Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG
Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG

Accountancy (Instroom VWO)

Zit jij op het vwo en ben je op zoek naar een uitdagende hbo-opleiding op het gebied van economie? De opleiding Accountancy biedt jouw de mogelijkheid om binnen 3 jaar je bachelor diploma te behalen.

Studieduur
3 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Ben jij een spin in het web? En vind jij het leuk om van alles te leren over financieringen, investeringen en juridische structureren? Houd jij daarnaast wel van een uitdaging? Kies dan voor de versnelde 3-jarige opleiding Accountancy.

  • Haal jouw bachelor diploma in 3 jaar
  • Al vier jaar op rij verkozen tot TOPopleiding volgens de keuzegids hbo.
  • De opleiding besteedt veel aandacht aan jouw persoonlijke vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van communiceren, integer handelen, luisteren en verbinden.
  • Je ontwikkelt je tot een besluitvaardige professional door de praktijkervaring die je opdoet tijdens de opleiding.
Afbeelding
Claire Mulder

Open Dag

4 februari 2023, 10.00 - 16.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Je start met een versneld programma en stroomt direct in het tweede jaar in. Er wordt dus meer van je verwacht. Net als met de vierjarige bachelor doe je evenveel praktijkervaring op en blijft studeren in het buitenland een mogelijk. Tijdens de opleiding leer je hoe jij als accountant een controlerende en adviserende functie hebt. Hiermee heb je een belangrijke rol bij de bedrijfsvoering van kleine en grote organisaties. Tijdens de 3-jarige opleiding Accountancy leer je alles over bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, automatisering en hoe je dit kunt toepassen bij de klant. Vanuit een analyse adviseer jij over bedrijfsvoering, risicobeheer, informatievoorziening, fiscaliteit en financiering. In een inspirerende leeromgeving werk je soms individueel, soms met je medestudenten, docenten en het bedrijfsleven in projectvormen aan het oplossen van praktijkvraagstukken.

Jaarrekeningen opstellen, fouten opsporen, boekhoudingen controleren; de wereld van de financiële administratie ken je na de opleiding Accountancy door en door. Als accountant controleer je niet alleen, maar geef je ook advies. Daarom krijg je tijdens je studie naast vakken ook veel vaardigheidstrainingen.

Studiekenmerken

Deze Nederlandstalige Accountancy opleiding biedt jou de mogelijkheid om versneld je bachelor diploma te behalen als je van het VWO komt. Je kan starten met deze opleiding in september op onze locatie in Leeuwarden.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
3 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
“Deze opleiding staat landelijk hoog aangeschreven”
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
Grytsje van der Ploeg
Student Accountancy

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!