Afbeelding
ad-finance-and-control-du-lwd.JPG
Afbeelding
ad-finance-and-control-du-lwd.JPG

Finance & Control (Ad) duaal

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Associate degree

Ben je geïnteresseerd in financiën, maar ook in mensen en heb je een kritische houding? Ben je leergierig en wil je tegelijk werken en leren bij een (mkb-)bedrijf? Dan zit je bij de duale Ad Finance and Control goed! Je kiest voor deze opleiding als je je wilt verbreden in je vakgebied. Wellicht heb je al een baan in de financiën, bijvoorbeeld bij een bank, verzekeringsmaatschappij of werk je als controller. Je kunt ook voor deze opleiding kiezen als je net je diploma hebt gehaald en graag door wilt studeren terwijl je aan het werk gaat.

In de praktijk
Deze 2 jarige Ad Finance and Control leert je alles over financieel-economische processen binnen organisaties en hoe je deze processen toepast op jouw werkplek. Je verdiept je tijdens de duale Ad Finance and Control in financiële systemen en wet- en regelgeving waar jij dagelijks mee te maken hebt. Daarnaast vergroot je niet alleen je kennis maar ook je adviesvaardigheden. Hoe kijk je kritisch naar processen en hoe kun je het bedrijf waar je werkt daarover adviseren? Je leert vooral van elkaar door met medestudenten en vakdocenten uit het werkveld actuele vraagstukken met elkaar door te nemen.

Samenwerking werkveld
Binnen de duale Ad Finance and Control hebben wij sterke connecties met bedrijven uit het werkveld. Op deze manier zijn wij in staat om altijd actueel en relevant te blijven voor de maatschappij om ons heen. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met thematieken en voer je deze uit binnen jouw werkplek. Op deze wijze leer je door te doen. Onderdeel van deze 2-jarige Ad is dat je tijdens het studeren gaat werken. Mocht je nog geen werkplek hebben? Dan kan de opleiding je daarbij helpen.

Als je kiest voor de duale Ad Finance & Control, dan kies je voor:

  • Een combinatie van werken en leren: één dag per week naar school;
  • Een hbo diploma binnen 2 jaar;
  • Sterke connecties met het werkveld door samenwerking met bedrijven als de Jong & Laan, Bentacera en Deloitte;
  • Een opleiding waarbij je werk en privé goed kunt combineren;
  • Verdieping van kennis in het vakgebied en adviesvaardigheden;

Studiekenmerken duale Ad Finance & Control

De opleiding richt zich op de financiële dienstverlening waarbij jij groeit in je rol als financieel adviseur. De inhoud van de opleiding sluit nauw aan bij de financiële wereld van vandaag.

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Vrijdag
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten tijdens de opleiding Ad Finance and Control duaal

De duale Ad bestaat uit vier periodes per jaar. In het eerste jaar komen diverse thema’s aan bod en ga je dieper in op een aantal basisprincipes die je toepast binnen het bedrijf waar je werkt. Denk hierbij aan ‘’het lezen van de klant’’. Je verdiept je in de (externe) omgeving van de organisatie. Je doet onderzoek naar ontwikkelingen die invloed hebben op de onderneming, bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijke veranderingen. Ook ‘’compliance’’ is één van de thema’s. Hierbij richt je je op jouw specifieke bedrijfstak en verdiep je je in de verschillende aspecten van compliance en regelgeving. Denk hierbij aan het maken en beoordelen van een jaarrekening, maar ook zaken als belastingrecht komen hier aan de orde. Lees meer over de andere thema’s bij studieopbouw.

In het tweede jaar studeer je af bij het bedrijf waar je werkt.

Andere varianten Finance & Control

Je kunt binnen de opleidingen van Finance & Control ook kiezen voor een andere variant. Hieronder vind je een overzicht van alle Finance & Control gerelateerde opleidingen:

Afbeelding
ervaringsverhaal-rens-kuut.jpg
“Ik snap straks beter hoe financiën werken in een bedrijf”
Afbeelding
ervaringsverhaal-rens-kuut.jpg
Rens Kuut
Student Ad Finance & Control (duaal)

De wereld ligt aan je voeten met de duale Ad Finance & Control

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de Ad Finance & Control duaal?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de duale Ad Finance & Control? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding?
Wat kun je worden na afronding van de Ad Finance & Control duaal? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de duale Ad Finance & Control?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!