Jouw toekomst na afronding van de Bachelor Accountancy (Instroom VWO)

Na je studie Accountancy ben je een controlerende financiële professional die met inlevingsvermogen, cijfermatige onderbouwing en integriteit kwalitatief goede adviezen geeft.

Afbeelding
sfeer

Beroepen

Je kunt o.a. aan de slag als:

  • Registeraccountant
  • Accountant administratieconsulent
  • Financieel manager
  • Controller
  • Belastingadviseur

Waar kun je aan de slag?

Bij Accountancy leiden we je op tot een controlerende en adviserende accountant en tot een professional die met een ‘rechte rug’ en overtuigingskracht organisaties helpt met inzicht en objectief advies. Je kunt vanuit analyse adviseren over bedrijfsvoering, risicobeheer, informatievoorziening, fiscaliteit en financiering. Een stevige financiële achtergrond en een breed organisatieperspectief liggen hieraan ten grondslag. Na je studie Accountancy ben je niet alleen inzetbaar bij een accountantskantoor, maar je kunt ook werken bij alle bedrijven die een financiële afdeling hebben.

Doorstuderen 

Na de opleiding Accountancy kun je bij NHL Stenden verder studeren in deeltijd voor de titel Registeraccountant (RA) of Accountant-Administratieconsulent (AA) met de post-hbo Accountantsopleiding met oriëntatie-MKB.

Een Accountant-Administratieconsulent richt zich in de praktijk vooral op de advisering van het midden- en kleinbedrijf. Een Registeraccountant richt zich op de controle van de jaarrekening van middelgrote en grote ondernemingen. Naast deze accountancy varianten bestaan er diverse andere mogelijkheden om door te studeren, zoals op het gebied van fiscaliteit, controlling en IT-auditing.

Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina post-hbo Accountantsopleiding met oriëntatie-MKB.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Accountancy op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!