Bedrijfskunde

B Bedrijfskunde, Bachelor, deeltijd

Wil je jouw organiserende en leidinggevende talenten ontwikkelen? Zoek je een opleiding die jou leert bedrijven te begrijpen en draaiende te houden? Ben je geïnteresseerd in de strategische én de menselijke kant van de bedrijfsvoering? Heb je ruime werkervaring en kun je zelfstandig werken? Kies dan voor de flexibele deeltijdopleiding Bedrijfskunde bij NHL Stenden.

Als manager of adviseur wil jij het verschil maken binnen jouw organisatie. Met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde vergroot jij je leidinggevende, adviserende en onderzoekende capaciteiten en ontwikkel je je tot allround professional die resultaatgericht werkt.

 • Je ontwikkelt jouw leidinggevende en strategische vaardigheden zodat jij de volgend stap in jouw carrière mogelijk maakt.
 • Je past nieuwe kennis direct toe in de praktijk.
 • Je beheerst na de opleiding de 21st century skills.
 • Je leert bedrijven te doorgronden en leert denken in oplossingen.
 • Je krijgt les van docenten die de praktijk goed kennen.

Wat staat je te wachten?

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde is een flexibele opleiding met een gevarieerd studieprogramma, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je oriënteert je op de afwisselende rollen van adviseur, onderzoeker en leidinggevende op hbo-niveau. Ook verdiep je je in actuele ontwikkelingen binnen jouw sector.

Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de opleiding Bedrijfskunde. Een professionele praktijkleerplek, al dan niet betaald, is belangrijk om aan de verschillende modules deel te nemen.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor of Science

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

Flexibel

Studie dagen

Maandag van 15.15 tot 22.00 uur

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Loopbaan

Tijdens de opleiding Bedrijfskunde leg jij de focus op het totale spectrum aan taken van de bedrijfskundige. Van het optimaliseren van de samenwerking binnen jouw team tot het perfectioneren van de werkwijze binnen het bedrijf; als bedrijfskundige combineer jij diverse rollen op de werkvloer. Je introduceert nieuwe innovaties, onderhoudt een breed netwerk om kennis te delen en ontwikkelt persoonlijke vaardigheden om door te groeien, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie. Met een diploma op zak ben jij breed inzetbaar binnen ieder bedrijf en kun je jouw ambities waarmaken.

Het onderwijsprogramma van Bedrijfskunde bestaat uit modules. Voor iedere behaalde module ontvang je EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je deze modules doorloopt, bepaal je voor een groot deel zelf. Jouw studiecoach ondersteunt je hierbij.

We waarderen wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo geef je zelf vorm aan jouw studie, die past bij jouw ontwikkeling en ambities.

dt_bedrijfskunde_top
Havo
 • NT + econ of m&o;
 • NG + econ of m&o;
 • EM;
 • CM + econ of m&o of maw.
 • NT + econ of m&o;
 • NG + econ of m&o;
 • EM;
 • CM + econ of m&o of maw.
 • mbo-domein niveau 4*

* Voor de mbo-domeinen Techniek en Procesindustrie, Voedsel Natuur en Leefomgeving en Zorg en Welzijn gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

Studieopbouw Bedrijfskunde

Bij NHL Stenden Hogeschool kun je sinds kort flexibel deeltijdonderwijs volgen. Je kunt bij de bachelor Bedrijfskunde voor een groot deel zelf je eigen leerroute bepalen.

Modules

De opleiding Bedrijfskunde is een flexibele opleiding. Dat betekent dat je zelf een keuze maakt uit de modules die we aanbieden. Dat kunnen ook modules zijn bij een andere opleiding. Jij bepaalt de koers, het tempo en de eindbestemming.

Je bepaalt zelf de leerroute die je wilt volgen. Je studiecoach kan je hierbij adviseren. De kernvakgebieden geven je een gedegen basis om in de praktijk het verschil te maken. Je krijgt inzicht in hoe je een opdracht aanpakt en uitvoert. Van accounting en corporate finance tot marketing en communicatie. Met deze modules leg je de basis.

Je kiest zelf welke richting je opgaat en waarin jij je specialiseert. Dat doe je zelfstandig maar je voert ook opdrachten uit met medestudenten van jouw opleiding of een andere studie waar jij een module volgt. Zo geef jij zelf vorm aan jouw profiel.

Begeleiden van veranderprocessen, implementeren van een nieuwe werkwijze, reorganisatie van de afdeling, crisismanagement, digitalisering of automatisering. Er is een grote diversiteit aan onderwerpen waarin jij je als bedrijfskundige kunt specialiseren.

Je sluit je studie af met de module Afstuderen, waarin je een bedrijfskundige opdracht uitvoert in een complexe omgeving. Dit is je meesterproef, waarin je alle geleerde vaardigheden en theorie combineert. Je bedenkt bijvoorbeeld een nieuw businessmodel, gaat aan de slag met het verduurzamen van de bedrijfsvisie of implementeert een nieuw werkproces. Deze afstudeeropdracht voer je bij voorkeur uit op je eigen werkplek.

Werk en studie combineren

Kies je voor de deeltijdopleiding Bedrijfskunde, dan kies je voor een opleiding die je zelf voor een groot deel kunt vormgeven. Daarmee zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten en leert van docenten, coaches, experts uit het werkveld en jouw studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk.

Blended learning

Bij flexibel onderwijs kun je op verschillende manieren leren:

 • Werkplekleren: Je werkt zo veel mogelijk op je eigen werkplek aan studieopdrachten en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.
 • Face to face: Je kunt gebruik maken van het aanbod modules en trainingen. Je kunt daarin individueel of in groepjes aan de slag.
 • Online learning: In een digitale leeromgeving kun je lessen voorbereiden, onderwijs volgen en met andere studenten samenwerken aan opdrachten. Via een dashboard kun je je studie plannen en je vorderingen volgen.

Deze combinatie van leermethodes noemen we blended learning. Zo haal je het beste uit drie werelden.

Specialisaties

Onderwijsconcept

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie, jij staat namelijk aan het roer. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming.

Zo ziet flexibel onderwijs eruit

 • Je bepaalt samen met je studiecoach jouw leerroute.
 • De opleiding is opgebouwd uit modules, waarvoor je certificaten krijgt. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je associate, bachelor of master degree.
 • Je volgt de opleiding in je eigen tempo.
 • Je studeert op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
 • Onze docenten en studiecoaches begeleiden je op jouw persoonlijke leerroute.
 • Je studeert aan een échte hogeschool met hoogwaardig onderwijs, waar jouw persoonlijke leerroute centraal staat, en stoomt jezelf klaar voor de toekomst.

Vrijheid in deeltijd

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit acht modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We valideren wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiecoach

Bij het flexibele deeltijdonderwijs van NHL Stenden krijg je goede studiebegeleiding. Tijdens de hele studie word je begeleid door een studiecoach waarmee je ook samen een leerarrangement opstelt. Iedere module start met een intake om te bepalen wat jij aan het eind laat zien en welke leeractiviteiten je doet op school, thuis of op de werkplek.

>