Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG
Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG

Accountancy

Met de hbo-opleiding Accountancy leer je alles over de wereld achter de cijfers. Jij adviseert en controleert of een bedrijf de financiële administratie op orde heeft.

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Als adviserende accountant heb je oog voor de organisatie, de mensen die er werken en de processen die er spelen. Met jouw inlevingsvermogen, integere houding en kritische blik kun jij bedrijven verder helpen op financieel en strategisch gebied.

  • De opleiding Accountancy is in de Keuzegids Hbo 2023 voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

  • Door Elsevier Beste Studies 2021 & 2022 bekroond met een gouden medaille.
  • De opleiding besteedt veel aandacht aan jouw persoonlijke vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van communiceren, integer handelen, luisteren en verbinden.
  • Je ontwikkelt je tot een besluitvaardige professional die met een rechte rug adviezen geeft. Samen met jouw kennis, creatieve blik en inlevingsvermogen maak jij straks het verschil voor opdrachtgevers.
  • De opleiding heeft nauwe banden met het werkveld en alumni. Hierdoor is jouw kennis altijd up-to-date en weet je wat er speelt in de praktijk.
Afbeelding
Claire Mulder

Open Dag

4 februari 2023, 10.00 - 16.00 uur

Open Dag
Afbeelding
Keuzegids Hbo 2023

Topopleiding

De opleiding Accountancy is in de Keuzegids Hbo 2023 voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken hbo Accountancy

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding hbo Accountancy?

Als accountant heb je een controlerende en adviserende functie. Jij speelt een belangrijke rol bij de bedrijfsvoering van kleine en grote organisaties. Tijdens de opleiding Accountancy kom je van alles te weten over bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, automatisering en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk. Je leert vanuit de kennis achter de cijfers de klant adviseren over zijn bedrijfsvoering en signaleert en beheert de risico's. Dit doe je vanuit een leeromgeving waar je soms individueel, soms met je medestudenten, docenten en het bedrijfsleven in projectvormen aan de slag gaat met het oplossen van praktijkvraagstukken. 

Jaarrekeningen opstellen, fouten opsporen, boekhoudingen controleren; de wereld van de financiële administratie ken je na de opleiding Accountancy door en door. Als accountant controleer je niet alleen, maar geef je ook advies. Daarom krijg je tijdens je studie naast vakken ook veel vaardigheidstrainingen.

Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
“Deze opleiding staat landelijk hoog aangeschreven”
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
Grytsje van der Ploeg
Student Accountancy

Is de opleiding tot accountant de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!