Afbeelding
ba-finance-and-control-vt-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ba-finance-and-control-vt-lwd-emmen.jpg

Finance & Control

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Science

De bacheloropleiding Finance en Control leert jou alles over de bedrijfseconomie binnen een organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor de geldstromen binnen een organisatie en zorgt ervoor dat elke euro goed wordt besteed. Ben jij kritisch, nieuwsgierig en vind jij het tegelijkertijd ook leuk om samen met andere mensen te werken? Dan ben jij geknipt voor de hbo Finance and Control opleiding.

In de praktijk

Vanaf dag één leer je door te werken aan vraagstukken uit de praktijk. Samen met je klasgenoten van de opleiding Finance en Control, kom jij erachter waar een bedrijfseconoom dagelijks mee aan de slag is, en lossen jullie samen problemen op. Hierdoor ben jij na vier jaar de hands-on, oplossingsgerichte professional waar het werkveld om staat te springen!

Adviseren kun je leren!

Jij hebt een adviserende functie en bent in jouw rol als bedrijfseconoom veel in contact met andere mensen. Binnen de bachelor Finance & Control is er daarom veel aandacht voor advies- en gespreksvaardigheden. Want hoe overtuig jij jouw collega dat de verkoopprijs van de gerechten op de nieuwe menukaart toch écht verhoogd moeten worden?

Waarom jij moet kiezen voor hbo bedrijfseconomie bij NHL Stenden?

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2023 en top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024
  • HBO Finance and Control is een praktijkgerichte opleiding.
  • Jij leert alles over de geldstromen binnen een organisatie.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling staat centraal.
  • Jij kiest welke studierichting bij jou past.
  • Een door Elsevier Beste Studies bekroonde opleiding met een zilveren medaille (locatie Emmen).

Al meerdere jaren zijn wij bekroond tot Topopleiding volgens de Keuzegids hbo. Onze studenten vertellen je graag waarom! Bekijk deze video. 

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding 2023

Topopleiding

De opleiding Finance & Control in Emmen is in de Keuzegids Hbo van 2023 en van 2018 t/m 2021 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken Finance & Control

Handig voor jou op een rijtje: hoe lang duurt de bacheloropleiding Finance and Control? En op welke locaties kan ik deze volgen? Als je de opleiding Finance en Control (bedrijfseconomie) in Leeuwarden wilt volgen, kun je in september en februari beginnen. In Emmen start de opleiding alleen in september.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding hbo Finance and Control?

Als bedrijfseconoom ben jij de spin in het web. Jij wordt klaargestoomd om binnen een bedrijf hét aanspreekpunt te worden als het gaat om geldstromen en het bij elkaar brengen van mensen en processen. Naast dat je straks goed kan adviseren over bijvoorbeeld de kostprijs van een product, zorg jij ervoor dat elke euro goed wordt besteed en maak jij de jaarrekeningen op.

Jij ontwikkelt je tijdens de hbo opleiding Finance en Control tot een echte sparringpartner. Daarom is er ook veel aandacht voor advies- en gespreksvaardigheden. Jij bent hierdoor in staat om goed uit te leggen aan jouw collega’s waarom bepaalde beslissingen worden gemaakt. Leren binnen de bachelor Finance and Control doen wij op een praktijkgerichte manier. Dit betekent dat er regelmatig gastsprekers langskomen van bedrijven uit het werkveld, en dat je door opdrachten uit de praktijk al veel leert hoe het er écht aan toe gaat. Samen met jouw klasgenoten werk jij aan deze opdrachten en zorgen jullie voor een goede oplossing.

Na het afronden van de opleiding hbo bedrijfseconomie ben jij de financiële professional die service- en procesgericht opereert! Jij kan bijvoorbeeld aan de slag als business controller in het ziekenhuis of risk manager bij een MKB bedrijf. 

Andere varianten van de opleiding Finance & Control

De opleiding Finance en Control hbo (bedrijfseconomie) is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige duale associate degree (Ad) Finance and Control waarbij je werk en studie kan combineren. Misschien vind je 4 jaar full-time studeren te lang? Ga dan voor de tweejarige voltijd associate degree opleiding. Binnen twee jaar heb jij dan al een hbo diploma op zak!

Afbeelding
ervaringsverhaal-tessa-van-heusden.jpg
“Een financiële adviesfunctie bij een bedrijf lijkt me leuk”
Afbeelding
ervaringsverhaal-tessa-van-heusden.jpg
Tessa van Heusden
Student Finance & Control

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding Finance en Control

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Finance and Control?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo bedrijfseconomie? Bekijk de studieopbouw op deze pagina. 

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding hbo bedrijfseconomie?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Finance and Control? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. 

Wat je moet weten over de opleiding Finance & Control?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de opleiding hbo Finance and Control vind je op de pagina praktische zaken. 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!