Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG
Afbeelding
ba-accountancy-vt-lwd-2.JPG

Accountancy (Instroom VWO)

Zit jij op het vwo en wil je binnen 3 jaar een diploma Accountancy op zak hebben? Kun jij die uitdaging aan? Schrijf je dan in voor de fasttrack opleiding Accountancy!

Studieduur
3 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Jij kunt makkelijk en snel leren en vindt het leuk om alles te weten te komen over financiële zaken, het doen van investeringen en je bent een echte alleskunner. Je kunt goed samenwerken met anderen en hebt een creatief brein. Ook houd je wel van een uitdaging en je ziet jezelf wel in de economische sector werken. Kies dan voor de opleiding Accountancy instroom vwo en haal in 3 jaar je bachelor diploma. Je leert in korte tijd alle kneepjes van het vak accountancy zodat jij snel een goede basis legt voor je toekomst.

In de praktijk
Je start met een versneld programma en stroomt direct in het tweede jaar van de fasttrack opleiding Accountancy in. Er wordt dus meer van je verwacht maar dat zie jij als een mooie uitdaging voor jezelf. Tijdens de opleiding staan de communicatieve en adviesvaardigheden centraal zodat je een gedegen basis vormt voor de toekomst. Je leert de theorie direct toe te passen in de praktijk omdat je projecten doet voor echte opdrachtgevers. Ook doe je al snel extra ervaring op omdat je vanaf jaar twee bij die bedrijven gaat werken.

Kies je voor de fasttrack opleiding Accountancy, dan:

  • Een Topopleiding (2018-2023) volgens de Keuzegids hbo en onze studenten;
  • Een opleiding die door Elsevier Beste Studies 2021 & 2022 is bekroond met een gouden medaille;
  • Ben je wel in voor een uitdaging en haal je jouw bachelor diploma in 3 jaar;
  • Leer je alles op het gebied van skills als integer handelen, betrouwbaar zijn en klantrelaties;
  • Studeer je in een inspirerende omgeving, zowel individueel als in groepsverband.

Studiekenmerken fasttrack opleiding Accountancy

Deze Nederlandstalige Accountancy opleiding biedt jou de mogelijkheid om versneld je bachelor diploma te behalen als je van het vwo komt. Je kan starten met deze opleiding in september op onze locatie in Leeuwarden.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
3 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Accountancy instroom vwo?

Tijdens de opleiding Accountancy instroom vwo leer je alles over bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, automatisering en hoe je dit kunt toepassen in de organisatie. Je bent goed met cijfers en weet hoe je betrouwbaar om moet gaan met die cijfers zodat je met de organisatie een goede relatie opbouwt. In de wereld van accountancy is het belangrijk om goed te kunnen analyseren en adviseren. Daarom krijg je tijdens de fasttrack Accountancy les in thema’s als bedrijfsvoering, informatievoorziening, risicobeheer en financiering. De opdrachten die daarbij horen doe je soms individueel en soms in projectgroepen met je medestudenten, je docenten en het bedrijfsleven. Zo leer je ook veel van elkaar en werk je direct aan vraagstukken uit de praktijk. Zo doe je gelijk veel praktijkervaring op. 

Andere thema’s die tijdens de fasttrack opleiding Accountancy aan de orde komen, zijn het opstellen van jaarrekeningen, het opsporen van fouten en het controleren van de boekhouding van een organisatie. Dit controleer je niet alleen, je geeft er ook advies over. Daarom krijg je naast de vakken ook veel vaardigheidstrainingen.

Andere varianten Accountancy

Je kunt de opleiding Accountancy ook in vier jaar volgen. Hieronder vind je een overzicht van alle accountancy gerelateerde opleidingen:

Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
“Deze opleiding staat landelijk hoog aangeschreven”
Afbeelding
ervaringsverhaal-grytsje-van-de-ploeg.jpg
Grytsje van der Ploeg
Student Accountancy

De wereld ligt aan je voeten met de fasttrack opleiding Accountancy

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de fasttrack opleiding Accountancy?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige fasttrack opleiding accountancy? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding Accountancy instroom vwo?
Wat kun je worden na afronding van de fasttrack opleiding Accountancy? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de fasttrack opleiding Accountancy?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de fasttrack opleiding Accountancy vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!