwikkelen. Dat geldt ook voor de overige financiële dienstverleners. De techniek maakt het voor klanten mogelijk meer zelf te doen. Daarom zien banken, verzekeraars, accountants en belastingadviseurs mogelijkheden hun dienstverlening te moderniseren.
Er is veel behoefte aan goed gekwalificeerde mensen die begrijpen wat er speelt, die een actieve rol kunnen spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, die kennis van zaken hebben en beschikken over de juiste papieren (WFT). Er zijn mensen nodig die actief meedenken met de klant en vanuit hun deskundigheid de juiste adviezen geven. De kans op een baan is daarom erg groot. Bij één van de voorlopers van FTA (FSM) hadden vrijwel alle studenten een baan; de meesten zelfs al voordat ze het diploma ontvingen.