Praktische zaken Finance & Control

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Bachelor Finance & Control (Bedrijfseconomie) heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Associate degree Finance & Control (twee jaar)

Liever een tweejarige opleiding? Finance & Control kent twee studievarianten: associate degree (Ad) en bachelor degree (B). Het Ad-programma duurt twee jaar en wordt in Leeuwarden aangeboden. Het is grotendeels gelijk aan de eerste twee jaar van de bachelor-variant. De bachelor bedrijfseconoom houdt zich naast het analyserende en beoordelende aspect ook bezig met advies.

De associate degree zit meer op het uitvoerende, analyserende en beoordelende vlak. Bedrijfseconomen op Ad-niveau hebben functies als: (financieel) administrateur, assistent-accountant, boekhouder en office manager. Doorstromen van associate degree naar de bacheloropleiding is een optie, mits je je Ad-diploma hebt gehaald. Je start dan in het derde jaar van het vierjarige bachelorprogramma.

Switchen

Mocht je na het eerste jaar toch verder willen studeren aan een andere financiële economische opleiding**, dan behoort dit tot de mogelijkheid. Neem dan daarom tijdens je studie contact op met je studieadviseur.

** het betreft de opleidingen Accountancy, Finance, Tax and Advice en de Ad Finance & Control

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!