Afbeelding
Ad_FinanceControl_fotografie
Afbeelding
Ad_FinanceControl_fotografie

Ad Finance & Control

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Associate degree

Binnen de Ad Finance and Control leren wij jou alles over de bedrijfseconomische processen binnen een organisatie. Jij bent nieuwsgierig ingesteld en weet hoe je met cijfers om moet gaan. Daarnaast leren wij jou hoe je nauwkeurig te werk gaat en hoe je je klantgericht opstelt. Zo leer je vanuit verschillende invalshoeken naar de organisatie en hun omgeving te kijken.

In de praktijk

Je ontwikkelt je met de Ad bedrijfseconomie tot een professional die problemen niet uit de weg gaat en samen met anderen zoekt naar een oplossing. Samenwerken en professioneel adviseren zijn twee belangrijke vaardigheden die als een rode draad door de Ad opleiding finance lopen. Er is daarom veel aandacht voor advies- en gespreksvaardigheden. Dit gebeurt in een inspirerende omgeving waarbij wij praktijkvraagstukken uit het echte bedrijfsleven erbij pakken.  

Waarom jij moet kiezen voor Ad Finance and Control bij NHL Stenden

  • Deze associate degree in finance is een praktijkgerichte opleiding
  • Binnen twee jaar heb je hbo diploma Ad finance op zak
  • Jij leert alles over de geldstromen binnen een organisatie
  • Aandacht voor professioneel adviseren staat centraal
  • Sterke verbinding met het bedrijfsleven
  • Jij kunt eenvoudig doorstuderen van de Ad Finance naar de bacheloropleiding Finance and Control.

Studiekenmerken Ad Finance and Control

Handig voor jou op een rijtje: hoe lang duurt de Ad bedrijfseconomie? En op welke locatie kan ik deze volgen?

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de Ad Finance and Control?

Als bedrijfseconoom ben jij de spin in het web. Jij wordt klaargestoomd om binnen een bedrijf hét aanspreekpunt te worden als het gaat om geldstromen en het bij elkaar brengen van mensen en processen. Naast dat jij straks goed kan adviseren over bijvoorbeeld de kostprijs van een product, zorg jij ervoor dat elke euro goed wordt besteed en maak jij de jaarrekeningen op.

Jij ontwikkelt je tijdens de Ad Finance and Control tot een professionele gesprekspartner. Daarom is er ook veel aandacht voor advies- en gespreksvaardigheden. Jij bent hierdoor in staat om goed uit te leggen aan jouw collega’s hoe een probleem het beste kan worden opgelost. Leren binnen de associate degree finance doen wij op een praktijkgerichte manier. Dit betekent dat je regelmatig aan de slag gaat met actuele vraagstukken uit het bedrijfsleven.

In het eerste jaar van de Ad bedrijfseconomie maak je kennis met de verschillende facetten waar een controller mee te maken krijgt. Jij leert nieuwe plannen te beoordelen en kijkt kritisch naar de kosten en hoe dit gefinancierd kan worden. Daarnaast ben je als controller vaak betrokken bij het inkoop- en verkoopproces. Jij maakt hierbij risicoanalyses en verdiept je ook in juridische aspecten die hierbij komen kijken. Dit leg jij allemaal zorgvuldig vast zodat jij een goede verantwoording en toelichting kan geven aan het bestuur. In het tweede jaar van de opleiding Ad Finance and Control pas jij deze opgedane kennis direct toe in de praktijk. Dit doe je bij een bedrijf naar keuze en je rondt jouw Ad Finance and Control af met een afstudeeropdracht.

Andere varianten Ad Finance and Control

De Ad Finance and Control (bedrijfseconomie) is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige duale associate degree (Ad) Finance and Control waarbij jij werk en studie kan combineren. Misschien vind je 4 jaar full-time studeren te lang? Dan past deze tweejarige voltijd associate degree in finance perfect bij jou. Binnen twee jaar heb jij dan al een hbo diploma op zak!

Afbeelding
ervaringsverhaal-silvia-batteram.jpg
“Ik word een financiële vliegende keep, van alles wat”
Afbeelding
ervaringsverhaal-silvia-batteram.jpg
Silvia Batteram
Student Ad Finance & Control

De wereld ligt aan je voeten met de Ad Finance and Control

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de Ad Finance and Control?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de tweejarige Ad opleiding bedrijfseconomie? Bekijk de studieopbouw op deze pagina. 

Wat kan ik worden na afronding van de Ad bedrijfseconomie?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Finance and Control? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de associate degree bedrijfseconomie vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!