Afbeelding
Ba_accountancy_fotografie
Afbeelding
Ba_accountancy_fotografie

Accountancy

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Jij bent nieuwsgierig naar de wereld achter de cijfers en kijkt verder dan alleen maar een paar getallen. Je vindt het leuk om verbanden te leggen tussen de cijfers, de mensen en de bedrijfsvoering in een organisatie. Jij hebt die ondernemersdrang in je, staat stevig in je schoenen en heb een groot inlevingsvermogen waardoor je snel en makkelijk relaties aan kunt gaan met organisaties. Dan zit je bij de hbo opleiding Accountancy goed!

In de praktijk

Tijdens de opleiding Accountancy leer je alles over bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, automatisering en hoe je dit kunt toepassen bij organisaties. Je leert hoe je een jaarrekening moet opstellen, hoe je de boekhouding controleert en hoe je daarover kunt adviseren. Want naast dat je een onderzoekende functie in de accountancy wereld hebt, leer je tijdens de Accountancy opleiding ook hoe je de organisatie het beste van advies kunt voorzien. Het is daarbij belangrijk om veel praktijkervaring op te doen en dat doe je tijdens de opleiding Accountancy al gelijk in jaar één. In een inspirerende leeromgeving werk je soms individueel, soms met je medestudenten, docenten en het bedrijfsleven in projectvormen aan het oplossen van praktijkvraagstukken.

Kies je voor de opleiding Accountancy, dan kies je voor:

  • Door de Keuzegids Hbo 2024 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding;
  • Door Elsevier Beste Studies al drie jaar op rij bekroond met een gouden medaille;
  • Een opleiding waar nauwe relaties met het werkveld en alumni zijn. Hierdoor is jouw kennis altijd up-to-date en weet je wat er speelt in de praktijk;
  • Het leren van basisvaardigheden waarmee jij straks kritisch en integer naar organisaties kunt kijken;
  • Een kleinschalige opleiding waar persoonlijke aandacht voor jou ambities centraal staat.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag
Afbeelding
topzegel-keuzegids-2024-NL

Topopleiding

De opleiding Accountancy is in de Keuzegids Hbo 2024 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken hbo Accountancy

De hbo opleiding Accountancy richt zich op het ontwikkelen van skills die nodig zijn om onderzoekend en adviserend te werken binnen organisaties. Je gaat individueel maar ook in groepen met medestudenten aan de slag met diverse opdrachten.

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding hbo Accountancy?

Wanneer je Accountancy gaat studeren, kom je van alles te weten over organisaties. Je leert vanuit de kennis achter de cijfers de ondernemer te adviseren over de bedrijfsvoering en adviseert hierover. Dit doe je vanuit een leeromgeving waar je soms individueel maar ook met je medestudenten projecten aan de slag gaat met het oplossen van vraagstukken uit de praktijk, dus van organisaties buiten de hogeschool. Je leert een businessplan schrijven, een jaarrekening opstellen en je leert werken met diverse managementsystemen waarmee je de groei van het bedrijf kunt meten.

Als accountant controleer je niet alleen, maar je geeft ook advies. Daarom krijg je tijdens je studie Accountancy naast vakken als bijvoorbeeld bedrijfsadministratie, belastingrecht en kosten & kostprijs, ook vaardigheidstrainingen. Werk aan je communicatieve vaardigheden zoals integriteit zodat jij de ondernemer waardevol advies kunt geven.

Andere varianten Accountancy

Je kunt de bachelor Accountancy ook in drie jaar volgen. Hieronder vind je een overzicht van alle accountancy gerelateerde opleidingen:
 

Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
“Deze opleiding staat landelijk hoog aangeschreven”
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
Grytsje van der Ploeg
Student Accountancy

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding Accountancy

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Accountancy?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding Accountancy? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding?
Wat kun je worden na afronding van de bachelor opleiding Accountancy? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de opleiding Accountancy?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding Accountancy vind je op de pagina praktische zaken.

Is de opleiding tot accountant de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!