Finance & Control (Instroom VWO)
Afbeelding
Ba_FinanceControl_fotografie
Afbeelding
Ba_FinanceControl_fotografie

Finance & Control (Instroom VWO)

Studieduur
3 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Science

De hbo opleiding Finance en Control leert jou alles over de bedrijfseconomie binnen een organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor de geldstromen binnen een organisatie en zorgt ervoor dat elke euro goed wordt besteed. Ben jij kritisch, nieuwsgierig en vind jij het tegelijkertijd ook leuk om samen met andere mensen te werken? Dan ben jij geknipt voor de hbo Finance and Control opleiding.

In de praktijk

Vanaf dag één leer je door te werken aan vraagstukken uit de praktijk. Samen met je klasgenoten van de opleiding Finance en Control, kom jij erachter waar een bedrijfseconoom dagelijks mee aan de slag is, en lossen jullie samen problemen op. Hierdoor ben jij na vier jaar de hands-on, oplossingsgerichte professional waar het werkveld om staat te springen!

Adviseren kun je leren!

Jij hebt een adviserende functie en bent in jouw rol als bedrijfseconoom veel in contact met andere mensen. Binnen de bachelor Finance and Control is er daarom veel aandacht voor advies- en gespreksvaardigheden. Want hoe overtuig jij jouw collega dat de kostprijs van de gerechten op de nieuwe menukaart toch écht verhoogd moeten worden?

Waarom jij moet kiezen voor hbo bedrijfseconomie bij NHL Stenden

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2023 en top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024
  • Door Elsevier Beste Studies al drie jaar bekroond met een medaille
  • Behaal jouw bachelor diploma in bedrijfseconomie in 3 jaar
  • De hbo Finance and Control is een praktijkgerichte opleiding
  • Jij leert alles over de geldstromen binnen een organisatie
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling staat centraal
  • Jij kiest welke studierichting bij jou past.

Al meerdere jaren zijn wij bekroond tot Topopleiding volgens de Keuzegids hbo. Onze studenten vertellen je graag waarom! Bekijk deze video.

Studiekenmerken

Deze Nederlandstalige opleiding Finance & Control biedt jou de mogelijkheid om versneld je bachelor diploma te behalen als je van het VWO komt. Je kan starten met deze opleiding in september op onze locatie in Leeuwarden of Emmen. Liever starten in februari? Dit kan alleen op onze locatie in Leeuwarden.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
3 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding hbo Finance and Control?

Je gaat van start met de opleiding Finance en Control in het tweede jaar en doorloopt het programma versneld. Er wordt dus meer van je verwacht. Net als met de vierjarige bachelor bedrijfseconomie doe je evenveel praktijkervaring op en blijft studeren in het buitenland mogelijk.

Als bedrijfseconoom ben jij de spin in het web. Jij wordt klaargestoomd om binnen een bedrijf hét aanspreekpunt te worden als het gaat om geldstromen en het bij elkaar brengen van mensen en processen. Naast dat jij straks goed kan adviseren over bijvoorbeeld de kostprijs van een product, zorg jij ervoor dat elke euro goed wordt besteed en maak jij de jaarrekeningen op.

Jij ontwikkelt je tijdens de hbo opleiding Finance en Control tot een echte sparringpartner. Daarom is er ook veel aandacht voor advies- en gespreksvaardigheden. Jij bent hierdoor in staat om goed uit te leggen aan jouw collega’s waarom bepaalde beslissingen worden gemaakt. Leren binnen de bachelor Finance and Control doen wij op een praktijkgerichte manier. Dit betekent dat er regelmatig gastsprekers langskomen van bedrijven uit het werkveld, en dat je door opdrachten uit de praktijk al veel leert hoe het er écht aan toe gaat. Samen met jouw klasgenoten werk jij aan deze opdrachten en zorgen jullie voor een goede oplossing.

Na het afronden van de opleiding hbo bedrijfseconomie ben jij de financiële professional die service- en procesgericht opereert! Jij kan bijvoorbeeld aan de slag als business controller in het ziekenhuis of risk manager bij een MKB bedrijf.

Andere varianten hbo Finance and Control

De opleiding Finance en Control hbo (bedrijfseconomie) is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige duale associate degree (Ad) Finance and Control waarbij jij werk en studie kan combineren. Kom jij van het vwo en wil je versneld jouw hbo diploma in bedrijfseconomie halen? Dan zit je goed bij deze bacheloropleiding.

Afbeelding
ervaringsverhaal-tessa-van-heusden.jpg
“Een financiële adviesfunctie bij een bedrijf lijkt me leuk”
Afbeelding
ervaringsverhaal-tessa-van-heusden.jpg
Tessa van Heusden
Student Finance & Control

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding Finance en Control

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Finance and Control?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo bedrijfseconomie? Bekijk de studieopbouw op deze pagina. 

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding hbo bedrijfseconomie?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Finance and Control? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. 

Wat je moet weten over de opleiding Finance & Control?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de opleiding hbo Finance and Control vind je op de pagina praktische zaken. 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!