Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG
Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG

Accountancy

Met de hbo-opleiding Accountancy leer je alles over de wereld achter de cijfers. Jij adviseert en controleert of een bedrijf de financiële administratie op orde heeft.

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Als adviserende accountant heb je oog voor de organisatie, de mensen die er werken en de processen die er spelen. Met jouw inlevingsvermogen, integere houding en kritische blik kun jij bedrijven verder helpen op financieel en strategisch gebied.
 

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2021, 2020 en 2019.
  • De opleiding besteedt veel aandacht aan jouw persoonlijke vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van communiceren, integer handelen, luisteren en verbinden.
  • Je ontwikkelt je tot een besluitvaardige professional die met een rechte rug adviezen geeft. Samen met jouw kennis, creatieve blik en inlevingsvermogen maak jij straks het verschil voor opdrachtgevers.
  • De opleiding heeft nauwe banden met het werkveld en alumni. Hierdoor is jouw kennis altijd up-to-date en weet je wat er speelt in de praktijk.
  • Na Accountancy kun je verder studeren in deeltijd voor de titel Registeraccountant (RA) of Accountant Administratieconsulent (AA). Daarnaast kun je uitstromen naar een scala aan andere financiële functies.
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Als accountant heb je een controlerende en adviserende functie. Hiermee heb je een belangrijke rol bij de bedrijfsvoering van kleine en grote organisaties. Tijdens de opleiding Accountancy leer je alles over bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, automatisering en hoe je dit kunt toepassen bij de klant. Vanuit een analyse adviseer jij over bedrijfsvoering, risicobeheer, informatievoorziening, fiscaliteit en financiering. In een inspirerende leeromgeving werk je soms individueel, soms met je medestudenten, docenten en het bedrijfsleven in projectvormen aan het oplossen van praktijkvraagstukken.

Jaarrekeningen opstellen, fouten opsporen, boekhoudingen controleren; de wereld van de financiële administratie ken je na de opleiding Accountancy door en door. Als accountant controleer je niet alleen, maar geef je ook advies. Daarom krijg je tijdens je studie naast vakken ook veel vaardigheidstrainingen.

Keuzegids Hbo 2021

De opleiding Accountancy staat drie jaar achtereenvolgend op plaats één van alle Accountancy-opleidingen in Nederland en is daarbij ook uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
“Deze opleiding staat landelijk hoog aangeschreven”
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
Grytsje van der Ploeg
Student Accountancy