Jouw toekomst na afronding van Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Afbeelding
Ba_FinanceControl_fotografie

Loopbaan

Met je hbo-diploma op zak kun je in vrijwel iedere sector aan de slag: van overheidsinstellingen zoals de gemeente of provincie tot de non-profit sector, zoals een ziekenhuis of museum. Daarnaast kun je uiteraard aan de slag bij commerciële organisaties en bedrijven. Of begin voor jezelf!

Beroepen

  • Business controller: is de financieel strateeg, die als sparringpartner advies geeft aan de directie. Denkt mee over de koers van de onderneming en zorgt ervoor dat het bedrijf toekomstbestendig is.
  • Risk manager: brengt de risico’s voor een onderneming in kaart. Bijvoorbeeld of klanten wel betalen, maar ook of leveranciers uit het buitenland wel op tijd leveren.
  • Financial controller: zorgt ervoor dat financiële processen goed verlopen en bewaakt de portemonnee van het bedrijf.
  • Treasurer: is de schatkistbewaarder en zorgt ervoor dat geld op de beste manier belegd wordt. Je behaalt het beste rendement door slim te beleggen.
  • Zelfstandig ondernemer: gebruikt zijn kennis om andere bedrijven te adviseren.

Doorstuderen

Na het behalen van je Finance & Control diploma kun je ervoor kiezen om je verder te ontwikkelen op verschillende gebieden. Wil je meer de business kant op, dan is een Business Administration opleiding aan een universiteit iets voor jou. Om te kunnen starten moet je vaak een pre-master opleiding volgen om je academisch niveau bij te stellen.

Wil je bijvoorbeeld verder ontwikkelen in de Accountantspraktijk, dan is de post-bachelor Accountantsopleiding met oriëntatie Accountancy-MKB iets voor jou! Om toegelaten te worden kan je via ons een Schakelprogramma Accountancy volgen.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Finance & Control op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!