Finance, Tax and Advice (FTA) duaal

Praktische zaken Finance, Tax and Advice (FTA) duaal

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer apply now 2

Welke vooropleiding heb je nodig voor Finance, Tax and Advice?

Voor de opleiding Finance, Tax and Advice heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

Bij FTA doe je betaald werk

Tijdens je opleiding ga je drie keer (jaar, 2, 3 en 4) voor een lange periode aan het werk bij een bedrijf in de financiële sector. Denk aan tussenpersonen, verzekeraars, banken en belastingadvieskantoren. Dit is geen stage, maar betaald werk. Je past het geleerde dus toe in de praktijk, waarbij je contact houdt met school. Zo wordt leren en werken gecombineerd en profiteer je optimaal van deze combinatie.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. 

In sommige gevallen betaal je het instellingscollegegeld. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over het instellingscollegeld en de hoogte daarvan. 

Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2.143,-
Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1.084,-