Studieopbouw Bachelor Accountancy

Tijdens de studie leer jij de wereld van de fi­nanciële administratie door en door kennen. Na je afstuderen ben jij een controlerende en adviserende accountant die staat voor kwaliteit. Daarom kloppen bedrijven graag bij je aan.

Afbeelding
sfeer-ba-accountancy-vt-lwd.jpg

Binnen onze opleidingen vinden wij vaardigheden erg belangrijk. Zo krijg jij gedurende de gehele studie training in bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden, adviesvaardigheden, ethiek en IT-vaardigheden zoals administratie voeren in ERP en Excel voor gevorderden. Daarnaast ga je vanaf jaar één aan de slag met je portfolio waarbij je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de periodes dat je op werkplek aan de slag bent, ga je één dag per week naar school om workshops te volgen. De workshops zijn zowel gericht op vakkennis als op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van adviseren, ethiek en persoonlijk leiderschap.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding, zo kun je opleidingen vergelijken en weet welke onderdelen aan bod komen.

Studeren aan NHL Stenden

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met veel accountantskantoren en andere partijen uit het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal.

Voorbeelden van deze opdrachten zijn het opstellen van jaarcijfers van een grote horeca-onderneming in Leeuwarden en Sneek, de controle van jaarrekeningen, het toepassen van data-analyses daarbij en het voeren van adviesgesprekken over onderwerpen die jouw klanten bezighouden. Voor jou betekent dit dat je tijdens de opleiding al zo goed mogelijk ervaart wat een accountant doet, zodat je optimaal voorbereid bent op je stage en je afstuderen. Onze docenten kennen jou en coachen je bij deze opdrachten. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Werkplekleren? Dat doe je vanaf jaar 3!

In het derde jaar van de opleiding Accountancy ga je zestien weken, vier dagen per week op je werkplek bij een accountantskantoor leren. Je verricht vaak werkzaamheden op het gebied van de administratieve dienstverlening of werkzaamheden op het gebied van de controle van de jaarrekening.

Waar kun je werkplekleren?

Na je studie kan je werkplekervaring net het verschil maken bij het vinden van je droombaan. Denk daarom goed na over het type kantoor waar je werkplekervaring op gaat doen en welke opdracht je wilt uitvoeren. Maar een berekende keuze maken, is voor jou als accountant vast geen probleem!

Mogelijke werkplekken
 • PwC
 • Deloitte
 • Accon.avm
 • KPMG
 • BentAcera
 • Omnyacc Synergie
 • Flynth
 • EY
 • Alfa
 • Van der Veen en Kromhout
 • Belastingdienst

Met één been in de praktijk

Tijdens de bacheloropleiding Accountancy doe je veel praktijkervaring op. Je doet projecten die een duidelijke verbinding hebben met de praktijk. Je werkt onder andere aan de volgende projecten:

Afbeelding
minoren-algemeen-10.jpg

Externe Verantwoording

Je verdiept je in het voeren van administraties, het samenstellen van een jaarrekening en belastingzaken. Hierover breng je advies uit aan de klant.
Afbeelding
minoren-algemeen-03.jpg

Businessplan

Je krijgt inzicht in de samenhang tussen marketing, recht, financiering en de financiële resultaten. Je maakt een afweging in de hoeveelheid te verzamelen informatie, de betrouwbaarheid hiervan en het vertrouwen om de realisatie van de onderneming te kunn
Afbeelding
minoren-algemeen-14.jpg

Performance Management

Je ontwerpt en bouwt een digitaal dashboard voor het meten van de prestaties van een organisatie. Daarmee adviseer je de directie over het behalen van de gestelde doelen en verbetering van de bedrijfsvoering.
Afbeelding
headeronlinev.png

Controle van de jaarrekening

Samen met je team kom je in contact met bedrijven uit de praktijk. Welke risico's loopt dit bedrijf en hoe kunnen we dit verbeteren? Met het team probeer je tot een succesvol advies te komen.