Eline Ras

Afbeelding
Eline Ras, student bedrijfskunde
“Ik vind dat er best wel een taboe heerst op het starten van een hbo-opleiding na het vwo.”
Eline Ras
Student Bedrijfskunde

Eline is zeker van haar zaak als ze na het behalen van haar vwo-diploma start met de hbo-opleiding Bedrijfskunde. Ondanks de voor de hand liggende keuze om naar de universiteit te gaan. Inmiddels weet Eline het zeker: ze heeft de juiste keuze gemaakt!

“Ik vind dat er best wel een taboe heerst op het starten van een hbo-opleiding na je vwo diploma, omdat je natuurlijk ook direct naar de universiteit kunt gaan. Maar de universiteit is veel theoretischer en ik merkte gewoon dat ik theorie beter onthoud als ik het in de praktijk uitvoer. Dit maakt dat het hbo veel beter bij mij past dus begon ik na het behalen van mijn vwo-diploma op het hbo."

 

Opgegroeid met de Marine


“Ik ben opgegroeid in Den Helder met de Marinedagen en Sail. Mijn vader werkt bij de Marine waardoor ik er van jongs af aan al veel over heb meegekregen. Daarnaast ben ik zelf sportief en dus trok de officiersopleiding mij in de eerste instantie ook enorm. Helaas viel deze droom in duigen door een enkelblessure. Toch heb ik het idee om bij de marine te gaan nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet. Bij de Marine zijn super veel afdelingen en de opleiding Bedrijfskunde maakt het mogelijk om allerlei kanten op te gaan binnen zo’n organisatie. Dat is echt een pluspunt aan deze studie. Om mij heen waren er eerst wel twijfels over mijnkeuze voor het hbo. Maar nu iedereen ziet met hoeveel plezier ik naar school ga, zijn ze overtuigd. En ik ben vooral blij dat ik destijds mijn gevoel heb gevolgd.”

 

Het toekomstig bedrijfsleven


“Ik ben namelijk super ondernemend en kan niet goed stilzitten. En dat past juist bij Bedrijfskunde waar ik aan veel projecten werk. Onder andere voor Installatiebedrijf P. De Vries, zij halen materialen uit oude woningen om er vervolgens nieuwe in terug te plaatsen maar wisten zich geen raad met deze oude materialen. Hier heb ik samen met medestudenten een adviesrapport voor geschreven. Deze mochten wij aan het bedrijf presenteren en daar werd enthousiast op gereageerd. Ik vind het super leuk om op deze manier met het toekomstig bedrijfsleven bezig te zijn!”

“Door deze projecten leer je ook samenwerken, ik weet nu dat je het nooit met iedereen goed zal gaan vinden. En dat is ook de realiteit, zodra ik straks terecht kom op de werkvloer heb ik het ook niet voor het zeggen met wie ik werk. Ik heb daarin geleerd dat het vooral belangrijk is om mijzelf te zijn.”

 

Zelf een studievereniging oprichten


“Toen ik hier kwam studeren wilde ik mij graag aansluiten bij een studievereniging. Voor de opleiding Bedrijfskunde was er nog geen, dus kwam ik op het idee om er zelf eentje op te richten! Gelukkig is er binnen de opleiding veel ruimte voor eigen input. Dat maakt het studeren hier nog leuker.”

“Naast de studievereniging zou ik toekomstig studenten mee willen geven dat je het meeste leert door gewoon te doen. Dat heb ik ook gedaan door deze studie te kiezen ondanks mijn vwo-diploma en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!”

Meer weten over Bedrijfskunde?