Studieopbouw Bachelor Accountancy (Instroom VWO)

Tijdens de studie leer jij de wereld van de fi­nanciële administratie door en door kennen. Na je afstuderen ben jij een controlerende en adviserende accountant die staat voor kwaliteit. Daarom kloppen bedrijven graag bij je aan.

Afbeelding
sfeer-ba-accountancy-vt-lwd.jpg

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding, zo kun je opleidingen vergelijken en weet welke onderdelen aan bod komen.

Studeren aan NHL Stenden

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met veel accountantskantoren en andere partijen uit het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal.

Voorbeelden van deze opdrachten zijn het opstellen van jaarcijfers van een grote horeca-onderneming in Leeuwarden en Sneek, de controle van jaarrekeningen, het toepassen van data-analyses daarbij en het voeren van adviesgesprekken over onderwerpen die jouw klanten bezighouden. Voor jou betekent dit dat je tijdens de opleiding al zo goed mogelijk ervaart wat een accountant doet, zodat je optimaal voorbereid bent op je stage en je afstuderen. Onze docenten kennen jou en coachen je bij deze opdrachten. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Sluit je aan bij Center for Entrepreneurship

Het Center for Entrepreneurship is dé community voor en door ondernemende studenten. In de community word je niet alleen geholpen aan een antwoord op jouw ondernemers vragen, maar kan je ook inspirerende workshops volgen van professionals uit het werkveld. Op deze multidisciplinaire (werk)plek kun jij verder doorgroeien in het ondernemerschap en jouw onderneming uitbouwen. Vind meer informatie op de website: nhlstenden.com/cfe

Met één been in de praktijk

Tijdens de bacheloropleiding Accountancy doe je veel praktijkervaring op. Je doet projecten die een duidelijke verbinding hebben met de praktijk. Je werkt onder andere aan de volgende projecten:

Afbeelding
minoren-algemeen-10.jpg

Externe Verantwoording

Je verdiept je in het voeren van administraties, het samenstellen van een jaarrekening en belastingzaken. Hierover breng je advies uit aan de klant.
Afbeelding
minoren-algemeen-03.jpg

Businessplan

Je krijgt inzicht in de samenhang tussen marketing, recht, financiering en de financiële resultaten. Je maakt een afweging in de hoeveelheid te verzamelen informatie, de betrouwbaarheid hiervan en het vertrouwen om de realisatie van de onderneming te kunn
Afbeelding
minoren-algemeen-14.jpg

Performance Management

Je ontwerpt en bouwt een digitaal dashboard voor het meten van de prestaties van een organisatie. Daarmee adviseer je de directie over het behalen van de gestelde doelen en verbetering van de bedrijfsvoering.
Afbeelding
headeronlinev.png

Controle van de jaarrekening

Samen met je team kom je in contact met bedrijven uit de praktijk. Welke risico's loopt dit bedrijf en hoe kunnen we dit verbeteren? Met het team probeer je tot een succesvol advies te komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!