Afbeelding
ba_bedrijfskunde_vt
Afbeelding
ba_bedrijfskunde_vt

Bedrijfskunde

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Jij bent ondernemend ingesteld en begrijpt dat de kracht van bedrijven voor een groot deel bij de mensen die er werken ligt. Je bent een creatieve denker en hebt oog voor verbetering, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de hbo opleiding Bedrijfskunde leer jij hoe je organisaties kunt laten groeien zodat zij klaar zijn voor de toekomst.

In de praktijk
Kies jij voor de bachelor Bedrijfskunde bij NHL Stenden, dan kies jij voor een studie die jou opleidt tot alleskunner. Je ontdekt welke basisvaardigheden bij bedrijfskunde komen kijken en maakt kennis met de dagelijkse gang van zaken binnen een organisatie. Je gaat vanaf jaar één namelijk direct aan de slag met projecten voor echte opdrachtgevers. Daarbij staan diverse thema’s zoals bedrijfscultuur, mens en economie centraal.

Duurzaam ondernemen
Een belangrijk thema binnen de voltijd opleiding Bedrijfskunde is duurzaam ondernemen. Mens, milieu en betekenis worden steeds belangrijker. De impact van de bedrijfsvoering binnen organisaties is vaak groot, zowel binnen het bedrijf als daarbuiten. Jij speelt hierin een grote rol en leert hoe je de organisatie kan laten bijdragen aan een leefbare maatschappij waarin je verantwoorde keuzes maakt. Je legt hiermee een stevige basis op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor de toekomst.

Kies voor de bachelor Bedrijfskunde om de volgende redenen:

  • Je werkt vanaf jaar één aan projecten voor echte opdrachtgevers;
  • Je bent nieuwsgierig, neemt graag de leiding en bent een verbinder;
  • Er is speciale aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen;
  • Persoonlijke benadering richting studenten staat centraal;
  • Je hebt de mogelijkheid de opleiding in het Engels te volgen.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken hbo Bedrijfskunde

De hbo Bedrijfskunde richt zich op het ontwikkelen van skills die nodig zijn om succesvol te kunnen werken in organisaties. Je gaat individueel maar ook in groepen met medestudenten aan de slag met diverse opdrachten.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Bedrijfskunde?

Tijdens de Bedrijfskunde opleiding ontwikkel jij je in je vier jaar tot professionele bedrijfskundige die oog heeft voor zowel mens als organisatie. Je verdiept je in het eerste jaar in operationeel management: wat is eigenlijk de dagelijkse gang van zaken binnen een bedrijf? Je leert hoe een team van mensen samenwerkt en hoe je bijvoorbeeld onder druk handelt. Vaardigheden die je nodig hebt om de bedrijfsvoering soepel te laten verlopen.

Maar ook buiten het bedrijf doe je kennis op. Al vanaf jaar één werk je voor opdrachtgevers uit de praktijk zodat je al snel een beeld krijgt van hoe het is om te werken in een organisatie. Vanaf jaar drie volg je een minor die past binnen de richting die je op wilt. Weten welke minoren je kunt kiezen? Je vindt ze hier. Ook mag je op stage. Je kunt je stage tijdens de hbo opleiding Bedrijfskunde ook in het buitenland doen, op één van onze campussen in Thailand, Zuid-Afrika of op Bali. Als je daarvoor kiest, maak je kennis met het werken in een internationale context. Na vier jaar heb jij een bachelor degree diploma waarmee jij allerlei kanten op kunt binnen bedrijfskunde.

Andere varianten Bedrijfskunde 

Je kunt de bachelor Bedrijfskunde zowel in het Nederlands als het Engels volgen. Hieronder vind je een overzicht van alle bedrijfskunde gerelateerde opleidingen:

 

Afbeelding
Casper Lemmen, alumnus Bedrijfskunde
“Als je echt iets wilt, kun je het waarmaken. En dat heb ik gedaan. ”
Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
Casper Lemmen
Alumnus Bedrijfskunde en eigenaar van Yobbers

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding Bedrijfskunde

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de hbo Bedrijfskunde?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige hbo bedrijfskunde? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de bachelor opleiding Bedrijfskunde?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Bedrijfskunde? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de opleiding Bedrijfskunde?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding Bedrijfskunde vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!