Bedrijfskunde

B Bedrijfskunde , Bachelor, voltijd

Ga je graag met mensen om en neem je graag de leiding? Of zie je jezelf het werk goed organiseren in een non-profitorganisatie? Ga je met jouw frisse ideeën bedrijven helpen groeien? Dan is Bedrijfskunde de studie voor jou!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Veel aandacht voor de praktijk
 • Doe een deel van je opleiding bij onze vestigingen in Bali, Zuid-Afrika, Thailand of Qatar
 • Je kunt de opleiding ook in het Engels volgen, samen met internationale studenten
 • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2021.

Wat staat je te wachten? 

Bij Bedrijfskunde word je opgeleid tot een alleskunner die in elke sector aan de slag kan, of het nou in een Nederlands ziekenhuis is of in dienst van een multinational zoals Philips. De werking van organisaties kent voor jou straks geen geheimen meer en jij weet feilloos waar winst valt te behalen. Dat kan zijn door nieuwe producten te ontwikkelen, maar ook door afdelingen en medewerkers beter te laten samenwerken. Je kunt een leidinggevende, adviserende of onderzoekende rol krijgen.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor of Science

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Engels
 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Bedrijfskunde?

Je wordt bij ons breed opgeleid tot een allround bedrijfskundige. Na je studie kun je aan de slag in veel verschillende sectoren en groei je door richting diverse functies:

 • Vestigingsmanager
  Je bent verantwoordelijk voor het beleid van een van de vestigingen van een (internationaal) bedrijf.
 • Hoofd Research & Development
  Je gebruikt je kennis van de markt, het bedrijf en de klanten om kansen te benutten en te ontwikkelen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten gericht op bestaande en nieuwe markten.
 • Bedrijfsadviseur
  Je bent een klankbord voor het management. Dankzij je bedrijfskundige kennis is jouw advies van onschatbare waarde.
 • Hoofd interne organisatie
  Jij zorgt er voor dat afdelingen en medewerkers goed met elkaar samenwerken. Je bent een verbindende leider die een organisatie als een geoliede machine laat werken.
 • Procesmanager
  Je bent verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces, de wijze waarop het werk wordt gedaan. Dit proces kan in een fabriek plaatsvinden, maar ook in een organisatie, zoals bijvoorbeeld een grote verzekeringsmaatschappij.

Toelatingseisen

Start in februari

Wil je deze opleiding in februari starten? Lees hier alles over inschrijven.

Voor de opleiding Bedrijfskunde heb je een van de onderstaande diploma's en profielen nodig.

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

algemene_afbeelding_testimonials.jpg

“De opleiding Bedrijfskunde is ontzettend breed, waardoor ik alle kanten op kan.”

studeren_lwd

Volg de studie Bedrijfskunde in het Engels

Zie jij jezelf nu al werken in het buitenland of bij een organisatie met veel internationale medewerkers en contacten? Dan kun je ervoor kiezen de opleiding Bedrijfskunde volledig in het Engels te volgen, samen met studenten uit binnen- en buitenland met verschillende nationaliteiten en culturen.

De opleiding Business Administration is de Engelstalige variant van de opleiding Bedrijfskunde. De inhoud van beide studies is gelijk, alleen worden bij Business Administration alle vakken in het Engels gegeven. Doordat je vanaf jaar 1 samen met studenten van verschillende nationaliteiten studeert, heb jij straks een streepje voor bij bedrijven met een grote culturele diversiteit.

Wil je de Engelstalige variant volgen? Schrijf je dan via Studielink in voor Business Administration (Engels).

Bekijk Business Administration

Wil je een aantal vakken van de studie in het Engels volgen? Of een keer een project of onderzoek doen met studenten van verschillende nationaliteiten? Bespreek dan de mogelijkheden hiervoor met jouw studiecoach. 

Studieopbouw

In vier jaar ontwikkel jij je tot een bedrijfskundige met de capaciteiten om naar een leidinggevende functie door te groeien. Je snapt als geen ander hoe bedrijven werken en je ontwikkelt je tot een professionele alleskunner die elk bedrijf verder kan helpen.

Jaar 1

In het eerste jaar leer je de basisvaardigheden die bij bedrijfskunde komen kijken. Hoe steekt een bedrijf in elkaar? Je verdiept je in operationeel management, de dagelijkse gang van zaken bij een bedrijf. Je volgt vakken zoals Human Resource Management, Marketing, Management Accounting en Organisational Behaviour, maar er is ook ruime aandacht voor de praktijk. Zo zijn veel projecten die je samen met je medestudenten uitvoert in opdracht van een echt bedrijf.

Dit jaar staat in het teken van verdieping: je hebt veel dezelfde vakken als in jaar 1, maar duikt veel meer de details in. Nu spelen meer tactische overwegingen en langere termijnplanning een rol. Dit jaar staat ook in het teken van bedrijfsprocessen en de kwaliteit van een organisatie: hoe handel je onder druk en in een team? Daarnaast doe je onderzoek voor een bedrijf, bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek. 

Het derde en vierde jaar staan in het teken van specialisatie in het vakgebied waar jouw interesse ligt. Je volgt een verdiepende keuzeminor en je loopt stage bij een organisatie waar je je verder ontwikkelt. Om ervaring op te doen met andere culturen kun je kiezen voor een stage of minor in het buitenland.

Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht voor een organisatie waar jij jouw talenten voor wilt inzetten. Hiermee bewijs jij dat je straks klaar bent om het verschil te maken in het werkveld!

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.

bedrijfskunde-sic-2018